رشد تسهیلات مسکن 436درصد رشد سپرده‌های بانک مسکن 14درصد

مهر- تسهیلات پرداختی بانک مسکن در چهار ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۶۷‌درصد افزایش یافت. بانک مسکن در چهار ماه نخست امسال حدود ۱۶‌هزار و ۸۸۹‌میلیارد ریال تسهیلات در قالب ۱۳۰‌هزار و ۷۵۰ فقره وام پرداخت نموده و این درحالی است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته معادل ۶هزار و ۳۱۵‌میلیارد ریال و در قالب ۴۹‌هزار و ۹۷۲ فقره بوده است‌.

براساس این گزارش، بخش عمده تسهیلات بانک مسکن برای خرید مسکن در کل کشور پرداخت شده است . همچنین بانک مسکن در چهار‌ماهه نخست سال‌جاری معادل ۴۳‌هزار و ۲۵۲‌فقره تسهیلات برای خرید مسکن پرداخت نموده که این میزان در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (‌۱۴‌هزار و ۳۷۲‌فقره‌) ۴۳۶‌درصد رشد داشته است‌.

از سوی دیگر‌، ‌آمارهای این بانک حاکی از آن است که میزان سپرده‌گذاری مردم در بانک مسکن نیز در مدت مذکور در مقایسه با زمان مشابه سال قبل ۷/۱۴‌درصد رشد داشته است‌.

این درحالی است که امسال کارمزد تسهیلات بانک مسکن ۱۴‌درصد و برای کسانی که مدت سپرده‌گذاری‌شان بیش از یکسال است‌، ۱۳‌درصد محاسبه می‌شود‌.

هرچند که آمار و ارقام بانک مسکن نشان از رشد بالای تسهیلات پرداختی این بانک در طول چهار ماهه نخست سال‌جاری می‌دهد، اما صاحب‌نظران بخش ساخت‌و‌ساز کشور معتقدند که افزایش اندک وام مسکن نمی‌تواند رشد بالای قیمت مسکن را در سال‌های اخیر جبران کند و زمانی وام مسکن می‌تواند در خرید خانه موثر باشد که ۷۰ تا ۸۰‌درصد قیمت یک واحد مسکونی را شامل شود‌.

از سوی دیگر و ‌به‌رغم گفته‌های

ابراهیم شیبانی‌، رییس کل بانک مرکزی در مورد اینکه ۷۰‌درصد از خانه‌دارها از تسهیلات مسکن استفاده کرده‌اند و کمتر فردی در تهران وجود دارد که از تسهیلات مسکن استفاده نکرده باشد‌، اما بسیاری از کارشناسان مسکن سیاست‌های دولت را در مورد وام مسکن به دلیل عدم‌تناسب میان قیمت خانه و میزان وام پرداختی ناموفق می‌دانند‌.

پس از شکل‌گیری دولت نهم در شهریور‌ماه سال گذشته‌، سه آیین‌نامه اجرایی برای رونق بخش مسکن در قالب «چگونگی تامین مسکن خانوارهای کم‌در‌آمد‌، احداث و عرضه مسکن اجاره‌ای با پرداخت تسهیلات ۱۰‌میلیون تومانی و پرداخت وام قرض‌الحسنه ۳میلیون تومانی به مستاجران کم‌در‌آمد شهری» به تصویب رسیده است، اما در راستای پرداخت وام ۱۰‌میلیون تومانی مسکن و از ۲میلیون ثبت‌نام صورت گرفته تنها به ۳۰‌هزار نفر افراد واجد شرایط در کشور این وام تعلق گرفته است‌.در عین حال، به نظر می‌رسد تسهیلات دولت نیز برای تامین مسکن محرومان سالانه فقط ۲ تا ۳‌درصد اقشار کم‌درآمد متقاضی را تحت پوشش قرار می‌دهد که این میزان قطعا نمی‌تواند اثر مثبتی در خانه‌دارکردن اقشار کم‌درآمد داشته باشد، مگر اینکه حجم تعداد تسهیلات پرداختی و افراد تحت پوشش افزایش یابد.