سکه با اهرم اونس رشد کرد
کاهش قدرت خریداران دلار
دنیای اقتصاد: روز دوشنبه، قیمت دلار توان زیادی برای رشد نداشت تا در محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان باقی بماند. در سومین روز هفته، شاخص بازار ارز با یک تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۷۹ تومان رسید. با رشد محدود روز گذشته نوسانات جزئی دلار ادامه یافت. به گفته فعالان، یکی از مهمترین دلایلی که در ثبت روزهای کمنوسان بازار نقش داشت، کاهش قدرت خریداران ارزی بود. به باور آنها، خریداران ارزی به دو دلیل قدرت گذشته را در بازار در روزهای اخیر نداشتند. اولین موضوع مربوط به کاهش سنتی تقاضا در روزهای انتهایی ماه است.
دنیای اقتصاد: روز دوشنبه، قیمت دلار توان زیادی برای رشد نداشت تا در محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان باقی بماند. در سومین روز هفته، شاخص بازار ارز با یک تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۷۹ تومان رسید. با رشد محدود روز گذشته نوسانات جزئی دلار ادامه یافت. به گفته فعالان، یکی از مهمترین دلایلی که در ثبت روزهای کمنوسان بازار نقش داشت، کاهش قدرت خریداران ارزی بود. به باور آنها، خریداران ارزی به دو دلیل قدرت گذشته را در بازار در روزهای اخیر نداشتند. اولین موضوع مربوط به کاهش سنتی تقاضا در روزهای انتهایی ماه است. این اتفاق بیشتر تحتتاثیر کاهش تقاضای حوالهای شرکت تجاری رخ میدهد.
دومین مساله، احتیاط نوسانگیران در خرید ارزدر نزدیکی مرز ۳ هزار و ۸۰۰ تومان بود، چراکه پیش از این با عرضه و مقاومت بازارساز مواجه شدهاند. بهعنوان مثال دلار در تیرماه در مقاطعی تا نرخ ۳ هزار و ۷۹۵ تومان بالا رفت ولی با افزایش عرضه بازارساز رشد بیشتری را تجربه نکرد. این موضوع موجب شده است که قیمت دلار در سال ۹۶ از کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان خارج نشود و ثبات نسبی را در کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان تجربه کند. با وجود ثبات این ارز، شماری از معاملهگران انتظار دارند که بهای دلار در ادامه سال رشد بیشتری را تجربه کند. بخشی از آنها باور دارند، در روزهای آینده قیمت دلار از مرز ۳ هزار و ۸۰۰ عبور خواهد کرد، حال آنکه گروه دیگری معتقدند قیمت به نوسان در کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان ادامه خواهد داد. روز گذشته همسو با افزایش قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی در مسیر افزایشی قرار گرفت و با هزار تومان رشد به قیمت یک میلیون و ۲۰۸ هزار تومان رسید. بخشی از این رشد ناشی از افزایش بهای اونس در بازارهای جهانی و عبور آن از محدوده هزار و ۲۳۰ دلار بود. با وجود افزایش سکه تمام، سکههای کوچک در مسیر کاهشی قرار گرفتند. روز دوشنبه، نیمسکه ۹ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۶۲۷ هزار تومان رسید. ربعسکه نیز کاهش قیمت را تجربه کرد و با ۲ هزار تومان افت به قیمت ۳۶۶ هزار تومان رسید. به گفته بخشی از بازیگران باتجربه بازار، عامل اصلی افت سکههای کوچک، حبابی بود که در این قیمتها وجود داشت. در کنار این، کاهش تقاضا برای سکههای کوچک دیگر عامل سقوط روز گذشته بود. نیمسکه در حالی روز دوشنبه حدود ۱۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد که روز یکشنبه در برابر افت قیمت مقاومت کرده بود، حال آنکه در همان روز سکه ۳هزار تومان افت قیمت را به ثبت رسانده بود.
بر سر دو راهی
روز گذشته، شاخص بازار ارز در دو راهی محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ و ۳ هزار و ۷۸۰ تومان قرار داشت. در سومین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۷۷۹ تومان آغاز کرد که افزایشی یک تومانی نسبت به قیمت بستهشده روز یکشنبه داشت. در ادامه روز قیمت دلار توانست در مقاطعی وارد محدوده۳ هزار و ۷۸۰ تومان شود، ولی درنهایت روی نقطه ۳ هزار و ۷۷۹ تومان به کار خود پایان داد. به گفته فعالان، بازگشت دلار نشانهای از توقف روند کاهشی دلار بود، هرچند که خریداران ارزی قدرت زیادی برای بالا بردن قیمت از خود نشان ندادند. شاخص بازار ارز از چهارشنبه گذشته در مسیر کاهشی قرار گرفت و تا روز یکشنبه حدود ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد. افت نرخ حواله درهم و احتیاط معاملهگران در آستانه مرز روانی ۳ هزار و ۸۰۰ تومان؛ دو عامل اثرگذار در روند کاهشی بازار بودند.
ارسال نظر