تجدیدنظر در مصوبه قطع تسهیلات به ۹۸ شرکت بزرگ
تسهیلات بانکها به بنگاههای اقتصادی به کمتر از یک سوم کاهش یافت
سیدمحمد جهرمی در گفت و گو با خبرگزاری فارس، در مورد تسهیلات بانکها به بنگاههای اقتصادی، افزود: این تسهیلات در 3 ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته و به کمتر از یک سوم رسیده است.
وی افزود: بهرغم این که تعداد طرحهای مورد تایید بانکها که در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند و با تایید بانکها متقاضیان آنها سهم خود را تا ۴۰ درصد آورده و هزینه کردهاند، اما در نوبت دریافت تسهیلات قرار گرفته و تاکنون وامی دریافت نکردهاند.
وزیر کار و امور اجتماعی افزود: طبق توافق به عمل آمده بین بانکها و بنگاهها، این پروژهها در نوبت دریافت تسهیلات قرار دارند.
جهرمی افزود: در جلسهای که چند روز پیش با مسوولان بانکها داشتیم، آنها موافقت خود را برای حل مشکلات بنگاههای موجود و طرحهای نیمه تمام و تایید شده توسط بانک اعلام کردند، اما مشکل اصلی بانکها رابطه آنها با بانک مرکزی است.
وزیر کار و امور اجتماعی خاطرنشان کرد: بانک مرکزی بنا به دلایلی سیاست بدهی بانکها به بانک مرکزی را قبول ندارد که این از نظر منطق اقتصادی درست است، ولی مشکلاتی برای بانکها وجود دارد که باید رفع شود.
وزیر کار و امور اجتماعی تصریح کرد: یکی از مشکلات بانکها در این خصوص خارج شدن منابع بانکها از طریق چکپول خلق شده است که رقمی بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان را شامل میشود.
وی تصریح کرد: مشکل دوم مصوبه دیگر دولت است که بانکها را ملزم کرده که به برخی از بنگاههای اقتصادی بزرگ تسهیلات ندهند و این بنگاهها صرفا از طریق انتشار اوراق مشارکت منابع مورد نیاز را جمعآوری کنند.
جهرمی ادامه داد: بنگاههای بزرگ که بیشترین دریافتکننده تسهیلات بانکی بودند با این مصوبه دچار مشکل شده و قادر به پرداخت بدهی خود به بانکها نیستند. دلیل این کار این است که هنوز جامعه آمادگی ندارد و بازار سرمایه برای انتشار اوراق مشارکت مهیا نیست. وزیر کار و امور اجتماعی تاکید کرد: در نشست کمیسیون اقتصادی دولت و هیات دولت این مشکلات بنگاهها را در مورد تسهیلات مطرح کرده و قرار بر این شد که آییننامهای که بنا به پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ شده بود، اصلاح شود.
وی افزود: 98 بنگاه اقتصادی بزرگ در کشور وجود دارند که قرار شد امسال نیز از تسهیلات بانکها استفاده کنند بنابراین 6 هزار میلیارد تومان منابع بانکها باید به بنگاههای بزرگ اختصاص یابد.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی بنگاههای اقتصادی تامین سرمایه در گردش مورد نیاز است که آن هم به دو دلیل است، یکی افزایش قیمت نهادهها و مواد اولیه که در برخی از رشتهها نسبت به سال گذشته دو تا سه برابر افزایش یافته و بنابراین سرمایه در گردش بیشتری طلب میکند.
جهرمی ادامه داد: مشکل دوم بنگاههای اقتصادی ارتباط شبکه بانکی با بانک مرکزی است که بانک مرکزی بدهی این شبکه به بانک مرکزی را قبول ندارد.
وزیر کار و امور اجتماعی تصریح کرد: اعتقاد داریم اگر مشکلات بنگاهها پابرجا بماند، با توجه به وقوع پدیده خشکسالی در سال جاری و مشکلات تحمیلی خارجی به بنگاههای اقتصادی این بنگاهها دچار مشکل شده و اشتغال نیز به تبع آن مشکلدار خواهد شد.
جهرمی اضافه کرد: مشکل قطعی برق و قطعی گاز باعث فشار به بنگاههای تولیدی شده و در حالی که در بقیه کشورها در مواقع ضروری به جای برخورد با تولیدکننده سهم مصرف بخش غیرمولد کاسته میشود، اما در کشور ما برعکس با تولیدکننده برخورد میشود و به بنگاههای تولیدی گفته شده 20 درصد در مصرف برق و گاز صرفهجویی کنند.
وی افزود: وزارت نیرو متاسفانه بدون اطلاع برق صنایع را قطع میکند و این مشکلات را برای تولیدکنندگان به وجود میآورد، بنابراین به همکاران در وزارت نیرو توصیه میشود به جای قطع کردن برق تولیدکنندگان از سهمیه برق مصرف کنندگان دولتی و خصوصی کم کنند.
جهرمی همچنین از مسوولان وزارت نفت و شرکت گاز خواستار کاهش سهمیه مصرف خانوار و غیرمولد در بخشهای دولتی و غیردولتی شد.
وی تاکید کرد: با هر تدبیری که شده نباید از انرژی اختصاص یافته به بخش تولید کاسته شود؛ زیرا کاهش تولید به معنای بیکاری کارگران و افزایش بیکاری در جوانان است.
وزیر کار و امور اجتماعی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا شما قرار است، وزیر کشور شوید، گفت: فعلا سر کارم هستم و افتخار میکنم بتوانم خدمتگذار تولیدکنندگان و کارگران باشم.
جهرمی افزود: این برای من افتخار است که از تولید حمایت کرده و در جهت رفع موانع تولیدی برای ایجاد فرصتهای شغلی بکوشم.
ارسال نظر