خبر - مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی خبر داد:
تشکیل لیست سیاه بدهکاران بانکی
گروه بازار پول - رشد مطالبات معوق بانکی طی چند سال اخیر واکنش بانک مرکزی را در پی داشته و حال مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی از تشکیل لیست سیاه برای بدهکاران بانکی خبر داده است. علی اصغرمیرمحمدصادقی در مورد برنامههای بانک مرکزی برای کانالیزه کردن منابع به سمت تولید واقعی به «تازههای اقتصاد» گفت: من همیشه اعتقاد دارم که اگر طرحی توجیه داشته باشد و شخصی که تسهیلات را میگیرد بدحساب نباشد، بانکها علاقه دارند تا تسهیلات خود را در چنین شرایطی اعطا کنند.
یکسری عوامل وجود دارد که تولیدکننده باید واجد آن باشد. برنامه سال جاری بانک مرکزی بر این مبنا است که افرادی که بدهی معوق ندارند، افرادی که در واقع در فهرست سیاه بانکی نیستند را حمایت کند.
وی در پاسخ به این سوال که فهرست سیاه بانک مرکزی متشکل از چه کسانی است؟ اظهار میکند: فهرست سیاه متشکل از کسانی است که بدهی معوق دارند و با اینکه بانک مرکزی بارها تعیین تکلیف کرده و تمدید قرارداد داشته است، ولی هنوز متاسفانه باز پرداخت منابعی که دریافت کردهاند را انجام ندادهاند.
منطقی نیست که بانکها با چنین افرادی دوباره کار کنند، البته برخی از افراد هستند که بهطور ناخواسته و به دلیل عوامل اقتصادی موجود در کشور یا دنیا نتوانستهاند بازپرداخت را انجام دهند که به نظر بانک مرکزی این افراد در لیست سیاه قرار نمیگیرند.
میرمحمدصادقی در مورد تشخیص این افراد توضیح میدهد: در کارگروه حمایت از تولید و ستادهای استانی این افراد میآیند و توجیههای خود را ارائه میدهند. از طرفی افرادی که در ستادهای استانی کار میکنند، متخصص هستند و همچنین بانکها در استانها با شرایط آشنایی کامل دارند و در نتیجه بانک مرکزی به این طریق این افراد را جدا میکند. اصلا ما معتقد هستیم باید به این دسته افراد تسهیلات داده شود و حتی بند ۲۸ قانون بودجه بیشتر مربوط به این دسته بوده است که براساس آن این افراد بتوانند تا پنج سال بازپرداخت خود را تمدید کنند.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی گفته است، براساس آمار برخی از بانکها در مورد بند ۲۸ خوب عمل کردهاند و این امتیازی بوده که به تولیدکنندهها داده شده تا از محل تولیدات خود اقدام به بازپرداخت تسهیلات کنند. هر چند برخی از بانکها در این زمینه موفق نبودند.
البته قانون اختیار اجرای بند ۲۸ را به هیات مدیره و مدیران عامل بانک داده و بانک مرکزی نمیتواند در این زمینه زیاد پیگیری کند.
ارسال نظر