خبر- قائم مقام بانک مرکزی:
ذخایر ارزی پاسخگوی هزینههای یک سال کشور است
بانک مرکزی نمیخواهد منابع خود را چشم بسته در اختیار بانکها قرار دهد، چراکه روی منابع خود حساسیت دارد و باید مطمئن شود که این منابع در جای خود مصرف میشود.
حسین قضاوی، قائم مقام بانک مرکزی در گفتوگو با ایلنا، با بیان این مطلب به راهکارهای بانک مرکزی در جهت افزایش توان تسهیلات دهی بانکها اشاره کرد و از حساسیت بانک مرکزی در تخصیص خطوط اعتباری به بانکها خبر داد.
قضاوی تصریح کرد: آنچه مسلم است، این است که برای تقویت قدرت وامدهی بانکها و خروج از وضعیت فعلی، در رابطه با میزان وامدهی بانکها باید به راهحلهای درونزا اندیشید که بانکها بتوانند با افزایش سپردههای مردم مواجه شوند.
وی افزود: از دیگر سو باید شرایطی را فراهم کرد تا تسهیلات معوق با سرعت بیشتری وصول شود و نکته دیگر اینکه اموال غیرمنقول و غیرضروری واگذار شود و شرکتهای سرمایهگذاری که سهامشان در اختیار بانکها است، در معرض فروش قرار گیرند تا با اتکا به این راهحلهای درونزا شرایطی به وجود آید که بانکها روی پای خودشان بایستند و وام دهند.
قضاوی با بیان اینکه افزایش سرمایه بانکها دیر یا زود باید به تصویب برسد و مقامهای قانونگذار اقدام در خصوص آن را جدی بگیرند، گفت: بانک مرکزی به صورت مقطعی و کوتاهمدت خطوط اعتباری در حدود ۶ هزار میلیارد تومان را در اختیار بانکها قرار میدهد که این مستلزم دقت نظر بانکها در تخصیص اعتبار است.
قائم مقام بانک مرکزی افزود: بانکها باید طرحهای حایز اهمیت برای تخصیص اعتبار در سراسر کشور اعم از زودبازده و غیره در بخش ساخت و ساز مسکن به ویژه مسکن مهر را معرفی کنند تا به آنها اعتبار اختصاص یابد.
وی تاکید کرد: لازم است بانکها ظرف یکی دو هفته آینده فهرست طرحهای در اولویت تخصیص اعتبار را منسجم و تحویل بانک مرکزی دهند تا وجه لازم را برای اخذ اعتبار از بانک مرکزی دریافت کنند.
قضاوی با بیان اینکه بانکها باید سرعت عمل به خرج دهند، گفت: بانک مرکزی نمیخواهد این منابع را چشمبسته به بانکها بدهد و روی منابع خود حساسیت دارد و باید مشخص شود که اعتبارات بانک مرکزی در چه جایی مصرف میشود.
قائم مقام بانک مرکزی به میزان تعهدات ارزی بانک مرکزی اشاره کرد و ابراز داشت: در شرایط حاضر با توجه به اینکه طی یک دهه گذشته کشور با تغییر مثبت در ذخایر بینالمللی مواجه بوده است، خالص داراییهای ارزی بانک مرکزی افزایش یافت و در حال حاضر بانک مرکزی در وضعیتی به سر میبرد که سرجمع داراییهای ارزی و موجودی ذخیره ارزی میتواند پاسخگوی تعهدات ارزی کشور باشد.
وی افزود: بر اساس استانداردهای بینالمللی، تنها لازم است که معادل نیاز وارداتی یک فصل از سال، ذخیره ارزی توسط بانک مرکزی نگهداری شود، اما وضعیت داراییهای خارجی بانک مرکزی در شرایط فعلی به گونهای است که میتواند پاسخگوی یک سال کشور باشد.
قضاوی تصریح کرد: بر این اساس میتوان گفت که در کوتاه مدت نگرانی برای پاسخگویی به تعهدات ارزی کشور وجود ندارد و برای میانمدت هم میتوان متناسب با تحولات بازار بینالمللی نفت و عواید ناشی ازصادرات غیر نفتی بخش خارجی را مدیریت کرد.
ارسال نظر