ایران در آستانه بازگشت به بازارها
زویی اشنیوایز
روزنامهنگار بلومبرگ
مدیران عامل بسیاری از شرکت بزرگ اروپایی، با هدف تحکیم روابط اقتصادی با ایران در دوران پس از توافق هستهای که به زعم آنها به منزله گشایش دروازههای ایران به روی کشورهای اروپایی قلمداد میشود، در ژنو با نمایندگانی از تهران دیدار و گفتوگو کردند.
نمایندگان ۵۰۰ شرکت، اعم از «آلستوم» فرانسه، «ار دبلیو ای» آلمان، شرکت بورس اوراق بهادار تهران، شرکت ملی نفت ایران و. . . در این گردهمایی حضور دارند. آنها در «دومین گردهمایی ایران و اروپا» در ژنو دیدار کردند.
زویی اشنیوایز
روزنامهنگار بلومبرگ
مدیران عامل بسیاری از شرکت بزرگ اروپایی، با هدف تحکیم روابط اقتصادی با ایران در دوران پس از توافق هستهای که به زعم آنها به منزله گشایش دروازههای ایران به روی کشورهای اروپایی قلمداد میشود، در ژنو با نمایندگانی از تهران دیدار و گفتوگو کردند.
نمایندگان ۵۰۰ شرکت، اعم از «آلستوم» فرانسه، «ار دبلیو ای» آلمان، شرکت بورس اوراق بهادار تهران، شرکت ملی نفت ایران و... در این گردهمایی حضور دارند. آنها در «دومین گردهمایی ایران و اروپا» در ژنو دیدار کردند.
این گردهمایی اولین کنفرانس بزرگ سرمایهگذاری است که بعد از توافق هستهای ایران و ۱+۵ انجام میشودو این در حالی است سوئیس اولین کشوری بود که ماه گذشته تحریمهای بازرگانی علیه ایران را برداشت. شرکتهای بینالمللی کماکان از انجام مبادلات با ایران، به دلیل تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا محروم هستند.
«اسفندیار باتمانقلیچ» از اصلیترین گردانندگان نشستی که در ژنو برگزار خواهد شد، میگوید: «اروپا برای سرمایهگذاری در ایران پساتحریم نقش محوری و کلیدی دارد و قطب تجارت خواهد بود.» وی در ادامه افزود: «رهبران سیاسی در این همایش نیز حضور دارند و همچنین رهبران تجاری میدانند که میتوانند همپایههای ایرانی خود را در این جلسه پیدا کنند.» بلومبرگ در ادامه اشاره میکند که در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز نشستی در لندن با هدف بررسی محدودیتها و فرصتهای سرمایهگذاری در ایران برگزار شده بود و اکنون طبق گفته باتمانقلیچ تمرکز بر اجرا است.
بر اساس گفته بیژن نامدار زنگنه، ایران میتواند پس از لغو تحریمها ۵۰۰ هزار بشکه نفت دیگر نیز به صادرات نفتی خود بیفزاید؛ این مساله تولیدکنندگان نفت و گاز مانند انی، رویالداچ شل و توتال را بر آن داشته که مشتاقانه بازار نفت ایران را دنبال کنند و به دنبال سودآوری باشند.
باتمانقلیچ در ادامه با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی و تجاری در ایران میگوید: «سرمایهگذاران اروپایی میتوانند به جمعیتی ۸۰ میلیونی در ایران دسترسی داشته باشند. ایران همچنین منابع عظیم نفت و زیرساختهای توسعهیافته در اختیار دارد.» وی در ادامه افزود: «اما سودآوری بیشتر برای شرکتهای خارجی زمانی است که محصولات و خدمات نهایی خود را در ایران به فروش برسانند.» سران دولتی کشورهای اروپایی سفرهای تجاری خود را به ایران آغاز کردند. سفر رئیسجمهور اتریش اولین دیدار یک رئیسجمهور اروپایی از ایران در طول ۱۰ سال گذشته بود. این در حالی است که ارنود برولاک، رئیس تولید و اکتشافات شرکت توتال مذاکراتی با سران شرکت نفت ایران داشت. به گفته مقامات بانک مرکزی ایران، این کشور قصد دارد نرخ تورم را تا سال ۲۰۱۷ تکرقمی کند و به دنبال لغو تحریمها در انتظار رشد اقتصادی ۵ درصد در سال ۲۰۱۶ است. در سوئیس نیز تجار گروه ویتول، گلنکور و ترفیگولار و برخی از شرکتهای نفتی در انتظار لغو تحریمهای ایران هستند.
با وجو د تحریمها، شرکت گلنکور روابط خود را با ایران حفظ کرده است. این شرکت در زمینه محصولات کشاورزی و غذایی با ایران مراودات تجاری داشته که این محصولات جزو موارد تحریم نبوده است.
به نقل از برگزارکنندگان این همایش، برنامه این دوره شامل توجه ویژه به چالشهای مالی و سرمایهگذاری شرکتها خواهد بود. توسعه کسبوکار در ایران از منظر برنامهریزی هوشمند مدیریت تجاری و حقوقی بررسی خواهد شد. این همایش با تشویق هماندیشی میان فعالان اقتصادی بخشهای مختلف میکوشد تا با همکاری و تعامل میان آنان مناسبترین روشهای انجام کسبوکار را ترویج کند و راهحلهایی مشترک برای چالشهای مشترک طرفین تجاری بیابد.
توافق تاریخی برجام بین ایران و گروه ۱+۵، نوید رفع تحریمها را به ارمغان آورد. ایران در آستانه بازگشت مجدد به بازارهای بینالمللی کالا، خدمات و سرمایه قرار دارد و این همایش میتواند فرصت مغتنمی برای بسط روابط میان فعالان اقتصادی داخل و خارج کشور باشد.
ارسال نظر