حمیدرضا اسلامی منوچهری- «ذخایر پولی کشور با تدابیر شایسته ریاست‌جمهوری به طلا تبدیل شد تا در آینده با مشکل چندانی مواجه نشویم.»

این خبر روز پنج‌شنبه گذشته بخشی از سخنان مجتبی ثمره‌هاشمی، مشاور ارشد ریاست‌جمهوری بود که در جمع مردم بابل در مسجد کاظم‌بیک این شهر بیان شد و بی‌درنگ بر روی خروجی خبرگزاری‌ فارس قرار گرفت.

دیروز خبرنگاران دنیای‌اقتصاد تلاش کردند تا در تماس با مسوولان بانک مرکزی و مقامات اقتصادی کشور از جمله خود آقای ثمره‌هاشمی از کم‌ و کیف این خبر کسب اطلاع کنند؛ اما روز جمعه تلفن‌های همراه مقامات خاموش بود و مجالی به دست نیامد تا صحت و سقم این خبر و ابعاد آن روشن شود.

تنها یک مقام بانک مرکزی که تمایلی به ذکر نام خود نداشت از وجود چنین دستوری از سوی ریاست‌جمهوری اظهار بی‌اطلاعی کرد و افزود: آنچه مسلم است این که مسوولان بانک مرکزی با تدبیر به مدیریت ذخایر کشور اهتمام می‌ورزند و در تلاش شبانه‌روزی به رتق و فتق امور مشغول می‌باشند.

اما این خبر کوتاه اگرچه مبهم است در عین حال از چنان حساسیتی برخوردار است که پاسخ بی‌درنگ مسوولان را می‌طلبد. در این خبر کوتاه از ذخایر پولی و نه ارزی کشور سخن به میان آمده است.

نکته مبهم آن است که ذخایر پولی شامل کدام بخش از ذخایر کشور می‌شود.

آیا منظور ذخایر ارزی کشور یا مانده حساب ذخیره ارزی است و هدف از تبدیل این ذخایر به طلا چه بوده است؟ چنانچه هدف از این امر حفظ ارزش ذخایر کشور باشد در روز پنج‌شنبه گذشته؛ یعنی همان روزی که آقای ثمره‌هاشمی این خبر را اعلام کرد، قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی با ۳۲دلار کاهش به کمتر از ۷۰۰ دلار رسید و در یک ماه گذشته تاکنون قیمت اونس طلا در بازارهای جهانی حدود ۱۷۳ دلار کاهش را نشان می‌دهد. پیش‌بینی تحلیل‌گران بازار طلا نیز حاکی است قیمت این فلز کمیاب در روزهای آینده رو به کاهش خواهد بود.

ضمن اینکه تبدیل ذخایر ارزی به طلا، کشور را از دریافت سود سپرده‌گذاری این ذخایر در بانک‌‌های خارجی محروم خواهد کرد.