گروه بازار پول - قیمت در بازار سکه و ارز دوباره در مسیر افزایشی افتاد. دیروز قیمت سکه با ۱۵ هزار تومان افزایش تا ۷۳۵ هزار تومان در سطح بازار افزایش یافت. قیمت آن البته در چهار راه استانبول ۷۴۰ هزار تومان تا ساعت ۳ بعد از ظهر اعلام شد. همچنین در بازار ارز قیمت دلار آمریکا با ۱۵ تومان افزایش تا ۱۸۸۵ تومان بالا رفت. در تحلیل دلایل افزایش قیمت سکه در بازار دیروز برخی از فعالان این بازار، تداوم افزایش قیمت جهانی طلا تا محدوده ۱۶۶۰ دلار ظهر دیروز و بالا رفتن دوباره قیمت دلار آمریکا را دو عامل مهم ارزیابی کرده‌اند. همچنین در مورد افت قیمت دلار آمریکا در بازار گفته شد، که ورود دلار به بازار داخلی موجب افزایش عرضه آن و کاهش قیمت در روزهای قبل بود که تاثیر آن تا دیروز برطرف شده و قیمت دلار دوباره در مسیر افزایشی قرار گرفته است. پیشتر عنوان شد که خوشبینی به مذاکرات

پیش‌رو نیز در پایین آمدن قیمت دلار در بازار تاثیر داشته است. در این میان با توجه به کف قیمت درهم امارات در محدوده ۵۱۸ تومان از اول این هفته، برخی در بازار داخل افت قیمت دلار را موقتی دانسته و پتانسیل بازگشت قیمت آن تا ۱۹۰۰ تومان را موجود می‌دانستند. برخی گفته‌اند که افت قیمت دلار در این شرایط بی‌مورد بود و انتظار برای افزایش قیمت آن تا ۱۹۰۰ تومان همچنان وجود دارد. با وجود اینکه قیمت‌ها در بازار ارز و سکه از اول هفته جاری تا بعد از ظهر سه شنبه کاهشی بود، اما روز گذشته تقریبا روند افت قیمت‌ها متوقف شد و نرخ‌های جدید خبر از دور تازه نوسان قیمت‌ها می‌دهند. در بازار دیروز شاید مهم‌ترین خبر موضع رسمی رییس کل بانک مرکزی در قبال تحویل سکه‌های پیش فروش شده در بازار بود. وی روز سه شنبه اعلام کرد که قیمت سکه احتمالا به زیر قیمت پیش فروش در آخرین مراحل (۵۹۸ هزار و ۹۰۰ تومان) برسد. بازار در تحلیل و اکنش به این سخنان عملا شاهد گران شدن مجدد قیمت سکه بود. قیمت جهانی طلا با ۱۱ دلار افزایش شاید چندان تاثیری بر افزایش یک باره قیمت سکه تا محدوده ۷۳۵ هزار تومان و ۷۴۰ هزار تومان نداشت، اما واکنش روانی بازار به مواضع بانک مرکزی دقیقا واکنشی مخالف بود. به گفته برخی از فعالان بازار روز گذشته تنها برخی از مردم اقدام به فروش سکه کردند و اغلب معتقد به موقت بودن قیمت‌های فروافتاده هستند. قیمت سکه طرح قدیم نیز در بازار روز گذشته ۵۰۰۰ تومان افزایش داشت و تا ۷۴۵ هزار تومان بالا رفت. نیم سکه به ۳۷۰ هزار تومان رسید که البته نسبت به قیمت‌های روز سه شنبه کاهشی بود قیمت ۳۶۷ هزار تومان نیز برای نیم سکه از سوی برخی اعلام می‌شد. ربع سکه نیز به نرخ ۱۹۳ هزار تومان به فروش رسید که نرخ‌های پایین تری نیز برای آن تا ۱۸۶ هزار تومان اعلام شد. البته بازار به طور کل بازار بی‌ثباتی است و نوسان قیمت‌ها نشان از نبود وحدت دیدگاه بین سیاستگذاران پولی و انتظارات مورد نظر بازار دارد.

در بازار ارز قیمت دلار آمریکا مجددا در مسیر بازگشت به رکوردهای قبلی است. قیمت یورو و پوند انگلیس نیز هر یک با ۱۰ تومان افزایش به ترتیب تا ۲۴۸۰ تومان و ۳۰۲۰ تومان بالا رفتند. درهم امارات به ۵۱۸ تومان رسید. دیروز نرخ حواله دلار از مسیر دبی از سوی برخی صرافی‌ها ۱۸۹۴ تومان و نرخ حواله یورو از این مسیر ۲۴۹۳ تومان اعلام شد. این قیمت‌ها از مسیر ترکیه برای دلار تقریبا بدون تغییر، اما برای یورو ۲۴۸۸ تومان اعلام شد.

طلا در بازار‌های جهانی

ارزش طلا در بازار‌های جهانی دیروز بین ۱۶۵۶ تا ۱۶۶۲ دلار تا بعد از ظهر در نوسان بود. تضعیف ارزش دلار آمریکا در مقابل سایر ارزهای عمده به ویژه یورو تا سطح ۳۱/۱ قیمت طلا را به نوبه خود بیش از ۵/۵ دلار تقویت کرد، اما قیمت آن نسبت به نرخ غروب سه شنبه تقریبا ۱۱ دلار و در ۲ روز گذشته قیمت آن نزدیک به ۱۵ دلار افزایش داشته است. در بازارهای جهانی اعلام شد بانک مرکزی اروپا از اسپانیا حمایت مالی می‌کند این خبر به تقویت یورو و طلا انجامید. همچنین با توجه به شرایط نامطلوب اشتغال در ماه مارس امکان تزریق بیشتر پول به اقتصاد آمریکا همچنان عامل تاثیر گذاری اعلام شده است. از ژاپن نیز خبر رسید که پیش‌بینی شده برابری دلار در مقابل ین تا ۲ سال دیگر تا ۱۰۵ بالا برود. از چین هم خبر رسید که احتمال دارد صندوق بین‌المللی پول در ۱۷ آوریل رقم ۷ درصدی مازاد تراز حساب جاری این کشور در برابر آمریکا را تعدیل کند که در بازارهای مالی و ارزی تاثیر قابل توجهی خواهد گذاشت. انتظار برای تلاش دوباره چین در پایین نگه داشتن ارزش یوآن در مقابل دلار آمریکا چالش کهنه‌ای است که امکان دارد با اعلام تجدید نظر صندوق بین‌المللی پول وارد دور تازه‌ای شود. در بازارهای جهانی نگرانی تازه‌ای بازار‌های مالی و پولی را به خود متوجه کرد. بر اثر ایجاد یک زلزله ۷/۸ریشتری در اندونزی که برخی آن را ۹/۸ ریشتر اعلام کرده‌اند، احتمال بروز یک سونامی شدید بار دیگر بازارها را در معرض تهدید قرار داده است. برخی از تحلیلگران بروز این پدیده را که سابقه زیان باری در منطقه شرق آسیا داشته است، دلیل افزایش قیمت طلا عنوان کرده‌اند.