دبیرکل بانک مرکزی از ارائه ۱۲ مجوز فعالیت توسط بانک مرکزی به موسسات مالی و اعتباری خبر داد و گفت: موسسات مالی باید خود را با قوانین بانکی تطبیق دهند.

محمود بهمنی در گفت‌وگو باخبرگزاری مهر دلیل کاهش سرمایه ثبتی بانک‌ها را ایجاد انگیزه برای تاسیس بانک خصوصی عنوان و تصریح کرد: بانک مرکزی از تاسیس بانک‌های خصوصی جدید استقبال می‌کند.

دبیرکل بانک مرکزی با اشاره به کاهش سرمایه بانک‌ها از ۳۵۰‌میلیارد تومان به ۲۰۰‌میلیارد تومان در سرزمین اصلی و کاهش سرمایه بانک‌ها از ۲۰۰‌میلیارد تومان به ۱۰۰‌میلیارد تومان در مناطق آزاد، افزود: این امر باعث ایجاد انگیزه فعالیت بانک‌های خصوصی خواهد شد.

وی با بیان اینکه وجود بانک‌های خصوصی مشکل‌زا نیست، بلکه بی‌نظمی ایجاد مشکل می‌کند، افزود: این در حالی است که اگر تعداد بانک‌ها افزایش یابد، رقابت نیز میان آنها بیشتر خواهد شد.

بهمنی همچنین از ساماندهی موسسات مالی و اعتباری کشور و ارائه ۱۲ مجوز به این موسسات خبر داد و افزود: هم‌اکنون ۲۰ موسسه مالی و اعتباری در کشور وجود دارد.

دبیرکل بانک مرکزی تصریح کرد: موسسات مالی و اعتباری باید خود را با قوانین و مقررات بانک مرکزی تطبیق دهند و بانک مرکزی نیز نظارت بیشتری بر آنها خواهد داشت.

کفایت سرمایه برخی از بانک‌ها کمتر از ۸درصد است

همچنین دبیرکل بانک مرکزی با بیان این که حداقل کفایت سرمایه بانک‌ها باید به ۸‌درصد برسد، گفت: براساس بازل دو می‌توان به افزایش حداقل کفایت سرمایه بانک‌ها به ۱۲‌درصد نیز فکر کرد.

«محمود بهمنی» در گفت‌وگو با برنا، کفایت سرمایه برخی از بانک‌ها را کمتر از ۸‌درصد اعلام کرد و افزود: کفایت سرمایه بانک‌ها براساس بازل یک و بازل دو مورد توجه قرار می‌گیرد؛ به نحوی که براساس بازل یک حداقل کفایت سرمایه بانک‌ها باید به ۸‌درصد برسد؛ اما در بازل دو می‌توان روی ۱۲‌درصد نیز فکر کرد.

دبیرکل بانک مرکزی گفت: با افزایش سرمایه بانک‌ها شاهد تقویت و قدرتمندتر شدن سیستم بانکی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر حداقل سرمایه برخی از بانک‌ها کمتر از ۸‌درصد است، تصریح کرد: در صورت تصویب لایحه ۱۵‌هزار‌میلیارد تومانی شاهد افزایش سرمایه بانک‌ها خواهیم بود.

دبیرکل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: با رشد سرمایه بانک‌ها، نسبت کفایت سرمایه آنها نیز باز گشته و به همان نسبت نیز قدرت تسهیلات‌دهی و وام‌دهی آنها افزایش می‌یابد.

بهمنی همچنین با اشاره به ساماندهی موسسات مالی و اعتباری گفت: پیش از این ۲۰ موسسه مالی و اعتباری فاقد مجوز بودند که هم اکنون این تعداد به ۸ موسسه کاهش یافته است.

بهمنی با اشاره به ۵۳ تقاضا برای تاسیس بانک خصوصی در ایران خاطرنشان کرد: براین اساس دولت اخیرا با درخواست بانک مرکزی مبنی بر کاهش سرمایه بانک‌ها از ۳۵۰۰ به ۲۵۰۰‌میلیار ریال موافقت کرد؛ ضمن این که سرمایه بانک‌های خصوصی در مناطق آزاد نیز از ۲۰۰ به ۱۰۰‌میلیارد ریال کاهش یافته است.

به گفته وی، مصوبه دولت باعث افزایش انگیزه فعالیت بانک‌های خصوصی در داخل کشور می‌شود.