صعود 8000 تومانی سکه آزاد

گروه بازار پول- مسعود رضا طاهری: قیمت‌ها در بازار سکه مجددا اوج گرفت و به دنبال افزایش ۶۲۴۰ تومانی قیمت سکه بانکی، نرخ سکه در بازارآزاد نیز ۸۰۰۰ تومان گران شد. مخالفت‌ها با اعمال قانون مالیات بر ارزش افزوده ۴ درصدی بر معاملات سکه، اگرچه هنوز ادامه دارد و صحبت‌هایی از تلاش برای بررسی مجدد آن بر سر زبان‌ها است، اما بر گرانی سکه مرتبا دامن می‌زند. قیمت سکه بانکی دیروز از ۴۷۷هزار تومان فراتر رفت. با وجود طلای جهانی ۱۵۲۶ دلاری و دلار ۱۲۰۵ تومانی تا ظهر دیروز، میزان طلای ۲۴ عیار موجود در سکه بهار آزادی ۴۳۲ هزارو ۸۰۵ تومان بود . از این رو رویگردانی فعالان بازار سکه از خرید کالایی با اختلاف بیش از ۱۵ هزار تومان، طبیعی به نظر می‌رسد. روز گذشته در حالی بهای جهانی طلا تا ساعت ۳۰/۱۸ به وقت تهران با اندک تغییراتی به سطح ۱۵۲۸ دلار رسید که قیمت سکه بانکی با ۶۲۴۰ تومان افزایش به نرخ ۴۴۷ هزا رو ۲۰۰ تومان رسید. قیمت سکه در بازار نیز با ۸۰۰۰ تومان افزایش تا ۴۴۳ هزار تومان بالا رفت .از این رو قیمت سکه آزاد ۴۲۰۰ تومان از قیمت سکه دولتی پایین تر بود.

همچنین نیم سکه بانکی دیروز ۲۶۰۰ تومان دیگر گران شد و به نرخ ۲۲۳ هزارو ۶۰۰ تومان رسید. نیم سکه بازار نیز ۱۶۰۰ تومان از قیمت نیم سکه دولتی کمتر بود. شعب بانک ملی دیروز ربع سکه را ۱۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان فروختند که برخلاف دو سکه دیگر از قیمت بازار آزاد ۲۶۰۰ تومان کمتر بود.

احتمال بازنگری در مالیات

از سوی دیگر رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران گفت: در جلسات آتی نمایندگان مجلس، مالیات بر ارزش افزوده مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

احمد وفادار رییس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت‌و‌گو با ایسنا در مورد مالیات بر ارزش افزوده گفت: در طول چند ماه اخیر جلسات متعددی با نمایندگان مجلس داشته‌ایم که نهایتا مالیات بند ج حذف و مالیات بر ارزش افزوده نیز در جلسات آتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی مورد بررسی مجدد قرار خواهد گرفت.

همه به دنبال دلار

از بازار ارز نیز خبر می‌رسد که دلار و یورو هر یک با ۵ تومان افت قیمت به ترتیب ۱۲۰۵ تومان و ۱۶۹۵ تومان فروخته شدند. در مقابل پوند انگلیس و صد ین ژاپن با افزایش ۵ تومانی و ۱۰ تومانی قیمت به ۱۹۶۵ تومان و ۱۴۵۰ تومان رسیدند. مهر نیز گزارش داد: دلار در شعب بانکی که در قبال ارائه پاسپورت و بلیت به میزان ۲۰۰۰ دلار عرضه می‌شد، نایاب شده است.

برخی از شعب بانک‌ها هم از فروش دلار امتناع می‌کنند و آن را فقط به مشتریان خاص خود می‌فروشند. برخی از شعب نیز با دریافت شماره تلفنی از مشتریان به آنها اعلام می‌کنند که در صورت دریافت ارز از بانک مرکزی به شما برای خرید دلار اطلاع داده خواهد شد.

برخی از صرافان دلیل افزایش قیمت دلار در بازار را عدم عرضه دلار در شعب بانکی اعلام می‌کنند. این در حالی است که بانک مرکزی طی روزهای اخیر مرتبا نظارت بر صرافان را از طریق سامانه یکپارچه موسوم به «توسن» پیگیری می‌کند.