گروه بازار پول_ قیمت‌های دستوری در حالی همچنان بر تابلوی معاملاتی ارز صرافان خودنمایی می‌کند که از یک سو خرید و فروش ارز با نرخ‌های بالاتر و فارغ از این قیمت‌ها، پنهانی در صرافی‌ها در جریان است و از سوی دیگر دلالان در پیاده رو‌ها و گذر‌های معروف بازار به دادو ستد دلار با نرخ‌‌های رایج بازار می‌پردازند. روز پنج‌شنبه قیمت درج شده بر تابلو خرید و فروش ارز صرافان 1390 تومان برای خرید و 1400 تومان برای فروش مانند روز چهارشنبه باقی مانده بود.

اما دلار تا بعد از ظهر به نرخ ۱۶۱۰ تومان تا ۱۶۲۰ تومان هم معامله شد. یورو نیز ۲۱۰۰ تومان و حتی ۲۱۵۰ تومان فروخته شد. قیمت سایر ارزها اگرچه همچنان رقم دقیقی ندارد، اما اعلام نرخ برخی از آنها به تناسب نرخ برابری با دلار آمریکا نشان می‌دهد که قیمت دلار ۱۶۲۰ تومانی در بازار نیز از قافله جامانده و در کنترل قیمت ارز تنها صورت مساله پاک شده و قیمت‌ها تحت فشارند. سیاست تابلویی در حالی به اعمال نظر خود ادامه می‌دهد که دلالان تنها در قبال تزریق شدن دلار به بازار به افت و خیز قیمت‌ها واکنش نشان می‌دهند.
آنچه در بازار قابل مشاهده است این است که صرافان تنها به مشتریان مورد اعتماد خود دلار می‌فروشند و به غریبه‌ها جواب‌های سربالا می‌دهند. از درج قیمت سایر ارزها خودداری می‌کنند و حتی دیده شده با وجود حضور در مغازه با نصب کاغذی، بسته بودن و خرید وفروش نکردن را اعلام می‌کنند. پنهانی دلار به نرخ بازار می‌فروشند و برخی در تماس‌های تلفنی ناشناسان قیمت خرید را 1390 تومان اعلام، اما قیمت فروش را به حضور مشتری در مغازه و نهایتا معامله را به نرخ فروش به قیمت بازار، به پایان می‌رسانند.بازار ارز در روز‌های اخیر تعطیل نیست. قیمت دلار روز پنج‌شنبه 1610 تومان و 1620 تومان بود. دیروز جمعه نیز در حوالی خیابان فردوسی دادو‌ستد دلالان کنار خیابان ادامه داشت و دلار را به نرخ 1600 می‌خریدند و 1620 می‌فروختند.
پربازده‌ترین‌ها در نیمه اول دی ماه
در 15 روز اول دی ماه قیمت ارز رکوردهای تاریخی خود در بازار داخل کشور را شکسته است.
البته در یک هفته آخر آذر ماه قیمت دلار مرزهای ۱۳۰۰ ، ۱۴۰۰ و ۱۵۰۰ تومان را به سرعت پشت سر گذاشت . ادامه این روند در ۱۵ روز اول دی ماه و انتشار اخبار نگران کننده قیمت ارز را به سرعت افزایش داده و نهایتا در روز تاریخی ۱۲ دی قیمت دلار را به محدوده ۱۸۰۰ تومان رساند. بانک مرکزی مداخله کرد و با تزریق ارز قیمت دلار تا سطح ۱۶۰۰ تومان افت کرد.
اما به طور متوسط از اول دی ماه تا کنون قیمت دلار،یورو، پوند انگلیس و صد ین ژاپن هر یک تقریبا 14 درصد گران‌تر شده‌اند. در این میان، ریال عربستان 16 درصد ، درهم امارات و دلار استرالیا هر یک 18 درصد و دلار کانادا و لیر ترکیه هر یک با 20 درصد افزایش بالاترین نرخ‌های رشد را به خود اختصاص داده‌اند.
بی‌اعتنایی به بخشنامه کانون صرافان
خبرگزاری فارس نیز در گزارشی نوشت: صرافی‌های خیابان فردوسی روز پنج‌شنبه فقط روی تابلوهای خود نرخ دلار را 1400 تومان درج کرده‌ بودند، ولی هنگام معامله یا از فروش امتناع کرده و یا دلار 1600 تومانی را به مردم می‌فروختند.
به گزارش این خبرگزاری، متقاضیان خرید ارز این روزها بیشتر از قبل مشتاق خرید دلار هستند و موید این امر هم افزایش چشمگیر خریداران ارز در خیابان فردوسی است.افت و خیز قیمت دلار در روزهای گذشته موجب شده تا تب و تاب خرید ارز به ویژه دلار در بین گروه‌های مختلف مردم بالا برود و این افراد را روانه خیابان فردوسی برای خرید دلار کند.
روز چهارشنبه کانون صرافان با صدور اطلاعیه‌ای صرافی‌های دارای مجوز از بانک مرکزی را ملزم کرد تا دلار را با نرخ 1390 تومان از مردم بخرند و با نرخ 1400 تومان به آنها بفروشند.اما این اطلاعیه فقط موجب شده تا نرخ «دلار» در تابلوی این صرافی‌ها تغییر کند و بعضا ‌هم اصلا نرخی در این تابلوها ثبت نشود.
نکته اینجا است که با وجود اطلاعیه مذکور صرافی‌ها از فروش دلار ۱۴۰۰ تومانی به مردم خودداری می‌کنند و تنها این نرخ را در تابلوهای خود برای اطلاع عموم ثبت کرده‌اند. در حواشی خیابان فردوسی و برخی صرافی‌ها در روز گذشته دلار آمریکا با قیمت ۱۶۰۰ تومان فروخته می‌شد. آن هم در هیاهوی ویژه دلال‌ها و مردمی ‌که هوای خرید دلار در سر دارند.
احتکار؛ واکنشی به نوسان نرخ ارز
افزایش یافتن قیمت ارز در بازار البته واکنش دیگری نیز در بازار سایر کالاها داشته است. به نوشته ایسنا مقامات دولتی و بخش خصوصی هشدار دادند با فروشندگانی که از فروش کالاهای خود به بهانه نوسان نرخ ارز امتناع کنند، برخورد می‌شود. به نظر می‌رسد آثار نوسانات چند روز اخیر بازار ارز به تدریج به بازار کالا رسیده است. هنگام مراجعه به برخی از خرده‌فروش‌ها از باتری قلمی گرفته تا لوازم خانگی، نشان می‌دهد ‌آنچه اساس گلایه این روزهای فروشندگان شده این است که عمده‌فروش‌ها به آنها جنس نمی‌دهند که آنها عرضه کنند.
طلا و سکه در بازار
نوسان چشمگیر قیمت ارز در حالی همه توجه‌ها را به خود معطوف کرده است که قیمت سکه و طلا در بازار داخلی فعلا به دلیل نبود نقدینگی و جذابیت از ثبات بیشتری برخوردار است.سکه در بازار داخلی در روز‌های اخیر در سطح ۶۱۵ هزار تومان ثابت است. اما قیمت مثقال طلای ۱۷ عیار در بازار بدون احتساب اجرت ساخت دوباره اوج گرفته و با ۳۳۰۰ تومان افزایش تا مرز ۲۶۰ هزار تومان رسیده است. در بازار‌های جهانی قیمت طلا در روز پنج‌شنبه با ۲۱ دلا رافزایش در سطح ۱۶۲۱ دلار بسته شد.
افزایش قیمت نفت و افزایش خرید‌های عمده موجب بالا رفتن قیمت طلا شد. انتشار خبری مبنی بر نگرانی از بسته شدن تنگه هرمز توسط ایران رشد قیمت نفت و همچنین طلا را موجب شد.
روز گذشته اما قیمت طلا تا غروب به دلیل انتشار آمار جدید ازوضعیت اشتغال در آمریکا به زیر ۱۶۲۰ دلار رسید.