رییس کل بانک مرکزی میزان بدهی‌های معوق به سیستم بانکی را تا پایان آبان ماه سال جاری ۳۰۹ هزار میلیارد ریال اعلام کرد. به گزارش برنا، به نقل از روابط عمومی وزارت کار و امور اجتماعی «محمود بهمنی» گفت: حداقل میزان سرمایه برای ایجاد یک شغل در کشور حدود ۳۰ میلیون تومان است؛ در حالی که با تزریق سرمایه در گردش به برخی از واحدها، می‌توان این میزان را کاهش داد.

رییس کل بانک مرکزی از راه‌اندازی خط اعتباری جدیدی از سوی وزارت کار برای پرداخت بدهی‌های معوقه واحدهای اقتصادی مشکل‌دار به بانک‌ها خبر داد و تصریح کرد: با ایجاد این خط اعتباری، معوقه واحدهای دارای مشکل برطرف خواهد شد. بهمنی اظهار امیدواری کرد؛ با این اقدام مهم وزارت کار، موضوع تولید و اشتغال در کشور رونق یابد.

وی افزود: اولویت نخست را برای پرداخت بدهی‌ها از سوی واحدها در مرحله نخست برای واحدهایی در نظر داریم که در مورد سرمایه در گردش دچار مشکل هستند و در مرحله دوم نیز اعتبارات را برای واحدهای اقتصادی نیمه تمام اختصاص خواهیم داد. رییس کل بانک مرکزی بیان داشت: اگر کمک ۱۵۰هزار میلیارد تومانی به بانک‌ها از سوی مجلس تصویب شود رونق مهمی در توسعه کسب و کار کشور تحقق می‌یابد.

وی با اشاره به واحدهایی که هم‌اکنون با کسری اعتبار ۲میلیارد تومانی مواجه هستند، ادامه داد: اگر به این واحدها کمکی نشود نه تنها از کار باز می‌مانند بلکه در ۵ سال آینده با ۳۰ میلیارد تومان سرمایه نیز نخواهند توانست کار کنند. بهمنی گفت: طرح‌های اقتصادی باید توجیه فنی داشته باشند و بانک‌ها نیز از طرح‌هایی حمایت مالی کنند که به طور کامل توجیه فنی و اقتصادی داشته باشند. رییس کل بانک مرکزی بدهی معوقه بانک‌ها تا پایان آبان ماه امسال را ۳۰۹ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و اظهارداشت: امیدواریم خطوط اعتباری از محل وصول مطالبات و قسمت اعظم فروش دارایی‌های مازاد تامین شود تا نقدینگی را به بانک‌ها تزریق نکنیم. وی در ادامه یادآور شد: یکی از وظایف مهم بانک مرکزی حفظ ارزش پول و ایجاد تعادل در موازنه پرداخت‌ها است؛ زیرا نمی‌خواهیم پایه پولی را در کشور افزایش دهیم.

بهمنی طرح‌های زودبازده را طرح‌های ارزنده‌ای در زمینه مسائل اقتصادی دانست و گفت: طرح‌های برتر اقتصادی، نیروی کار بیشتری را می‌طلبد و برای مسوولان بانک‌ها این طرح‌ها اولویت بیشتری دارند. رییس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: مهم نیست که چه میزان نقدینگی به بانک‌ها برای پرداخت تسهیلات در نظر گرفته شده است؛ اما این موضوع اهمیت دارد که همواره بتوان برای کمک به واحدهای دارای مشکل اقدام کرد.

وی همچنین با اشاره به واحدهای بزرگ اقتصادی گفت: فعالیت واحدهای بزرگ اقتصادی در گرو حمایت از واحدهای کوچک است؛ زیرا این واحدها می‌توانند نیازهای اولیه واحدهای بزرگ اقتصادی را تامین کنند. بهمنی در پایان میزان پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی زودبازده را ۶۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد.