افزایش ضریب نفوذ بیمه با ارتقای فرهنگ امکان‌پذیر است

لیلا اکبرپور - سرپرستی منطقه جنوب شرق شرکت بیمه توسعه با حضور اعضای هیات رییسه اتاق بازرگانی، فعالان اقتصادی و مدیران سازمان نظام مهندسی روز گذشته در کرمان افتتاح شد.

مهندس قدرت‌ا... اسدی مدیرعامل بیمه توسعه افتتاح سرپرستی جنوب شرق را حلقه دیگر شبکه این شرکت در چهار نقطه اصلی ایران عنوان کرد و گفت که پیش از این سرپرستی‌های شمال شرق و شمال غرب به مرکزیت مشهد و تبریز افتتاح شده بود و راه‌اندازی جنوب غرب به محوریت اهواز در آینده نزدیک، چارچوب کلی فعالیت‌‌های شرکت بیمه توسعه در کشور را مشخص خواهد کرد.او گفت: بیمه توسعه با افتتاح شعب در اصفهان، همدان، شیراز و ارومیه و جذب نمایندگان در سراسر کشور به دنبال توسعه بیمه و ارائه پوشش‌های مناسب به مشتریان است.

مدیرعامل بیمه توسعه با اشاره به اینکه کرمان استان وسیعی است و از ظرفیت‌‌های بالقوه‌ای برخوردار است، ادامه داد: سرمایه‌گذاری ذخایر حاصل از تولید حق بیمه در استان کرمان سیاست بیمه توسعه است و این شرکت به دنبال انتقال ذخایر از استان نیست.

اسدی با یادآوری اینکه طرح بیمه کیفیت ساختمان از ابتکارات بیمه توسعه است، اظهار داشت: براساس آمار منتشره قابل اتکا، ایران سالانه شاهد ۹۶۴حادثه طبیعی است که کمترین تلفات جانی آن ۲۱۰نفر بوده است.وی ادامه داد: هر ۸ ماه یک زلزله با شدت تا ۵ ریشتر، هر ۲سال یک زلزله با شدت ۶ریشتر و هر ۱۰سال یک زلزله با شدت ۷ریشتر در ایران اتفاق می‌افتد که ۶۶درصد کشور و ۹۰درصد جمعیت در مناطق زلزله‌خیز زندگی می‌کنند.

مدیرعامل بیمه توسعه تاکید کرد: آمارهای منتشره باید موجب گسترش پوشش بیمه سرمایه‌های ملی و اقدام در جهت ارتقای فرهنگ بیمه در کشور شود. اسدی با بیان اینکه شرکت‌های بیمه خطر خریداری کرده و امنیت‌فروشی می‌کنند، گفت: اکثریت جامعه از مزایای بیمه و خدمات آن مطلع نیستند و این وظیفه بیمه‌گران است که آنها را از خطراتی که تهدیدشان می‌کند مطلع سازند. اسدی گفت: یک بیمه‌نامه عمر و سرمایه‌گذاری در بسیاری موارد می‌تواند زندگی بیمه‌گذار و خانواده‌اش را در شرایط سخت متحول کند و عدم استقبال از این بیمه‌نامه تنها به خاطر عدم شناخت افراد از مزایای آن است. مدیرعامل بیمه توسعه با اشاره به اینکه ضریب نفوذ بیمه در کشور طی سالیان گذشته همواره حدود ۳/۱درصد است، خاطرنشان کرد: این اتفاق حکایت از عدم توسعه‌یافتگی صنعت بیمه و تقسیم پرتفوی آماده میان ۱۹ شرکت فعال در کشور دارد. به گفته او تقسیم پرتفوی نشانه نوآوری و شکوفایی نیست و شرکت‌های بیمه باید به دنبال توسعه بازار و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه باشند.

مدیرعامل بیمه توسعه وجود بیمه‌نامه کیفیت ساختمان را موجب ارتقای سطح کیفیت ساخت‌وساز و بر اساس استانداردها عنوان کرد و گفت: وقتی یک شرکت بیمه کیفیت یک بنا را تایید و برای آن بیمه‌نامه کیفیت صادر می‌کند در واقع اطمینان خاطر خریدار بنا را ایجاد کرده است که خدمت ارزشمندی است.

نیاز کشور به توسعه بیمه

نصرت‌ا... نوربخش عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی کرمان نیز در مراسم افتتاح سرپرستی جنوب شرق بیمه توسعه با یادآوری شعار این شرکت مبنی بر «بیمه توسعه، توسعه بیمه» تاکید کرد: کل صنعت بیمه کشورمان نیازمند توسعه است.

نوربخش با بیان اینکه حق بیمه تولیدی یک شرکت بیمه تکفل در دوبی در سال ۲۰۰۷ معادل ۴میلیارد دلار بوده است، گفت: حق بیمه تولیدی کل بازار ایران در سال مذکور تنها ۳میلیارد دلار بود که قابلیت مقایسه ندارد. او افزود: چنانچه سهم ۴۷درصدی بیمه‌های شخص ثالث را از این پرتفوی کسر کنیم به واقعیت عدم توسعه‌یافتگی بیمه در ایران بیشتر پی خواهیم برد.

نوربخش توسعه بیمه در کشور را یک وظیفه سنگین بر دوش شرکت‌های بیمه دانست و گفت: کشورمان دارای ظرفیت قابل توجهی است و ورود بیمه‌های خصوصی و فعالیت آنها در کنار دولتی‌ها به‌ویژه پس از واگذاری سهام شرکت بیمه دولتی آسیا، البرز و دانا موجب توسعه بیمه در کشور خواهد شد.

استان کرمان با ظرفیت بالای بیمه‌گری

محمود اکبردخت بهی رییس سرپرستی جنوب شرق بیمه توسعه در این مراسم استان کرمان را با داشتن ۱۱ درصد خاک کشور پهناورترین استان کشور دانست و گفت: استان کرمان دارای ظرفیت‌های صنعتی، معدنی، کشاورزی و گردشگری قابل توجهی است. به گفته وی متوسط درآمد خالص یک خانواده شهری در استان کرمان معادل ۴۴میلیون و ۲۱۱هزار ریال و خانوار روستایی معادل ۳۲میلیون و ۱۸هزار ریال می‌باشد.