اقتصاد نوین، بانک‌سال ایران شناخته شد

لیلا اکبرپور

انتخاب بانک اقتصاد نوین به عنوان بانک سال ایران در سال ۲۰۰۸ توسط نشریه بنکر برای دومین سال متوالی و همچنین افتتاح دویستمین شعبه آن در تهران که این بانک را به عنوان بزرگ‌ترین شبکه بانک خصوصی و شبکه بانکداری الکترونیک قرار می‌داد، دو اتفاق مهم برای بانک اقتصاد نوین در هفته گذشته بود که مهندس بهمن‌یزد خواستی، قائم‌مقام بانک را بر مسند مصاحبه با اصحاب رسانه نشاند. یزدخواستی گفت: بانک اقتصاد نوین برای دومین سال متوالی از سوی نشریه بین‌المللی «بنکر» به عنوان بانک سال ج.ا.ا ایران شناخته شد که این بانک به واسطه اقداماتی از قبیل نوآوری برای تضمین حقوق صاحبان سهام و انجام تلاش‌های مجدانه برای نفوذ و دریافت سهم از بازار با هدف نیل به یک مزیت رقابتی پایدار، توانست به این مقام دست پیدا کند.

او افزود: همچنین اقدامات دیگری همچون دستیابی به رشد در سودآوری و استیفای حقوق صاحبان سهام، افزایش دارایی‌ها و سایر نسبت‌های کلیدی مالی سبب شد تا بانک اقتصاد نوین به عنوان بانک سال ایران در سال ۲۰۰۸، جایزه بنکر را کسب کند.

به گفته وی، این موفقیت بزرگ بانک اقتصاد نوین همزمان با عبور بی‌خطر از بحران مالی اخیر جهان بود که طی آن قلمروهای اقتصادی، مالی، تجاری و بانکی بسیاری در گوشه و کنار دنیا در هم نوردیده شد، محیط کسب‌و‌کار ناپایداری بر بازارهای پولی و سرمایه کشورهای مختلف سایه افکند.

قائم‌مقام بانک اقتصاد نوین گفت: مجله «بنکر» وابسته به موسسه «Financial Times» مهم‌ترین ارگان تخصصی بین‌المللی بانکی به شمار می‌رود که از سال ۱۹۲۶ تاکنون نسبت به درجه‌بندی بانک‌ها در سطح جهان اقدام می‌کند و هر سال به اعلام فهرست ۱۰۰۰ بانک برتر جهان، براساس شاخص‌های علمی، می‌پردازد.

او افزود: این اقدام نشریه «بنکر» در پی یک بررسی چند ماهه اطلاعات و مستندات ارائه‌شده توسط بانک‌های عضو با استفاده از داوران طراز اول جهان صورت می‌گیرد و انتخاب بانک سال از آن رو برای بانک‌های جهان اهمیت دارد که علاوه‌بر کارکردهای درون‌سازمانی، تاثیر بسیار مثبتی بر روابط کارگزاری مالی و بانکی میان بانک‌های عضو به‌وجود می‌آورد، ضمن آنکه از منظر سایر موسسات مالی و سرمایه‌گذاران نیز به عنوان نوعی تایید تخصصی و حرفه‌ای برای بانک برنده خواهد بود.

یادآور می‌شود که مجله «بنکر» در ویژه‌نامه مخصوص خود مربوط به دسامبر ۲۰۰۸، مشروح گزارش بانک‌های سال برگزیده دنیا و اطلاعات مربوط به هر یک را چاپ کرده است.

در مراسم اعطای جایزه بانک سال ۲۰۰۸ که در ۲۶ نوامبر در لندن برگزار شد، بیش از ۱۵۸نفر از مدیران بانک‌های معتبر جهان شرکت داشتند.

قائم‌مقام بانک اقتصاد نوین در بخش دیگر سخنانش با اشاره به افتتاح دویستمین شعبه این بانک در خیابان سهروردی تهران گفت: بانک اقتصاد نوین دارای بزرگ‌ترین شبکه بانک‌های خصوصی است و با دارا بودن ۶۱۷ دستگاه خودپرداز، ۱۱۳هزار و ۵۵۰ پایانه فروش و خدمات نوین بانکداری الکترونیک مانند تلفن بانک، موبایل بانک و اینترنت بانک، دارای بزرگ‌ترین شبکه بانکداری الکترونیک نیز هست. یزدخواستی نقاط تماس بانک اقتصاد نوین با مشتریان را بیش از ۱۱۴هزار و ۱۶۷نقطه اعلام کرد و گفت: در زمینه بانکداری الکترونیک علاوه بر نصب دستگاه‌های خودپرداز در ۴۰۹منطقه خارج از شعبه و پایانه‌های فروش در مراکز خرید دارای کیوسک‌های خدمت‌رسانی در مراکز فروش ایرانسل، تالیا و آب و فاضلاب است.

یزدخواستی همچنین در خصوص منابع و مصارف بانک اقتصاد نوین گفت: رسالت اساسی بانک‌ها واسطه وجوه بودن بین متقاضیان تسهیلات و سپرده‌گذاران است و بانک اقتصاد نوین در سال جاری توانست ۸۷ هزار میلیارد ریال سپرده جذب کند و در مقابل ۶۰هزار میلیارد ریال تسهیلات پرداخت نماید.

قائم‌مقام بانک اقتصاد نوین با بیان اینکه جذب سپرده‌های بانک اقتصاد نوین در سال جاری از رشد ۳۷درصدی برخوردار است، گفت: همچنین صدور ضمانت‌نامه‌های ریالی از رشد ۵۷درصدی و ضمانت‌نامه‌های ارزی از رشد ۳۰۵درصدی برخوردار است و به ترتیب از مرز ۸هزار و ۲۰۹میلیارد ریال و ۲۲۵میلیون دلار گذشت.

به گفته یزدخواستی، نسبت کفایت سرمایه بانک اقتصاد نوین در بال یک نزدیک به ۸درصد است و با توجه به افزایش سرمایه ۲هزار و ۵۰۰میلیارد ریالی آن و تصمیم برای افزایش سرمایه مجدد در مرحله بعدی، نسبت کفایت سرمایه خود را که در بال ۲ معادل ۱۲درصد تعیین شده، ارتقا خواهد داد. قائم‌مقام بانک اقتصاد نوین در پاسخ به پرسش دنیای‌اقتصاد مبنی بر تاثیر یکسان‌سازی نرخ سود سپرده‌ها در بانک‌های دولتی و خصوصی توضیح داد: چنانچه بانک‌ها تنها با توجه به شاخص نرخ سود سپرده‌ها به دنبال کسب درآمد و سودآوری باشند، آسیب‌پذیر خواهند بود.

یزدخواستی ادامه داد: بانک اقتصاد نوین در آغاز هر سال وابستگی خود را به سود تسهیلات کاهش داده و از طریق ارائه خدمات نوین به مشتریان بخشی از درآمدها را تامین می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی تحلیل صورت‌های مالی بانک‌ها را که بتوانند در چارچوب سقف نرخ سود سپرده‌ها تفاوت‌هایی قایل شوند، در دست بررسی دارد و شنبه (روز گذشته) نرخ نهایی را اعلام خواهد کرد.

به گفته وی، نرخ‌های کوتاه‌مدت در بانک‌های خصوصی با دولتی تفاوت خواهد داشت.

یزدخواستی در خاتمه از ارائه خدمت دیگری توسط بانک اقتصاد نوین از هفته آینده خبر داد و گفت: مسافران عتبات عالیات و نجف اشرف می‌توانند با استفاده از کارت بانکی شتاب که در اختیار دارند، تا سقف ۲هزار دلار از دستگاه خودپرداز شعبه مشترک بانک اقتصاد نوین در کربلا و نجف استفاده کنند.

یزدخواستی در پاسخ به پرسش دنیای‌اقتصاد در خصوص ایجاد مدیریت ریسک در بانک اقتصاد نوین و تاثیر آن بر عملکرد بانک و تنظیم روابط با سهامداران گفت: سه ریسک عمده مرتبط با ریسک‌های بازار، ریسک عملیاتی و ریسک اعتباری در مدیریت ریسک بانک اقتصاد نوین از طریق برنامه نرم‌افزاری این موضوع که توسط یک شرکت سوئیسی تهیه شده است، به صورت لحظه‌ای بررسی و گزارش‌های دقیق به هیات‌مدیره ارائه می‌شود.

قائم‌مقام بانک اقتصاد نوین وجود این نرم‌افزار را در سیستم‌های مالی و اعتباری با توجه به بحران اقتصادی در دنیا بسیار حائز اهمیت دانست و گفت: نرم‌افزار مدیریت ریسک بانک اقتصاد نوین به عنوان یک الگوی رفتاری در برنامه سایر بانک‌ها و موسسات قرار گرفته است.