لابی وزیر خزانهداری آمریکا برای تحریم بانکی ایران بینتیجه ماند
خبرگزاری مهر - خزانهداری آمریکا برای اعمال تحریم بانکی و مالی علیه ایران با آژیر قرمز کشورهای اروپایی، آسیایی، عربی و ... مواجه شده است. به گزارش مهر، زمزمههای اعمال تحریم بانکی علیه ایران از سوی کشورهای اروپایی و آمریکایی اوایل سال جاری میلادی با قطع روابط بانک یو.بی.اس سوئیس با کشورمان آغاز شد اما به علت گستردگی شبکه بانکی بینالمللی، ایران با گزینههای جایگزین مختلفی روبه رو است و از این محدودیتها ضربه نخورده است.
در حالی که مدیر شعبه تهران «کامرزبانک» اروپا (بانک تجارت اروپا) از آغاز زمزمههای تحریم بانکی و مالی ایران از شش ماه پیش خبر میدهد، مقامات وزارت خزانهداری آمریکا مدتها است تلاش خود برای ایجاد محدودیت مبادلات بانکی با ایران را به صورت رایزنی با کشورها و بانکهای بینالمللی آغاز کردهاند.
پس از قطع روابط مالی بانک یو.بی.اس با ایران که اوایل سال ۲۰۰۶ رخ داد، بیانیه خزانهداری آمریکا در قطع روابط بانکی با بانک صادرات ایران در دو هفته پیش، دور جدیدی از اقدامات آمریکا برای تحت فشار قرار دادن ایران محسوب میشود.
مقامات آمریکایی در ابتدا سعی در کسب حمایت ژاپن و کشورهای اروپایی برای اعمال تحریمهای بانکی علیه کشورمان نمودند که سه بانک ژاپنی در این زمینه پیشقدم شدند تا همانطور که شرکت ملی پتروشیمی این کشور در زمینه کاهش واردات نفت از ایران از سال گذشته به آمریکا اعلام آمادگی کرده بود، در این مورد نیز ژاپن خود را متحد آمریکا نشان دهد.
پس از آن، اجلاس سالانه صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی فرصت تازهای بود تا مقامات آمریکایی تلاش گسترده خود را به صورت رایزنی و تهدید با دیگر کشورها برای قانع ساختن آنها به اعمال محدودیتهای مالی علیه ایران شدت بخشند.
در حاشیه اجلاس سالانه فوق، نشست وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی هفت کشور صنعتی انگلستان، آمریکا، ژاپن، کانادا، ایتالیا، آلمان و فرانسه در سنگاپور برگزار شد که محور آن چشمانداز اقتصاد جهانی بود، اما هنری پاولسون وزیر خزانهداری آمریکا این نشست را به لابی کردن برای کسب حمایت کشورهای صنعتی از اعمال محدودیتهای بانکی علیه ایران تبدیل کرد.
اما نهایتا تلاشها و لابیهای وزیر خزانهداری آمریکا در اجلاس هفت کشور صنعتی بینتیجه ماند زیرا در حالی که وی از متحدان واشنگتن خواست از اقدامات کشور متبوعش در اعمال تحریمهای مالی و بانکی علیه ایران حمایت کنند، اما این کشورها تنها به صدور بیانیهای در تشدید فعالیتهای مبارزه با پولشویی بسنده کردند.
پاولسون ادعا میکرد که چون ایران از گروههای تروریستی حمایت مالی میکند باید تحت تحریمهای مالی و بانکی قرار گیرد و در بیانیه کشورهای صنعتی این موضوع قید شود، اما با مخالفت دیگر اعضا، در بیانیه هفت کشور صنعتی اشارهای به ایران نشد.
این امر موجب شد پاولسون در سخنان خود پس از اجلاس وزرای دارایی و روسای بانکهای مرکزی هفت کشور صنعتی، در گفتوگو با خبرنگاران خواستار اقدامات فوری برای مقابله با حمایتهای مالی ایران و کرهشمالی از اقدامات تهدیدآمیز شود.
در حالی که وی به طور ابهامآمیزی از مدارکی خبر میداد که آمریکا به آنها دسترسی پیدا کرده که برخی بانکهای بزرگ بدون اینکه آگاه باشند در فعالیتهای مالی تروریستی مشارکت دارند، اما مقامات اقتصادی کشورهای اروپایی این سخنان مبهم را برای متهم کردن یک کشور ناکافی دانستند.
ارسال نظر