گروه بازار پول- وزیر امور اقتصادی و دارایی در جلسه بررسی اقدامات به‌عمل آمده در اجرای تحول صنعت بیمه که با حضور رییس کل بیمه مرکزی و مدیران شرکت‌های بیمه برگزار شد بر کیفیت سرمایه‌گذاری صنعت بیمه کشور تاکید کرد. سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان این مطلب اظهار کرد: شرکت‌های بیمه ناگزیر هستند منابع خود را سرمایه‌گذاری کنند، اما کجا، چگونه و با چه سودآوری خیلی مهم است.

«حسینی» با اشاره به نقش ویژه حسابرس داخلی در خصوص واقعی‌ترکردن جریان امور، به مدیران شرکت‌های بیمه تاکید کرد: باید سیستم بازرسی و نظارت داخلی خود را تقویت کنید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: مبارزه با پولشویی و ردیابی وجوه باید به‌طور جدی در صنعت بیمه کشور پیگیری شود. وی با اشاره به پیشرفت‌های سیستم بانکی در خصوص کربنکینگ خطاب به مدیران شرکت‌های بیمه گفت: «کر» در صنعت بیمه به این معنی است که هر کس بخواهد کار بیمه‌ای انجام دهد، خارج از سیستم و نظارت شما نباشد.

حسینی همچنین خواستار گسترش شبکه‌های بین‌المللی بیمه چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور شد. وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه تاکنون دچار ریسک‌های سیستمی در صنعت بیمه نبودیم، ولی در عین حال سرمایه‌گذاری‌های بیمه تاکنون خیلی کارآمد نبودند و باید روی این موضوع بیشتر کار شود.

وزیر اقتصاد لایه‌های نظارت در بخش بیمه را شامل نظارت داخلی، نظارت بین خود بیمه‌ها، نظارت یکپارچه بین بیمه‌ها و نهایتا یکپارچگی نظارت مالی ذکر کرد. وی تاکید کرد: نظارت در صنعت بیمه با ابزارهای سنتی امکان‌پذیر نیست. نگرانی از ضعف نظارت برای چندمین بار است که از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی بیان می‌شود چندی قبل نیز او در مراسم معارفه رییس کل جدید بانک مرکزی از ضعف نظارت در بیمه‌ها ابراز نگرانی کرده بود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی در آن روز به ضعف سیستم نظارتی در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: معضل پولشویی به دلیل عدم تقویت نظارت در این صنعت قابل تکرار است. وی با اعلام ارائه توصیه‌هایی به صنعت بیمه کشور گفت: صنعت بیمه صنعتی مالی، تخصصی و حساس است باید از هرگونه غیرتخصص‌گرایی در آن پرهیز شود.

وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: صنعت بیمه نیازمند به تدوین برنامه نیست؛ چراکه اسناد بالادستی در این صنعت وجود داشته و باید در آن همت بیشتری در توسعه فضای رقابتی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه صنعت بیمه نیازمند حمایت‌های لازم است، گفت: باید به این نکته اشاره کرد که این حمایت‌ها مانند سایر حمایت‌های بخش دولتی یا بخش‌های دیگر از صنایع مختلف نیست، بلکه باید حمایت‌های موثری برای اطلاع‌رسانی از خدمات این صنعت و توسعه در نزد مردم انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه صنعت بیمه و مقررات آن باید در بخش نظارتی بیشتر تقویت شوند، افزود: باید در شورای عالی بیمه به این موضوع اهمیت ویژه‌ای داده شده و تصمیمات موثری اتخاذ شود تا در ادامه آن بازدهی این صنعت بیش از گذشته شود.

حسینی افزود: اگر بخواهیم در صنعت بیمه نیز معضل پولشویی را مانند سایر بخش‌های دیگر از بین ببریم باید آمار تولیدی به مصرف برسد. به گفته وی، اختلاس شبکه بانکی به دلیل ضعف در بخش نظارت صورت گرفته است که این امر نشان می‌دهد ساز وکارهای نظارتی به طور کامل در این بخش انجام نمی‌شود.

وی ضمن بیان اینکه مقررات در بخش بانک‌ها شفاف‌تر از بیمه است گفت: در خصوص صنعت بیمه دغدغه بنده مانند سیستم بانکی است، چراکه هنوز بخش نظارتی به حد نصاب تقویت نشده است.