بررسی چاپ ایران چک 500‌ هزارتومانی

مدیرسازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی اقدام به تهیه طرح ایران چک ۵۰۰‌هزارتومانی نموده، ولی تصمیم‌گیری در خصوص چاپ و فروش آن را به بررسی واکنش بازار نسبت به ایران‌چک‌های ۵۰ تا ۲۰۰‌هزار تومانی منوط کرده است.

مجید صنیعی‌آبادی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس اظهارداشت: ارزش ریالی سفارش بانک مرکزی برای تولید ایران چک در سال ۸۷ به سازمان تولید اسکناس و مسکوک حدود ۵۰‌هزارمیلیارد تومان است. وی افزود: به تفکیک قطعه این سفارش عبارت است از: ایران چک ۵۰‌هزارتومانی ۳۰۰‌میلیون قطعه، ایران چک ۱۰۰‌هزارتومانی ۱۰۰‌میلیون قطعه و ایران چک ۲۰۰‌هزارتومانی حدود ۱۳۰‌میلیون قطعه. مدیرسازمان تولید اسکناس و مسکوک با بیان اینکه روزانه ۲ تا ۵/۲‌میلیون قطعه تولید ایران چک داریم، افزود: به اندازه تولید روزانه مان ، ایران چک در اختیار بانک‌ها قرار می‌گیرد.

هزینه تولید هر قطعه ایران چک ۳۰ تومان است

مدیرسازمان تولید اسکناس اظهارداشت: هر قطعه ایران چک ۳۰ تومان هزینه برای بانک مرکزی به دنبال دارد. وی افزود: هزینه تولید هر قطعه اسکناس ۵۰ تا ۲۰۰ تومانی حدود ۱۸ تومان، اسکناس ۵۰۰ تومانی حدود ۲۰ تومان و اسکناس‌های یک‌هزار تا ۵‌هزارتومانی حدود ۲۵ تومان است. وی افزود: هزینه تولید ایران‌چک‌های ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰‌هزارتومانی در حد اسکناس ۵‌هزارتومانی بوده که با لحاظ برخی هزینه‌های جانبی این رقم به ۳۰ تومان (۳۰۰ ریال) می‌رسد.

ایران‌چک‌های جدید در سال ۹۲ امحا می‌شوند

مدیرسازمان تولید اسکناس و مسکوک بانک مرکزی با بیان اینکه کاغذ به کاررفته در ایران‌چک‌های جدید کاغذ اسکناس است، افزود: عمر کاغذ اسکناس به طور معمول ۱۰ سال است ولی در ایران به دلیل مراودات و گردش بالای پولی، این عمر به ۵ سال می‌رسد. وی با بیان اینکه متوسط عمر اسکناس در ایران ۳تا ۵/۴ سال است اضافه کرد: ایران چکی که در سال ۸۷ تولید می‌شود، ناشی از فرسودگی‌ها در سال ۹۲ امحا می‌شود.

عمر ایران‌چک‌های قدیمی تنها ۱۶ روز بود

صنیعی‌آبادی با بیان اینکه عمر ایران‌چک‌های قدیمی به طور متوسط ۱۶ روز بود گفت: ایران‌چک‌های جدید از این مزیت برخوردارند که حداقل تا یکسال عمر نمایند.

ایران‌چک‌های کاملا ایرانی!

وی با بیان اینکه کاغذ ایران‌چک‌ها از کارخانه تکاب (نزدیکی آمل) تهیه می‌شود گفت: به جز این، طراحی و اعمال شیوه‌های امنیتی مربوط به ایران‌چک‌ها نیز در ایران صورت می‌گیرد. مدیرسازمان تولید اسکناس با بیان اینکه کار طراحی ایران‌چک‌ها از اواخر سال ۸۶ آغاز شد اظهارداشت: ۵ تا ۶ نفر از طراحان بانک مرکزی اقدام به طراحی طرح اولیه ایران‌چک‌ها نمودند و پس از تایید آنها، کار تهیه و چاپ آنها آغاز شد. وی افزود: مرکب مورد احتیاج برای این ایران‌چک‌ها، مرکب اسکناس با شماره رنگ‌های خاص ایران است که در حال حاضر از کشورهایی همانند آلمان وارد کشور می‌شود.

ایران‌چک‌های جدید پایه چاپ اسکناس ۵۰‌هزار تومانی است

همچنین مدیرعامل سابق بانک سپه گفت: ایران‌چک‌های جدید، پایه چاپ اسکناس‌های ۵۰‌هزار تومانی می‌باشند. احمد درخشنده اظهارداشت: ایران‌چک‌های جدید در عین حال که ارزش پول ملی را کاهش نداده و به افزایش تورم منجر نشده، توانسته به تقاضای مردم پاسخ دهد و به عنوان جایگزین چک‌پول‌های قبلی بانک‌ها عمل نماید. وی با تائید این سیاست بانک مرکزی و بیان اینکه ایران‌چک‌های جدید از پشتوانه برخوردار بوده و از افزایش نقدینگی در جامعه جلوگیری می‌کنند افزود: ایران‌چک‌های جدید فاقد پشت نویسی بوده و در عین حال که نقش اسکناس را ایفا می‌کنند، گرفتاری‌ها و مشکلات تولید اسکناس را هم ندارند. مدیرعامل سابق بانک سپه اضافه کرد: صرف نظر از گردش این ایران‌چک‌ها و دست به دست شدن آنها در بین مردم، خریدار و فروشنده ابتدایی و نهایی آنها مشخص بوده و قابل احراز هویت برای بانک است. وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی با پول دریافتی در ازای فروش ایران‌چک‌ها چه می‌کند، گفت: بانک مرکزی در ازای فروش ایران‌چک‌ها، همان میزان پول را از گردش پولی خارج و در

حساب‌های خود بلوکه می‌کند. درخشنده اضافه کرد: تا وقتی که حساب‌های بانک‌ها نزد بانک مرکزی منفی است، این پول می‌تواند در ازای جبران آن به کار گرفته شود.