شورای نگهبان انتشار 20هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست.مجلس شورای اسلامی پیشتر در تاریخ بیست و چهارم مرداد ماه 1385 با انتشار 20هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی موافقت کرده بود.

انتشار ۲۰ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت نهایی شد
فارس- شورای نگهبان انتشار 20هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی را مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست.

مجلس شورای اسلامی پیشتر در تاریخ بیست و چهارم مرداد ماه 1385 با انتشار 20هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت توسط بانک مرکزی موافقت کرده بود. بنابراین گزارش، پس از بحث‌های متعدد مخالفان و موافقان در خصوص انتشار اوراق مشارکت، نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز سه‌شنبه بیست و چهارم مرداد با تصویب کلیات و جزئیات این لایحه فوریتی به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجازه دادند، از محل اوراق مشارکت قابل انتشار در سال 1385 به منظور کنترل نقدینگی مبلغ 20هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت منتشر کند.
قبل از رای‌گیری این لایحه فوریتی که مخالفان و موافقان کلیات آن در جلسه قبلی مجلس به اظهار نظر پرداخته بودند، کاظم دلخوش، مخبر کمیسیون اقتصادی مجلس در دفاع از این لایحه گفت: افزایش نقدینگی به مرور و در طول سال‌های گذشته به‌وجود آمده و در زمان خود علت آن مشخص می‌شود.
وی با بیان این که بالاخره باید راهکاری ارائه شود، تا نقدینگی از سطح جامعه جمع‌آوری شود، افزود: یکی از این راه‌ها، انتشار اوراق مشارکت است، که دولت مجبور به پرداخت سود به مردم است و می‌تواند با جمع‌آوری این پول‌ها مدیریت بهتری در جامعه ارائه کند.
وی انتشار اوراق مشارکت را جلوگیری از نقدینگی سرگردان عنوان کرد و اظهار داشت: به فرض ثبات اقتصادی پیش‌بینی شده رشد اقتصادی ۴۸درصد است در صورتی که رشد نقدینگی هدف‌گذاری شده ۲۲درصد است و با انتشار اوراق مشارکت به کاهش نقدینگی و کنترل آن کمک می‌شود.
حسن سبحانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه به نمایندگی از کمیسیون برنامه در لزوم رد این لایحه از طرف این کمیسیون گفت: با انتشار اوراق مشارکت مشکلی حل نمی‌شود و ما باید 310میلیارد تومان بابت سودی که افراد دریافت می‌کنند، از خزانه کشور بدهیم.
وی با اشاره به این که کسانی که اوراق مشارکت خریداری می‌کنند، سود روز شمار می‌گیرند و از مالیات معاف هستند، تصریح کرد: این عمل باعث هزینه کردن و فایده نبودن است و از نظر شرعی چون حالت مشارکتی ندارد، مشکل دارد.
در ادامه، ابراهیم شیبانی، رییس کل بانک مرکزی در دفاع از لایحه ارائه شده، گفت: این لایحه نه تنها عیب شرعی ندارد، بلکه دارای محاسنی هم هست. وی با بیان این که انتشار اوراق مشارکت پیشنهاد بانک مرکزی به دولت بوده تصریح کرد: ما براساس وظیفه خود مسوولیت کنترل تورم را بر عهده داریم.
شیبانی افزود: هر ریال پول بانک مرکزی که به جامعه تزریق می‌شود، ۵ ریال در جامعه ایجاد می‌کند به این دلیل ما قصد داریم با جمع‌آوری نقدینگی پول پر قدرت را در اختیار بانک مرکزی قرار دهیم و پول‌های جمع آوری شده را سرمایه‌گذاری کنیم.
وی با اشاره به رشد نقدینگی در کشور که امسال 37درصد است، گفت: در حوزه خلیج فارس رشد نقدینگی 7درصد و کشورهای اروپایی 5درصد است و ملاحظه می‌کنید با عدد 37 موجود در کشور ما چه تفاوتی با دیگر کشورها داریم.
شیبانی با بیان این که انتشار اوراق مشارکت در طول برنامه سوم توانسته ۳درصد از تورم را کاهش دهد، خاطر نشان کرد: اگر ما ۳۰۰میلیارد تومان می‌دهیم، می‌خواهیم تورم را کاهش دهیم چون تورم آفت سلامت اقتصاد است.