بانک مرکزی اعلام کرد
مدیران تایید نشده بانکی حق حضور در هیات مدیره را ندارند
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به خبر یکی از سایتهای خبری در خصوص به روز نبودن، بخش مدیران دارای تاییدیه صلاحیت از بانک مرکزی واکنش نشان داد. در توضیح ارسال شده از سوی بانک مرکزی آمده است: ملاک درج اسامی مدیران بانکها در پایگاه اطلاعرسانی این بانک صدور تاییدیه صلاحیت بوده و تا زمانی که گواهی مذکور برای مدیران معرفی شده بانکها صادر نشود، مدیران اجازه حضور در جلسات هیات مدیره بانکها را نداشته و نام آنان نیز در سامانه مذکور درج نمیشود.
خبرگزاری مهر هفته قبل در گزارشی نوشته بود: بانک مرکزی در حالی نسبت به تایید صلاحیت مدیران بانکی حساسیت به خرج میدهد که سایت این بانک در بخش صلاحیت مدیران بانکی به روز نمیشود. این خبرگزاری با اشاره به برخی مصادیق گزارش داد:نام این افراد هنوز در سایت بانک مرکزی درج نشده و در برخی بانکها هنوز اعضای قدیمی به عنوان افراد دارای صلاحیت قرار دارند.
در گزارش مهر، به اصغر ابوالحسنی هستیانی معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان یکی از موارد اشاره شده بود. ابوالحسنی عضو هیات غیر موظف هیات مدیره بانک صادرات ایران است، اما نام وی در فهرست اسامی مدیران دارای تایید صلاحیت بانک مرکزی درج نشده است. بانک مرکزی نیز در واکنش به گزارش اعلام کرد: این بخش بر اساس صدور تاییدیه برای مدیران بانکی به روز میشود و تا زمانی که تاییدیه برای مدیری صادر نشود، نام او در این بخش درج نمیشود.
فهرست پر سر و صدا
در واپسین روزهای نیمه اول سال ۸۹، بانک مرکزی در سایت خود با تعریف بخشی با عنوان نظارت بانکی اقدام به معرفی مدیران دارای تاییدیه صلاحیت کرد. نبودن نام مدیران بانکی در این قسمت به معنای آن بود که صلاحیت آن مدیر هنوز از سوی بانک مرکزی تایید نشده است. اتفاقی که با واکنش مدیران بانکهای بزرگ دولتی روبهرو بود و حتی وزیر امور اقتصادی و دارایی را وادار به واکنش کرد. مخالفان اقدام بانک مرکزی معتقد بودند: براساس قانون مصوب مجلس با عنوان قانون «تسهیل» نمایندگی دولت در مجامع بانکها به وزیر امور اقتصادی و دارایی سپرده شده است و برهمین اساس اعضای هیات مدیره و مدیران عامل بانکهای دولتی با پیشنهاد وزیر اقتصاد و تصویب مجمع عمومی منصوب میشوند. آنها با استناد به این مورد، تعیین صلاحیت مدیر عاملان بانکهای دولتی را برعهده وزارت امور اقتصاد و بانک مرکزی را مسوول تعیین صلاحیت مدیران بانکهای خصوصی عنوان میکردند. این ادعای آنها خط قرمز بر استدلال بانک مرکزی میکشید؛ زیرا بانک مرکزی کار نظارت خود را به استناد بند «ب» ماده ۱۱ قانون پولی و بانکی انجام میداد. چالش تعیین صلاحیت مدیران بانکی میان وزارت اقتصاد و بانک مرکزی در
برنامه پنجم خاتمه یافت؛ زیرا بر اساس تبصره چهار ماده ۹۶ این قانون، انتخاب مدیرعامل و هیات مدیره بانکهای دولتی پس از صدور مجوز از سوی بانک مرکزی میسر خواهد بود. با این مجوز، بانک مرکزی تنها مرجع تعیین صلاحیت شد و بر همین اساس دور جدید نظارت خود و تعیین صلاحیتها را آغاز کرده است، اما کماکان در شکل اولیه نظارت و تایید صلاحیت که از سال قبل آغاز شده برخی اعضای هیات مدیره بانکها با چالش تایید صلاحیت روبهرو هستند.
وضعیت بانکها در دور اول نظارت
در بخش «مدیران دارای تاییدیه صلاحیت از بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» نام ۲۸ بانک و موسسه مالی و اعتباری درج شده است. نام اعضای دارای تاییدیه هر بانک در لینک اختصاص یافته به آنها درج شده است. مطالعه تطبیقی میان فهرست تایید شده در سایت سوی بانک مرکزی با فهرست درج شده در سایت بانکها حاکی از آن است که اعضای مدیره ۱۲ بانک و موسسه مالی و اعتباری هنوز تاییدیه صلاحیت از بانک مرکزی دریافت نکردهاند. البته در برخی بانکها تمام اعضای قبلی هیات مدیره مورد تایید بودهاند، اما اعضایی که بعد از برگزاری مجمع به هیات مدیره اضافه شدند، نامی در فهرست مدیران مورد تایید بانک مرکزی ندارند. گرچه برخی بانکها اعلام کردند، نام مدیران جدید خود را به همراه مدارک لازم برای تایید بانک مرکزی ارسال کردهاند، اما بانک مرکزی هنوز نامی از آنها در بخش مورد نظر درج نکرده است.با توجه به اعلامیه بانک مرکزی باید گفت: این بانک هنوز در خصوص تایید صلاحیت مدیران معرفی شده به جمعبندی نرسیده است. این در حالی است که دور جدید تایید صلاحیت از هفته قبل آغاز شده و تمام مدیران را در بر میگیرد.
ارسال نظر