90‌درصد طرح‌های کشاورزی از تسهیلات زود‌بازده محروم هستند

فارس- مسوولان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه معتقدند، به دلیل تعیین سقف اشتغالزایی ۵ نفر در طرح‌های کوچک و متوسط ۹۰‌درصد طرح‌های کشاورزی از دریافت تسهیلات طرح‌های زودبازده محروم شده‌اند. مصطفی آقایی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در جمع خبرنگاران چالش جدی بخش کشاورزی برای دریافت تسهیلات تخصیص‌یافته به بنگاه‌های کوچک و متوسط را مورد اشاره قرار داد و گفت: بر‌اساس مصوبه شورای‌عالی کار بنگاه‌های کوچک و متوسط برای دریافت تسهیلات باید حداقل دارای ۵ کارگر باشند و این مساله از مشکلات و محدودیت‌های جدی بخش کشاورزی است.

وی با بیان اینکه در اغلب واحد‌های کشاورزی ۵ نفر اشتغال ندارند، افزود: وزارت کار نیز برای اجرایی کردن این مصوبه توجیهاتی دارد و عنوان می‌کنند منابع بانک‌ها بی‌نهایت نیست و نمی‌توان این منابع را به سوی واحد‌هایی سوق داد که اشتغالزایی کمتر از ۵ نفر را دارند.

آقایی در عین حال اظهار داشت: برخی از استان‌ها این مشکل را حل کرده‌اند. مثلا جهاد‌کشاورزی استان کرمان در تعامل با سازمان کار و امور اجتماعی استان حداقل تعداد شاغلان در بخش کشاورزی را به ۳ نفر کاهش داده‌ است.

آقایی یادآور شد: متوسط کل طرح‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه تنها ۲ نفر اشتغالزایی دارند و ما امیدواریم با رایزنی‌هایی که با شورای اشتغال استان کرمانشاه در حال انجام است این مشکل را حل کنیم.

مصطفی اسداللهی، مدیر طرح و برنامه‌ریزی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این رابطه توضیح داد: اساس آیین‌نامه ابلاغ شده تسهیلات زود بازده به بنگاه‌هایی اعطا می‌شود که حداکثر یک‌میلیارد تومان سرمایه و حداقل ۵‌نفر اشتغالزایی داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۸۴ تا این تاریخ، ۱۱‌هزار طرح را برای دریافت تسهیلات بنگاه‌های کوچک و متوسط آماده کردیم و پس از تصویب به بانک‌های عامل ارسال شدند‌.

اسداللهی اعتبار مورد‌نیاز این طرح‌ها را ۶۰‌میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: بر‌اساس مصوبه وزارت کار و برای افزایش اشتغالزایی دستور رد طرح‌های کمتر اشتغالزا داده شده است، اما این مصوبه بیشترین ضربه را به بخش کشاورزان وارد کرد.

اسداللهی با بیان اینکه طرح‌های بخش کشاورزی بسیار متنوع است و امورعشایری، شیلاتی، دامپروری، زراعت، باغبانی، خدمات و آموزشی و موارد دیگری را در‌بر‌می‌گیرد و گفت: با مصوبه وزارت کار ۹۰‌درصد از طرح‌های مرتبط با بخش کشاورزی از این اعتبار محروم شده‌اند.

وی دستورالعمل وزارت کار را مغایر با مصوبه هیات‌دولت برای اعطای اعتبار و طرح‌های کوچک و متوسط ذکر کرد و افزود: سقف اشتغالزایی ۵ نفر در مصوبه هیات‌دولت وجود ندارد.

اسداللهی گفت: پس از ابلاغ مصوبه وزارت کار از تاریخ ۳۱‌تیرماه اکثر طرح‌های ارائه شده از سوی جهاد کشاورزی استان نتوانسته‌اند از محل اعتبارات تخصیص داده‌شده برای بنگاه‌های کوچک و متوسط تسهیلات بگیرند.

وی در عین حال بر سهم بسزای اشتغالزایی ۱۱ هزار طرح ارائه شده قبل از اعلام مصوبه شورای‌عالی کار تاکید کرد.

اسداللهی ابراز امیدواری کرد: شورای‌عالی کار مشکل به وجود آمده برای کشاورزان را به گونه‌ای حل کند.

مدیر یک گلخانه‌ احداث شده در شهرستان صحنه که از طرح وی به عنوان یکی از طرح‌های موفق استان کرمانشاه یاد می‌شود نیز با اشاره به اینکه تعداد افراد شاغل در این گلخانه ۳ نفر هستند، از نیاز طرح خود به تسهیلات و محدودیت مصوبه شورای‌عالی کار ابراز گلایه کرد.

بابک خنجری در بازدید خبرنگاران از این گلخانه گفت: بانک‌ها برای اعطای تسهیلات از تولید‌کنندگان و‌ثایق سنگین طلب می‌کنند که اگر در کرمانشاه فردی بخواهد این وثیقه‌ها را تهیه کند باید سند طرح خود و منازل مسکونی چند خیابان را در بانک وثیقه بگذارد.

وی همچنین در‌خصوص قانون کاهش سود و بانکی مجلس که طی آن بانک‌ها از گرفتن وثیقه در عقود و طرح‌های مشارکتی ممنوع شده‌اند، گفت: نمی‌توان به این امر خوشبین بود. بانک‌ها دارای مافیایی قوی هستند و به هر ترتیب مفری برای عدم تمکین به این مصوبه پیدا خواهند کرد.

به‌‌رغم تصویب قانون کاهش سود بانکی و ارائه آیین‌نامه آن به دولت از تصویب این آیین‌نامه در هیات دولت خبری نیست.