«امین» مدیرعامل بیمه آسیا می شود

لیلا اکبرپور - در سکوتی که صنعت بیمه را فراگرفته به راحتی می‌توان صدای تغییر و تحول مدیریتی را در این بخش شنید.

از آنجا که شنیده ها برای خبرنگاران مسوولیت می‌آورد، نمی‌توان از بازگویی برخی از آنها صرف‌نظر کرد. با توجه به بازنشسته شدن ضمیری، مدیرعامل بیمه آسیا، در وزارت امور اقتصادی و دارایی گفته شد که محمدابراهیم امین مدیرعامل بیمه البرز، به زودی جانشین ضمیری در آسیا می‌شود و ضمیری قرار است به سمت مدیریت عامل بیمه خصوصی پاسارگاد که تنها چند روز به پذیره‌نویسی آن باقی است، منصوب ‌شود.

امین نزدیک ۲سال است که مدیریت بیمه البرز را پذیرفته و بدون اغراق توانسته عملکرد مناسبی داشته باشد. مجمع بیمه البرز تنها مجع بیمه‌ای بود که صورت‌های مالی بدون بند (به استثنای بندی مربوط به قرارداد با بیمه آسیا در سال‌های پیش) تصویب شد. قطعا حضور امین که وجهه خوبی در صنعت بیمه دارد و همه از او به‌عنوان مدیری مسوول که سرش به کار خودش است و به دور از مسائل حاشیه‌ای وظایفش را انجام می‌دهد می‌تواند نقطه اتکای مناسبی برای عوامل آسیا باشد، چنانچه این گفته که بسیاری به‌خاطر ضمیری و مدیریت او در آسیا مانده‌اند درست باشد، باید در صورت آمدن محمدابراهیم امین به جای او برای امین آرزو کرد تا زیر این سقف کبود تنها نباشد.

در عین حال جذابیت در صنعت بیمه موجب شد تا شمار شرکت‌های بیمه خصوصی طی ۴سال گذشته به ۱۳برسد و رقابت نسبی میان ۴شرکت بیمه دولتی و این گروه شکل گیرد. حاصل این رقابت کوتاه‌مدت چندساله جدا از برش‌های بیشتر کیک پرتفوی موجود، جذب نیروهای متخصص و کارشناسان بیمه‌های دولتی از سوی بیمه‌های خصوصی بود.

در این خصوص ضمیری مدیرعامل بیمه آسیا در بهار سال ۸۲ گفته بود، بیمه آسیا سابقه‌ای طولانی در بازار بیمه کشور دارد و با توجه به اینکه مدیران فعلی این شرکت، عمدتا فعالیت خود را در بخش خصوصی شروع کرده‌اند، از توان مدیریتی و کارشناسی خوبی، به نسبت سهمی که در بازار بیمه کشور دارد برخوردار است. بنابراین بیشترین تهدید از نظر نیروی انسانی متوجه این شرکت خواهد بود. ضمیری متذکر شده بود، بیمه آسیا تا آنجایی که بتواند این تهدید را تحمل کند، آماده است این گذشت را در خصوص بازار بیمه کشور داشته باشد و اجازه دهد صنعت بیمه از توانایی‌ها و تخصص‌های تیم کارشناسی این شرکت بهره بگیرد، ولی در کنار این موضوع باید برای حفظ این نیروها هم برنامه‌ریزی کرد تا انگیزه آنها برای ادامه همکاری با بیمه آسیا از بین نرود.

از مصاحبه ضمیری بیش از ۳ سال می‌گذرد و امروز پس از رسیدن زمان بازنشستگی او و سپری شدن سال‌ها خدمت در بخش دولتی، این بار بخش خصوصی به دنبال او است.

بی‌شک بیمه آسیا تنها شرکت دولتی است که مدیرعامل او توانسته ۲۱سال بر مسند خود بنشیند و کارنامه او معدل خوبی را نشان دهد.

پس از تصویب قانون نحوه اداره امور شرکت‌های بیمه در سال ۱۳۶۷ توسط مجلس، فعالیت بیمه در کشور تحت مدیریت دولت و همسو با سایر بخش‌های اقتصادی در خدمت اقتصاد کشور قرار گرفت.

پس از مصوبه فوق دوره معرفی و اعلام حضور بیمه در جامعه فرا رسید.

در آن سال‌ها بیمه آسیا از یک طرف باید نسبت به تجهیز امکانات اداری خود اقدام می‌کرد و از سوی دیگر سهم خود را در بازار بیمه توسعه می‌داد. در واقع برنامه‌های توسعه این شرکت در آن سال تدوین شد. اولین اقدام ضمیری ایجاد شبکه نمایندگی و اجرای طرح تفویض اختیار کافی به نمایندگان بود.

در جلسه‌ای با حضور کلیه نمایندگان بیمه آسیا، نمایندگان به ایجاد یک نوع تشکل نوین در انجام امور و نظارت حرفه‌ای بر فعالیت‌های خود دعوت شدند تا ضمن کاهش بار اجرایی فعالیت‌های شرکت از ظرفیت و پتانسیل این بخش در زمینه‌های مختلف بیمه‌ای استفاده شود و در نهایت با تصویب شورای عالی بیمه شرکت‌های نمایندگی تاسیس شدند.

طرح بیمه مسوولیت حرفه‌ای در جامعه که اول بار مورد قبول جامعه پزشکی کشور قرار گرفت، اصلاحات اساسی در شرایط بیمه بدنه، توسعه بیمه آتش‌سوزی منازل، احیای بیمه عمر و پس‌انداز و تاسیس یک شرکت بیمه مشترک با بیمه دولتی کشور آذربایجان، به نام آذر آسیا از امتیازات خاص ضمیری است. تاسیس شرکت بیمه امید توسط بیمه آسیا، البرز، دانا و بیمه صادرات و سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد و ویژه با هدف توسعه بیمه در مناطق آزاد و تاسیس شرکت‌ بیمه اتکایی امین برای حضور فعال در بازار اتکایی منطقه از دیگر فعالیت‌هایی است که طی سال‌های گذشته انجام شد و در شکل‌گیری آنها تفکرات ضمیری نقش داشت.

اما غرض از ذکر این تاریخچه مختصر این بود که مسوولان امر به‌خصوص آن دسته از این گروه را که همیشه در هر محفلی سنگ پیش‌کسوتی و رفتار حرفه‌ای را به سینه می‌زنند، به فکر تصمیمات غیرحرفه‌ای نیفتند.