خبرگزاری ایسنا- در حالی که دلیل اصلی تغییر ساعت کار بانک‌ها کاهش حجم ترافیک اعلام شده است، اما بسیاری از کارکنان بانک‌ها و کارشناسان بانکی بر این باورند که اجرای این تصمیم حجم ترافیک را در ساعات بیشتری از روز گسترش می‌دهد و کارگشای حل این مشکل نخواهد بود. این تصمیم در حالی اتخاذ شد که از بیشتر کارکنان بانک‌ها به گفته خود آنها، نظرخواهی نشده است و آنها به این امید هستند که طی مرحله آزمایشی باعث روشن شدن مشکلات و حل آنها شود.

محسن فدوی، عضو هیات‌مدیره بانک ملت، درباره تغییر ساعت کار بانک‌ها اظهار عقیده کرد که دلیل عمده اتخاذ این تصمیم کاهش حجم ترافیک بوده است.

به گفته او در گذشته نیز پیشنهادهایی برای تغییر ساعت کار بانک‌ها مطرح بوده، اما در دولت‌های گذشته به تصویب نرسیده است.

وی اذعان کرد: با توجه به اینکه این تصمیم مصوبه هیات وزیران است، بنابراین لازم‌الاجرا به نظر می‌رسد، اما به صورت آزمایشی و طی سه ماه اجرا می‌شود.

او بیشترین مراجعه‌کنندگان به سیستم بانکی را همه اقشار جامعه دانست و تصریح کرد: از ساعت ۳۰: ۷دقیقه صبح بسیاری از مشتریان پشت در شعبه صف کشیده‌اند و به انتظار دریافت سرویس بانکی هستند.

در این زمینه از تعدادی از مشتریان پرسیده شد که شما اغلب چه ساعتی از روز به شعب بانک‌ها مراجعه می‌کنید؟ برخی از آنها که کارمند یا کارگر بودند، ابرازکردند که پیش از آغاز کار، عملیات بانکی خود را به انجام می‌رسانند، برخی دیگر که از گروه سالمندان بودند نیز عنوان کردند که در ساعات اولیه صبح برای انجام امور بانکی خود به شعب می‌روند. از شاغلان در بخش اصناف و بازار سرمایه نیز این سوال پرسیده شد، آنها نیز ساعت مراجعه خود به بانک‌ها را بین ساعت ۷ تا ۹ صبح مطرح کردند. بدین ترتیب می‌توان گفت که با تغییر ساعت کار بانک‌ها سایر مشاغل نیز باید برنامه‌ریزی خود برای مراجعه به بانک‌ را تغییر دهند.

عضو هیات‌مدیره بانک ملت در ادامه خاطرنشان کرد که تمامی‌فعالیت‌های اجتماعی و اقتصادی مردم ارتباطی با سیستم بانکی دارد و از ساعات ابتدایی صبح به خدمات بانکی نیاز دارند، بنابراین به نظر می‌رسد که آغاز فعالیت بانک‌ها از ساعت ۹صبح مشکلاتی برای مردم و بانک‌ها ایجاد کند.

فدوی، مشکلی که برای بانک‌ها با تغییر ساعت کار آنها ایجاد می‌شود را افزایش هزینه عنوان و تاکید کرد: اگر قرار باشد شبکه بانکی ارتباط مستمر با یکدیگر داشته باشند، شعب شهرستان‌ها نیز باید از ۹ صبح آغاز به کار کنند، بدین ترتیب باید به تمامی‌ پرسنل سرویس غذا ارائه شود، در این حالت هزینه‌های سیستم بانکی افزایش می‌یابد.

وی به تاثیرات این تصمیم بر زندگی شخصی کارکنان اشاره کرد و افزود: همسران برخی کارکنان بانک‌ها نیز شاغل هستند. در گذشته تمامی‌ اعضای خانواده در زمان مشخصی از منزل خارج می‌شدند اما در این حالت باید برای حضور فرزند خود در مدرسه، ساعت هفت صبح یک بار از منزل خارج شوند و دوباره برگشته و برای حضور در بانک از منزل خارج شوند که ترافیک را دو برابر می‌کند.