ارزش پول ایران به شدت کاهش یافته است

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با بیان اینکه ارزش پول ایران به شدت کاهش یافته است، بر انتشار اسکناس‌های درشت برای اصلاح نظام پولی کشور تاکید و توصیه کرد: بهتر است در مقطعی از زمان حذف تعدادی از صفرهای پول ملی در دستور کار قرار گیرد تا ارزش واحد پول افزایش یابد.

احمد مجتهد در گفت‌وگو با خبرگزاری مهر با اشاره به موضوع حذف سه صفر از واحد پولی به عنوان یکی از موارد اصلاح نظام پولی کشور که یکی از ۷ محور طرح تحولات اقتصادی است، گفت: این موضوع جدید نیست و در سایر کشورهای دارای تورم بالا نیز انجام شده است.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی افزود: تقریبا تمام کشورهایی که دارای تورم بالا هستند، پس از مدتی مجبور به انجام اقداماتی در راستای اصلاح نظام پولی کشور می‌شوند.

وی با بیان اینکه کشورهای روسیه، آذربایجان، افغانستان و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین نسبت به اصلاح نظام پولی خود اقدام کرده‌اند، تصریح کرد: با توجه به این امر اصلاح نظام پولی در کشور ضروری است، زیرا ارزش پول نیز به شدت کاهش یافته است.

مجتهد بر حرکت به سمت انتشار اسکناس‌های بسیار درشت در کشور تاکید کرد و اظهار داشت: همچنین بهتر است در مقطعی از زمان کاهش صفرها از پول ملی در دستور کار قرار گیرد تا ارزش واحد پول افزایش یابد.

وی با اشاره به اینکه نکته مهم در این امر بحث اجرای حذف سه صفر از واحد پول ملی است، بر اجرای این کار در زمانی که اقتصاد در حالت ثبات باشد، تاکید کرد و افزود: به عبارت دیگر، نرخ تورم باید کمتر از ۱۰‌درصد و به سمت پایین در حرکت باشد.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه در شرایط تورمی هیچ‌گاه حذف سه صفر از واحد پولی کشور توسط اقتصاددانان توصیه نمی‌شود، اظهار داشت: با توجه به حجم بالای اسکناس‌ها در کشور، قدم اول چاپ اسکناس‌های درشت‌تر است.

وی اضافه کرد: با این کار تعداد اسکناس‌های با ارقام کوچکتر کاهش می‌یابد و امکان جایگزینی اسکناس‌های درشت به جای اسکناس کوچکتر فراهم می‌شود.

مجتهد با اشاره به واحد ۱۱۳ قطعه اسکناس سرانه در کشور، اظهار داشت: این در حالی است که سرانه اسکناس در سایر کشورها ۱۳ تا ۱۵ برگ و در تعدادی تا ۲۰ برگ می‌رسد، بنابراین اگر خواستار انجام این اصلاحات هستیم باید سرانه اسکناس نیز حدودا به ۲۵ الی ۳۰ برگ کاهش یابد تا به تدریج امکان جایگزینی فراهم شود.