نتایج رفراندوم در اقتصاد اسکاتلند
حمیدرضا آریانپور: همه پرسی استقلال اسکاتلند از «پادشاهی متحده» بنا است تکلیف اتحادیهای ۳ قرنی را روشن کند. بریتانیا مدتها است که «کبیر» نیست و از این آخرین جدایی هم زیان خواهد داد همین حالا که نتیجه همه پرسی ۱۸ سپتامبر مشخص نشده بیش از ۱۷ میلیارد پوند سرمایه از انگلستان خارج شده و ارزش پوند استرلینگ نیز با سقوط قابل توجهی روبهرو شده است. حتی از تاثیرپذیرفتن اقتصاد در حال تقلای جهان هم از این جدایی صحبت میشود. با اینهمه آنچه وضعیت اسکاتلند را روشن میکند آرای اسکاتلندیهایی است که برای تصمیمگیری، مسائل مختلفی را باید مدنظر قرار دهند.
حمیدرضا آریانپور: همه پرسی استقلال اسکاتلند از «پادشاهی متحده» بنا است تکلیف اتحادیهای ۳ قرنی را روشن کند. بریتانیا مدتها است که «کبیر» نیست و از این آخرین جدایی هم زیان خواهد داد همین حالا که نتیجه همه پرسی ۱۸ سپتامبر مشخص نشده بیش از ۱۷ میلیارد پوند سرمایه از انگلستان خارج شده و ارزش پوند استرلینگ نیز با سقوط قابل توجهی روبهرو شده است. حتی از تاثیرپذیرفتن اقتصاد در حال تقلای جهان هم از این جدایی صحبت میشود. با اینهمه آنچه وضعیت اسکاتلند را روشن میکند آرای اسکاتلندیهایی است که برای تصمیمگیری، مسائل مختلفی را باید مدنظر قرار دهند. یکی از مهمترین مسائل، موضوعات وابسته به حوزه اقتصاد است.
ملیگرایان با انتقاد از نابرابریهای موجود در ساختار بریتانیا، وعده ساخت اقتصادی همانند اقتصادهای موفق اسکاندیناوی را دادهاند. در برابر مخالفان جدایی، اسکاتلندی را که با انگلستان، ولز و ایرلند شمالی متحد بماند هم به لحاظ سیاسی و هم به لحاظ اقتصادی قویتر میدانند. بحث از مسائل حزبی و ملی گذشته و کارشناسان اقتصادی هم وارد میدان شدهاند تا تصویر روشنتری از آینده اقتصادی برای اسکاتلندیها ترسیم کنند. در انتظار این رای سرنوشتساز، بخشی از نوشتههای مهم پیرامون مسائل گوناگون اقتصادی و مالی موجود در خصوص رفراندوم اسکاتلند را مرور میکنیم.
ارسال نظر