گروه بازار پول - یک کارشناس اقتصادی گفت: ارائه تسهیلات به بنگاه‌های کوچک و زودبازده نباید با افراط و تفریط انجام شود، این کار نیازمند مدیریت مرکزی نظام بانکداری قدرتمند است. کاظم نجفی علمی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری فارس گفت: اگر در ارائه تسهیلات به بنگاه‌های کوچک رعایت اعتدال شود، اجرای طرح گسترش بنگاه‌های کوچک اقتصادی زودبازده و کارآفرین می‌تواند به افزایش اشتغال منجر شود، البته باید تعادلی در ارائه تسهیلات به بنگاه‌های کوچک ارائه می‌شود برقرار باشد.

وی افزود: اگر سیستم بانکی بتواند به طرح‌هایی که به تایید کارشناس کارگروه اشتغال وزارت کار و پس از آن به تایید کارشناس بانک رسیده اند تسهیلات ارائه کند، قطعا این روش خوبی برای هدایت تسهیلات بانکی به سمت تولید است.

نجفی علمی گفت: متاسفانه به نظر می‌رسد اجرای کار همراه با شتاب و عجله‌ است و کار کارشناسی کافی و دقیق در مطالعه طرح‌ها انجام نمی‌گیرد و وثیقه و ضمانت کافی و متناسب با تسهیلات از وام‌گیرنده دریافت نمی‌شود. وی تاکید کرد: اگر اجرای این طرح توام با دقت و برنامه‌ریزی نباشد، طرح بنگاه‌های اقتصادی کوچک زودبازده و کارآفرین به سرنوشت طرح‌های اشتغالزای قبلی دچار خواهد شد. این کارشناس اقتصادی ضمن تاکید بر لزوم وجود نظام بانکداری قوی به عنوان مکمل اصلی اجرای طرح‌هایی از این دست گفت: ارائه تسهیلات از الزامات سیستم بانکی است و سیستم بانکی باید پس از کار کارشناسی، اعتبارات خود را به تسهیلات زودبازده و مولدی اختصاص دهد که توجیه اقتصادی مناسبی دارند.

وی افزود: خوب اجرا شدن این طرح نیازمند نظام بانکداری قدرتمند است و بخش کارشناسی بانک‌ها باید از بانک مرکزی دستوری بگیرد و بانک مرکزی باید با انجام مطالعات کارشناسی ایرادهای اجرای این طرح را کاهش دهد.

نجفی علمی گفت: در اجرای این طرح سعی بر این است که با کمک به افزایش تولید در حداقل زمان مشکل اشتغال حل شود و نتیجه نهایی اجرای طرح بنگاه‌های کوچک بستگی به مدیریت خوب دولت و مدیریت سیستم بانکی دارد.

وی ضمن تاکید بر حفظ اعتدال در ارائه تسهیلات گفت: اجرای صحیح و اصولی طرح گسترش بنگاه‌های اقتصادی کوچک زودبازده و کارآفرین اگر شتابزده و دستوری اجرا نشود برای نظام بانکی و سیستم تولید کشور خوب است.