نرخ برابری پول در برابر سایر ارزها با حذف صفر تقویت نمیشود
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران طرح حذف صفر از پول ملی را بحث انحرافی خواند و گفت: متاسفانه این طرح نیز به مانند برخی اقدامات دیگر اهداف ماهوی را دنبال نمیکند، بلکه بیشتر تغییر شکل مورد نظر قرارگرفته است.
محسن بهرامی ارض اقدس در گفتوگو با ایلنا ادامه داد: حذف صفر از پول ملی تاثیری در افزایش نرخ برابری ریال در مقایسه با سایر ارزها ندارد. تقویت پشتوانه پولی راههای دیگری دارد که بهجای حاشیهپردازی باید به آنها توجه شود.
وی ادامه داد: اسکناس بدون پشتوانه چاپ و به جامعه تزریق میشود که باید برای آن فکری کرد. راه تقویت پشتوانه پولی تولید ناخالص ملی است که باید برای توسعه آن تلاش کرد. از این طریق است که نرخ برابری پول در برابر سایر ارزها افزایش مییابد.
وی افزود: بحث در مورد اینکه صفرها را به طور ظاهری از جلوی اعداد برداریم و فقط شاخص محاسبه را عوض کنیم، یک بحث انحرافی است و باید به شاخصهای مهمی که در تقویت پول ملی تاثیر دارند توجه شود.
بهرامی این شاخصها را چنین برشمرد: رونق صادرات غیر نفتی، کاهش اتکا به نفت، تولید ناخالص داخلی، جدایی از اقتصاد دولتی، حرکت به سوی خصوصی سازی و آزادسازی اقتصاد از جمله عوامل بالقوهای است که در تقویت نرخ برابری واحد پول در برابر سایر ارزهای خارجی موثر است.
وی خاطرنشان کرد: با کاهش صفر از پول ملی و حتی تغییر واحد آن محتوا تغییر نخواهد کرد. شاید تنها دستاورد چنین اقدامی کاهش حجم اسکناس در گردش باشد. بانک مرکزی با چاپ چکپولهای ۵۰ و ۱۰۰هزار تومانی جدید به طور زیرکانهای این کار را تمرین کرده است به گونهای که در طراحی این چک پولها عدد ۵۰ و ۱۰۰ را بدون ۳صفر گنجانده است.
رییس کمیسیون بازرگانی اتاق بازرگانی تهران گفت: اینکه حجم اسکناس در گردش کاهش یابد، میتواند هزینههای میلیاردی واردات کاغذ اسکناس را کاهش دهد و در مصرف این نوع کاغذ صرفهجویی شود.
وی ادامه داد: نکته مهم این است که باید مابهازای چاپ این اسکناسها، طلا به ذخایر بانک مرکزی اضافه شود که این کار انجام نشدهاست. حجمی از اسکناس بدون پشتوانه و فقط با اتکا به نفت و نه با اتکا به تولید ناخالص ملی منتشر شده است.
بهرامی ارض اقدس تاکید کرد: تاریخچه پیدایش ریال نشان میدهد که معادل ریال بر اساس ارزش طلا محاسبه شده است. زمانی که ۱۰ دینار به یک ریال تبدیل شد، یک ریال آن زمان معادل ۴۲هزارم ارزش یک گرم طلا بود، اما درحال حاضر این نسبت به شدت کوچکتر شده است.
ارسال نظر