گروه بازار پول - دبیر کل سندیکای بیمه گران ایران با اعلام اینکه حوزه بیمه بسیار آشفته‌تر از بقیه بخش‌هاست، گفت: دولت به شدت در این حیطه دست دارد و قوانین و مقررات محدود‌کننده، بازدارنده و مداخله‌آمیز است. به این ترتیب امکان ورود سرمایه به این بخش وجود ندارد. غلامرضا تاج گردون افزود: بیمه جزئی از بازار است. در کل دنیا نیز چنین است منابع در آنجا جمع و عملیات بیمه‌گری انجام می‌شود یعنی از طریق این عملیات منابع آزاد و سپس سود سرمایه‌گذاری تامین می‌شود. در حال حاضر ۵۰ درصد پرتفوی صنعت بیمه، بیمه شخص ثالث است که آن هم کاملا در دست دولت است و به این ترتیب کاملا در این صنعت مداخله می‌کند. همچنین در اینجا شریکی وجود دارد که هم ناظر است و هم تصمیم گیرنده که بیمه مرکزی نام دارد که همه کار می‌تواند بکند و خیلی بدتر از سایر بخش‌هاست که نیاز به نگاهی ویژه دارد.

وی همچنین گفت: این صنعت بسیار محتاط است؛ به دلیل آنکه بار آسیب‌های اجتماعی را به دوش می‌کشد نمی‌تواند خیلی مورد انتقاد قرار بگیرد حتی مدیران این بخش نیز چندان اهل ریسک کردن نیستند. متاسفانه خیلی از مسوولان هنوز تفاوت میان بیمه‌های بازرگانی و تامین اجتماعی را نمی‌دانند. در صورتی که در حال‌حاضر تنها بخشی از اقتصاد کشور که به دولت پول می‌دهد همین بخش است. حتی افراد نیز نمی‌دانند که به طور مثال آن پولی که برای بیمه ماشین خود می‌دهند تماما برای شرکت بیمه نیست؛ ۳۰ درصد پول به دولت؛ ۱۰ درصد به نیروی انتظامی؛ ۱۰ درصد به وزارت بهداشت و …. تعلق می‌گیرد؛ ولی هیچ کدام از بیمه‌گذاران این مبالغ را نمی‌دانند. در کشور وقتی کسی تصادف می‌کند؛ بدون آنکه یک ریال بپردازد باید به بیمارستان برود و درمان شود، ولی چنین اتفاقی نمی‌افتد. این مسائل و مشکلات با تدوین چند قانون خاص در مجلس می‌تواند بر طرف شود.

تاجگردون در پاسخ به این سوال که منظور از قوانین خاص، چه قوانینی است، گفت: به طور مثال در رابطه با بیمه شخص ثالث محدودیت‌ها باید برداشته شود؛ به این معنا که حاکمیت دولت در تعیین نرخ‌ها وجود نداشته باشد یعنی شرکت‌ها با یکدیگر رقابت کرده و خود نرخ‌ها را تعیین کنند، در دنیا نیز چنین است؛ به طور مثال در آنجا فرد را بیمه می‌کنند و مانند ایران، ماشین بیمه نمی‌شود حتی نرخ بیمه یک فرد ۱۶ ساله جوان با نرخ بیمه یک مرد ۷۰ ساله متفاوت است؛ اما در ایران نرخ بیمه یک استاد دانشگاه با راننده پر خطر جاده که جان مردم در دستش است، متفاوت نیست. در دنیا ماشین‌های پر خطر حق بیمه‌شان بالاتر است. در بحث بهداشت و درمان بیمه تکمیلی وجود دارد؛ یعنی در صورت وقوع تصادف هیچ کدام از بیمارستان‌ها نباید مجاز به دریافت پول از فرد حادثه دیده باشند. آنجا بیمه مرکزی شریک شرکت‌های بیمه‌ای است، دولت باید حاکمیت بیمه مرکزی را محدود کند. در حال حاضر هر بیمه نامه‌ای که شرکت‌های بیمه‌ای صادر می‌کنند الزاما باید ۲۵ درصدش به عنوان صنایع اتکایی به بیمه مرکزی داده شود. اینها مسائلی است که باید با تدوین قوانین خاص بر طرف شود.

وی در رابطه با ورود شرکت‌های بیمه به بورس گفت:به دلیل آنکه باقی قوانین اصلاح نشده همان شرکت‌های بیمه هم که وارد بورس شدند، هنوز هیچ گونه اتفاقی در آنها نیفتاده است. متاسفانه سهامداران نیز حساسیتی نسبت به سود و سهم خود ندارند. حتی وقتی کار غیر‌قانونی انجام می‌شود، سهامداران اعتراض نمی‌کنند.