بازگشت شاخص ارزی به محدوده ۳۷۷۰
دلار دست سکه را گرفت
دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، دلار افزایش قیمت را تجربه کرد تا سکه تمام بهار آزادی نیز از کف ۲۰ روزه بلند شود. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۳ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۷۰ تومان رسید. به گفته فعالان، رشد بهای دلار بیشتر ناشی از تحرکات سکهبازان بود که سعی داشتند با خرید ارز قیمت سکه را بالا بیاورند. تحتتاثیر تحرکات سکهبازان، فلز گران بهای داخلی نیز ۳ هزار تومان رشد قیمت را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان رسید. این رشد در حالی رخ داد که روز سهشنبه، سکه ۷ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت یک میلیون و ۲۰۹ هزار تومان رسیده بود.
دنیای اقتصاد: روز چهارشنبه، دلار افزایش قیمت را تجربه کرد تا سکه تمام بهار آزادی نیز از کف ۲۰ روزه بلند شود. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز با ۳ تومان افزایش به قیمت ۳ هزار و ۷۷۰ تومان رسید. به گفته فعالان، رشد بهای دلار بیشتر ناشی از تحرکات سکهبازان بود که سعی داشتند با خرید ارز قیمت سکه را بالا بیاورند. تحتتاثیر تحرکات سکهبازان، فلز گران بهای داخلی نیز ۳ هزار تومان رشد قیمت را تجربه کرد و به قیمت یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان رسید. این رشد در حالی رخ داد که روز سهشنبه، سکه ۷ هزار تومان از ارزش خود را از دست داده و به قیمت یک میلیون و ۲۰۹ هزار تومان رسیده بود. کاهش چهارمین روز هفته بیشترین افت سکه از ابتدای فروردینماه بود و فلز گرانبهای داخلی را به پایینترین سطح قیمت از ۲۱ فروردین رساند. روز چهارشنبه، درحالیکه بهای اونس در بازارهای جهانی در مسیر کاهشی قرار داشت و به مرز هزار و ۲۵۰ دلار نزدیک میشد، سکه در برابر افت بیشتر قیمت مقاومت کرد. تا ساعت ۳ بعدازظهر روز چهارشنبه، طلای جهانی روی نقطه هزار و ۲۵۳ دلار قرار گرفت که ۴ دلار کمتر از بهای آن در همین مقطع زمانی روز سهشنبه بود.
کاهش حجم معاملات
در سیزدهمین روز اردیبهشتماه، حجم معاملات در بازار ارز کاهش یافته بود و عدهای از معاملهگران ترجیح دادند، تنها تماشاچی وقایع بازار باشند. به گفته فعالان، برخی معاملهگران تمایلی نداشتند، در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری فعالیت چندانی داشته باشند و سعی میکنند پس از آشکار شدن روند، موقعیت خرید یا فروش خود را تنظیم کنند.
این در حالی است که در این فضا، بازیگران بازار سبزه میدان تصمیم گرفتند با ورود به بازار ارز و خرید دلار جهت کاهشی سکه را معکوس کنند. رشد قیمت نرخ حواله درهم یکی دیگر از عواملی بود که موجب شد خریداران ارزی در بازار قدرت بیشتری داشته باشند. روز چهارشنبه، نرخ حواله درهم در مقاطعی تا نقطه هزار و ۳۸ تومان بالا رفت و موجب شد تصورات افزایشی در بازار داخلی تقویت بیشتری شود.
افت ابتدایی
رشد قیمت دلار در شرایطی ثبت شد که در ابتدای روز نیروهای کاهشی در بازار از قدرت بیشتری برخوردار بودند. در پنجمین روز هفته، دلار معاملات خود را با قیمت ۳هزار و ۷۶۳ تومان آغاز کرد که ۴ تومان کمتر از نرخ بسته شده روز سهشنبه بود. در ساعات ابتدایی روز حتی این ارز افت بیشتری را تجربه کرد و از محدوده ۳ هزار و ۷۶۰ تومان پایین رفت. با این حال، از حدود ساعت یک ظهر خریداران در بازار دست بالا را گرفتند و قیمت توانست تا محدوده ۳ هزار و ۷۷۰ تومان بالا بیاید. رشد بهای دلار از این ساعت موجب شد معاملهگران سکه نیز با فراغ بال خریدهای خود را افزایش دهند. در روزهایی که بهای اونس کاهشی میشود، بعضا معاملهگران سکه از اهرم شاخص ارزی برای حفظ قیمت فلز گرانبهای داخلی استفاده میکنند.
مقاومت سکه
سکه تمام بهار آزادی که در چهارمین روز هفته وارد کانال یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شده بود، روز چهارشنبه نهتنها در برابر افت بیشتر قیمت مقاومت کرد، بلکه با اهرم رشد دلار توانست به کانال یک میلیون و ۲۱۰ هزار تومان بازگردد. همسو با رشد سکه تمام، نیم سکه و ربع سکه نیز رشد قیمت را تجربه کردند. روز چهارشنبه، نیمسکه با هزار تومان افزایش به قیمت ۶۷۰ هزار تومان رسید. ربع سکه نیز با افزایش هزار تومان به قیمت ۳۷۸ هزار تومان رسید.
روز چهارشنبه در مرکز مبادلات ارزی نیز قیمتها تغییرات چندانی را به ثبت نرساندند. در پنجمین روز هفته، دلار مبادلهای یک ریال افت را به ثبت رساند و به قیمت ۳ هزار و ۲۴۳ تومان و ۹ ریال رسید. یورو نیز با رشد جزئی ۵ تومانی به قیمت ۳ هزار و ۵۴۷ تومان رسید. در این بین، پوند نسبت به دو ارز یاد شده نوسان بیشتری را ثبت کرد و توانست با ۱۲ تومان رشد به قیمت ۴ هزار و ۱۹۹ تومان برسد.
ارسال نظر