دنیای اقتصاد- مجوز قطعی فعالیت به موسسات مالی و اعتباری «سینا»، «قوامین» و «انصار»‌ صادر شد. گفته می‌شود مجوز قطعی موسسه مالی و اعتباری «مهر» نیز به زودی صادر خواهد شد. همچنین دو تعاونی اعتبار نیز مجوز فعالیت خود را دریافت کردند. تعیین تکلیف موسسات مالی و اعتباری

سه موسسه و دو تعاونی اعتبار مجوز گرفتند

فاطمه بهادری - بالاخره پس از گذشت هشت ماه از ریاست کلی مظاهری بر بانک مرکزی نخستین هدف وی محقق شد.

هجدهمین رییس بانک مرکزی در آستانه ورودش به ساختمان شیشه‌ای میرداماد با انتقاد از این که در هیچ کجای دنیا سابقه ندارد که موسسات پولی و اعتباری بدون مجوز فعالیت کنند، اعلام کرد: اولویت اصلی بانک مرکزی ساماندهی این موسسات است.

این آرزوی مظاهری شنبه گذشته و با ارائه مجوز قطعی به موسسات مالی و اعتباری سینا ، قوامین و انصار شکل واقعی به خود گرفت.

بانک مرکزی با ارائه مجوز به سه موسسه فوق جمع موسسات مالی و اعتباری را با احتساب موسسه توسعه به چهار موسسه افزایش داد.

موسسه مالی و اعتباری مهر نیزبه زودی مجوز خود را دریافت خواهد کرد.در عین حال دو تعاونی اعتباری میزان و بتاجا نیز مجوز فعالیت دریافت کردند.

موسسات فوق باید تا ۴۰درصد از سهامشان را برای تبدیل شدن به سهامی عام در بورس عرضه کنند.

اما هیچ یک از سهامداران نمی‌توانند بیش از ۱۰درصد از سهام را داشته باشند.

تاریخچه موسسات مالی و اعتباری

موسسه مالی و اعتباری بنیاد در سال گذشته به سینا تغییر نام داد. این موسسه اولین موسسه مالی و اعتباری با قدمتی حدود ۲۳ سال است که در تاریخ ۸/۳/۱۳۶۴ با سرمایه اولیه ۱۰میلیارد ریال و با هدف تامین نیازهای مالی واحدهای مختلف تولیدی، تجاری و خدماتی و جمع‌آوری سپرده‌های عمومی در جهت اعطای تسهیلات اعتباری به بخش‌های مختلف اقتصادی به خصوص بخش تولید تاسیس شد.

این موسسه در آستانه بیست و چهارمین سال فعالیت با پشتوانه‌ای همچون بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی دارای سرمایه ۱۵۰میلیارد تومان (طبق ضوابط بانک مرکزی) است.

این موسسه تا به حال ۱۵درصد از سهام خود را در بورس عرضه کرده و دارای ۲۵۰ شعبه بهینه شده است.

موسسه مالی و اعتباری قوامین نیز در ابتدا با هدف کمک به افزایش توان معیشتی و مالی کارکنان ناجا با نام صندوق قرض‌الحسنه ناجا فعالیت خود را شروع کرد و در تاریخ ۲۰/۶/۱۳۷۹ به موسسه پس‌انداز و قرض‌الحسنه قوامین تغییر نام داد.

موسسه قوامین در آستانه پنجمین سال فعالیت خود توانست شرایط ورود به شبکه بانکی کشور را مهیا و در بهمن ماه سال ۱۳۸۳ موفق به دریافت موافقت اصولی از بانک مرکزی برای تبدیل به موسسه مالی و اعتباری شد. این موسسه دارای بیش از ۵۰۰ شعبه در سراسر کشور است.

انصار یکی دیگر از موسسات مالی و اعتباری است که به بنیاد تعاون سپاه تعلق دارد. این موسسه دارای بیش از ۶۰۰ شعبه در سراسر کشور است.اواخر سال گذشته فرمانده سپاه پاسداران همه اختیارات خود را در موسسات انصار و مهر در مورد پیگیری دریافت مجوز به مظاهری رییس کل بانک مرکزی تفویض کرد تا روند اعطای مجوز به موسسات فوق سرعت گیرد.

مجوز نهایی فعالیت موسسه مالی و اعتباری سینا صادر شد

مجوز قطعی و نهایی فعالیت موسسه مالی و اعتباری سینا در محل بانک مرکزی طی مراسمی از سوی دکتر بهمنی دبیر کل بانک مرکزی تحویل دکتر عبدالناصر همتی، مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا شد.

براساس مجوز صادره موسسه مالی و اعتباری سینا در چارچوب قانون پولی و بانکی کشور قانون عملیات بانکی بدون ربا مصوبات شورای پول و اعتبار بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های بانک مرکزی فعالیت خود را ادامه خواهد داد.

مدیرعامل موسسه مالی و اعتباری سینا در مصاحبه‌ای ضمن تایید اخذ مجوز قطعی و نهایی فعالیت این موسسه از بانک مرکزی ابراز امیدواری کرد که در آینده نزدیک موسسه مالی و اعتباری سینا وارد طرح شتاب شود.وی تاکید کرد که با صدور مجوز قطعی بانک مرکزی فعالیت‌های این موسسه از طریق ۲۵۰ شعبه در سراسر کشور با نگرش جدید و نوین و با به‌کارگیری نظام یکپارچه الکترونیک توسعه خواهد یافت.