ایلنا- هم اکنون بحث اعتبار در حساب‌جاری به تصویب شورای پول و اعتبار رسیده و برای اجرا به سیستم بانکی کشور ابلاغ شده که با اجرای آن بسیاری از مشکلات چک‌‏های بلامحل مرتفع می‌‏شود. دکتر احمد مجتهد، رییس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی، در رابطه با تحولات بانکداری اسلامی گفت: امروزه سیستم بانکی کشور ما با تحولات زیادی در زمینه مسایل مالی و ابداعات جدیدی در سطح بین‌‏المللی روبه‌‏رو است که انعکاس این تحولات در بانکداری اسلامی منطبق با شرع اسلام امری ضروری است.

وی با اشاره به تنظیم موقت قانون بانکداری در بیست و پنج سال گذشته در کشور، اظهار داشت: مقرر بود که هر ۵سال یک‌‏بار در قانون بانکداری تجدیدنظر شود که پس از تصویب قانون اصلی پولی و بانکی کشور در سال ۱۳۵۱ تجدیدنظری در سال ۶۲ در این قانون انجام شد، ولی تاکنون به تحولات عمده‌‏ای در زمینه قوانین بانکداری دست نیافته‌‏ایم.

دکتر مجتهد، در رابطه با انجام اقدامات سیستم بانکی در زمینه انعکاس تحولات جهانی در بانکداری اسلامی، تصریح کرد: در حال حاضر برای انعکاس تحولات بانکی بین‌‏المللی در قانون بانکداری اسلامی کمیته‌‏ای در بانک مرکزی برای بررسی تحولات در قانون پولی و بانکی کشور تشکیل شده، ضمن آن‌‏که از سه سال پیش تاکنون جلسات منظمی در خصوص بررسی استفاده از محصولات جدید بانکی در دین و حل مشکلات و مسایل بانکداری اسلامی در پژوهشکده پولی و بانکی تشکیل می‌‏شود.

وی با اشاره به نتایج جلسات پژوهشکده پولی و بانکی طی سه سال اخیر، عنوان کرد: در نتیجه برگزاری این جلسات بحث اعتبار در حساب جاری از تصویب شورای پول و اعتبار گذشت و برای اجرا به بانک‌‏ها ابلاغ شد که این مصوبه بسیاری از مشکلات مربوط به چک‌‏های بلامحل را مرتفع می‌‏کند.

رییس پژوهشکده پولی و بانکی کشور، در رابطه با دیگر دستاوردهای جلسات مذکور، بیان کرد: بحث قانون کارت‌‏های اعتباری که در دستور کاری قرار دارد، به مصوبه شورای پول و اعتبار نیازمند است. ضمن آن‌‏که مباحث تبدیل دارایی به اوراق سهام پایان پذیرفته و در حال حاضر به قانون مدون نیاز دارد، البته باید در مجلس به تصویب برسد.

وی خاطرنشان کرد: برای برآورد کردن نیازهای شرعی و قانونی و افزایش کارآیی بانکداری اسلامی به ویژه در شرایط کنونی باید فرآیند تصویب قوانین تسریع شود، تا هرچه زودتر بتوانیم نیاز مشتریان را در این زمینه مرتفع سازیم.

مجتهد، با بیان آن‌‏که بحث شبهه ربوی بودن اعتبار در حساب جاری متوقف شده است، افزود: در حال حاضر امکان استفاده از این محصول در سیستم بانکی کشور وجود دارد و جنبه ربوی بودن آن با مکانیسم‌‏هایی که برای آن در نظر گرفته شده از بین رفته، همچنین تبدیل دارایی به اوراق سهام از جمله مباحث بانکی است که در کشورهای اسلامی طرفداران زیادی دارد، ضمن این‌‏که می‌‏توانیم با به‌‏کارگیری آن در بازارهای جهانی وارد شویم.