شعارهای جذاب
رویترز
رئیسجمهور حسن روحانی، در جریان مناظره آخر تلویزیونی که یک هفته پیش از انتخابات است، رقیبان تندرو خود را با الفاظی خطاب کرد که ماورای محدودههای سنتی گفتوگوی سیاسی در ایران به شمار میروند. روحانی که چهار سال پیش برای نخستین بار پیروز انتخابات شد و قول داده بود انزوای بینالمللی ایران را کاهش دهد، تلاش میکند تا آرای اصلاحطلبانی را که سرخورده از اقتصادی در رکود و سرعت آهسته اصلاحات اجتماعی هستند کسب کند.
اگرچه وی مدتها است خود را بهعنوان یک عملگرا معرفی کرده است تا یک اصلاحطلب دوآتشه، اما به نظر میرسد در روزهای اخیر این تصویر میانهرو را تغییر داده تا رایدهندگانی را که تقابل کمتری با خارج و آزادی بیشتری در داخل میخواهند دلگرم کند.
رویترز
رئیسجمهور حسن روحانی، در جریان مناظره آخر تلویزیونی که یک هفته پیش از انتخابات است، رقیبان تندرو خود را با الفاظی خطاب کرد که ماورای محدودههای سنتی گفتوگوی سیاسی در ایران به شمار میروند.روحانی که چهار سال پیش برای نخستین بار پیروز انتخابات شد و قول داده بود انزوای بینالمللی ایران را کاهش دهد، تلاش میکند تا آرای اصلاحطلبانی را که سرخورده از اقتصادی در رکود و سرعت آهسته اصلاحات اجتماعی هستند کسب کند.
اگرچه وی مدتها است خود را بهعنوان یک عملگرا معرفی کرده است تا یک اصلاحطلب دوآتشه، اما به نظر میرسد در روزهای اخیر این تصویر میانهرو را تغییر داده تا رایدهندگانی را که تقابل کمتری با خارج و آزادی بیشتری در داخل میخواهند دلگرم کند.در مناظره ۳ ساعته با رقیبانش، وی هدفهایی را نشانه گرفت که مدتها دور از دسترس تصور میشدند.
دو رقیب اصلی روحانی بیشتر قصد داشتند از جانب اقتصاد به وی ضربه بزنند و استدلال میکردند که بهرغم توافق سال ۲۰۱۵ روحانی و قدرتهای جهانی که منجر به برداشته شدن تحریمها در ازای محدودیتهایی بر برنامه هستهای ایران شد، شغلها از میان رفته و قیمتها افزایش یافتهاند. اما حتی در حوزه اقتصاد روحانی پاسخهایی داشت. بهطور طبیعی در مقایسه با سخنانش در عموم مردم، بهطور فزایندهای در روزهای اخیر نیرومند ظاهر شده است و به صدایی برای اصلاحطلبان نیز تبدیل شده است.
بزرگترین دغدغه روحانی این است که برخی از رایدهندگانی که در پیروزی وی در یک مرحله نقش داشتند، در خانه بمانند و رای ندهند، زیرا از اینکه برداشته شدن تحریمها مزایای اقتصادی زیادی در پی نداشته و سرعت تغییرات اجتماعی کند بوده است، دلسرد شدهاند. یکی از مقامات سابق نزدیک به دولت روحانی معتقد است: «روحانی تلاش میکند به رایدهندگانی دست یابد که انتخاب وی در چهار سال گذشته را با امید آزادیهای بیشتر تضمین کردند.» به نظر میرسد این پیغام خوب عمل کرده است و با شعارهای جذاب اصلاحطلبانه رایدهندگانی که سرد شده بودند، میگویند اکنون انتخابات را بهطور جدی در نظر گرفتهاند.
معاهده سال ۲۰۱۵ روحانی برای برداشتن تحریمها از حمایت و پشتیبانی رسمی بسیاری از سران نظام برخوردار بود، با این حال، برخی گروههای تندرو از آن زمان، شکست سیاستهای دولت در رونق اقتصادی را نقد کردهاند. مزایای این کار به تدریج در شرف وارد شدن هستند، که بخشی از آن بهدلیل تحریمهای یکجانبه ایالات متحده آمریکا بر برنامه موشکی ایران، به نظر آنان حقوق بشر و (ادعای کذب) حمایت از تروریسم بوده است. روحانی در مناظره سوم اشاره کرد که برای برداشتن تحریمهای باقی مانده در صورت انتخاب شدن، آمادگی دارد. برداشته شدن تحریمهای باقی مانده دشوار خواهد بود، بهویژه اینکه سران نظام، عادیسازی روابط با ایالات متحده آمریکا را رد کردهاند. یکی از کاندیداها از حمایت گروههای مختلف در نظام برخوردار بوده و همچنین کاندیدای دیگری فاقد پشتیبانی و حمایت از این نهادها است، با این حال، چند میلیون هوادار دارد که ناشی از طرحهای اقتصادی پوپولیستی وی است. اگر هیچ کاندیدایی در انتخابات روز ۱۹ ماه می موفق به کسب ۵۰درصد آرا نشود، دور دوم انتخابات یک هفته بعد برگزار خواهد شد. یکی از کاندیداهای مخالف روحانی، با اصرار بر انصراف دادن از سوی سایر افراطگرایان روبهرو است و احتمال ورود به دور دوم را بیشتر کرده است.
ارسال نظر