شماره روزنامه ۵۹۸۶
|

  • مسیر جایگزین دخالت ارزی

    دنیای اقتصاد: سیاست پیمان‌سپاری ارزی باعث ایجاد دو مشکل بازگشت با تاخیر ارز کالاهای صادراتی و دگراظهاری گمرکی شده است. بر اساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، امکان رفع این مشکلات با ارائه برخی مشوق‌ها به صادرکنندگان و ایجاد یک بازار ارز کنترل‌شده وجود دارد.
  • رای بخش‌خصوصی به استقلال اتاق

    دنیای اقتصاد -گروه بازرگانی: نمایندگان بخش خصوصی به تصویب بندی اقدام کردند که مطابق آن دایره اختیارات شورای عالی نظارت محدود خواهد شد. مطابق این بند که پس از اعتراض اعضای اتاق به گسترش دایره دخالت‌های دولت در امور اتاق به تصویب رسید، این شورا تنها در صورتی قادر به اعمال تغییرات خواهد بود که تایید هیات نمایندگان را داشته باشد.
  • رشد صادرات ایران به روسیه و بلاروس

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست دفتر آسیای‌میانه، قفقاز و روسیه سازمان توسعه‌تجارت ایران، ضمن اشاره به آمار صادرات ایران به روسیه و بلاروس در سال‌۱۴۰۲، گفت: صادرات محصولات ایرانی به روسیه و بلاروس از لحاظ ارزشی و وزنی رشد را تجربه کردند.
  • رشد آرام تجارت بین‌الملل با وجود چالش‌ها

    دنیای‌اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌‌‌‌‌الملل: سازمان تجارت‌جهانی در تازه‌‌‌‌‌ترین گزارش خود با عنوان «چشم‌‌‌‌‌انداز و آمار تجارت‌جهانی»، بهبود تدریجی وضعیت تجارت کالا طی سال‌جاری و سال‌آینده را پیش‌بینی کرده‌است. این پیش‌بینی به‌دنبال انقباض تجارت در سال‌۲۰۲۳ ناشی از آثار ماندگار قیمت بالای انرژی و تورم در اقتصادهای پیشرفته دنیا به‌ویژه در اروپا منتشر شده‌است.
  • چوب سیاست به بندر تجارت

    راه انسان برای بهره‏‏‏‌برداری از منابع و جغرافیای سرزمین خود، همکاری با دیگر سرزمین‏‏‏‌ها و صرف منابع مادی به شکل همکاری مشترک است. طبیعت به ایران منابع بسیاری هدیه داده‌است، از جمله سواحل گسترده و بنادری پرشمار؛ بنادری که کشورها برای به‌دست‌آوردن آن گاهی به جنگ می‌پردازند. بندری نظیر چابهار ایران هر آنچه باید برای تبدیل‌شدن به مرکزی تجاری و نقطه‏‏‏‌ای استراتژیک در کل کشور را داشته‌باشد، دارد و انگیزه کشورهای دیگر برای سرمایه‌گذاری در آن نیز به میزان کافی وجود دارد، از جمله کشوری ثروتمند مانند هندوستان؛ قول و قرارهایی نیز میان دو کشور برای توسعه این بندر استراتژیک گذاشته شده، اما تاکنون تنها کسر کوچکی از سرمایه‏‏‏‌ هندی‌ها به این بندر اختصاص یافته‌است. دلیل آن سنگ‏‏‏‌هایی است که سیاست ناموفق در‌برابر آن قرار داده‌است.
  • تامین به‌موقع و کافی نهاده‌های دامی در سال‌جدید

    دنیای‌اقتصاد: قائم‌مقام وزیر جهادکشاورزی گفت: امسال با بحرانی در زمینه تامین نهاده روبه‌رو نیستیم و نهاده‌‌‌‌‌‌ها به‌موقع تامین خواهد شد که در این‌صورت تولیدکننده هم اطمینان‌خاطر خواهد داشت.
  • استقبال از گوشت منجمد وارداتی به دلیل قیمت پایین‌تر

    دنیای‌اقتصاد: رئیس شورای تامین دام کشور با اشاره به ثبات قیمت گوشت در بازار، گفت: بازار داخلی از گوشت تنظیم‌بازاری منجمد و‌گرم وارداتی اشباع است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم. به‌گزارش «ایرنا» منصور پوریان درخصوص وضعیت بازار دام‌زنده و گوشت داخلی افزود: گوشت زیادی در بازار وجود دارد و جذب این میزان گوشت تنظیم‌بازاری زمان‌بر است؛ بنابراین با توجه به بهتر‌شدن جمعیت دام‌زنده کشور نسبت به سال‌گذشته با گرم‌شدن هوا نگهداری جمعیت دامی مازاد داخلی برای دامداران و دامپروران نگران‌کننده شده‌است.
  • فرمول تحرک اتاق‌های مشترک

    اتاق‌های مشترک بازرگانی در ایران کارآیی چندانی ندارند، این در حالی است که بررسی‏‏‏‌ها حاکی از آن است که اتاق‌های مشترک بازرگانی در دنیا نقش پررنگی در افزایش مراودات تجاری و رفع موانع تجار و توسعه مناسبات اقتصادی دارند؛این اتاق‌ها می‌توانند با تسهیل ماموریت‌های تجاری در کشورهای هدف، دستیابی به بازارهای جدید، ارائه اطلاعات بازارها، شبکه‏‏‏‌سازی و افزایش مراودات تجاری و کاهش موانع تجاری و همچنین ایجاد اعتماد و تفاهم بین شرکای تجاری نقش پررنگی در توسعه صادرات و رونق داشته باشند؛ عدم‌کارآیی اتاق‌های مشترک از یک طرف به ارتباط این نهادها با دولت و از طرف دیگر به‌عملکرد این اتاق‌ها و نهاد بالادستی آن یعنی اتاق برمی‌گردد. کارشناسان همچنین معتقدند اتاق‌های مشترک بخشی از اکوسیستم تشکل‏‏‏‌داری کشور هستند که به تنهایی نمی‌توانند به اهداف موردنظر برسند، از همین‌رو کل اکوسیستم باید به‌درستی و در راستای پیشبرد اهداف، کارآ و موثر عمل کند.
  • همکاری با آلمانی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: علی‌اکبر رفوگران پس از جدا‌شدن از پدرش، در بازار بین‌الحرمین، پاساژ مهتاش، یک مغازه خرید و به مدت سه سال ‌در آنجا کار کرد. چون نمی‌خواست مشتری‌های پدرش را جذب خود کند، به تجربه‌های تازه‌ای روی‌آورد. در همین سال‌ها به‌صورت شبانه، ادامه تحصیل داد.
  • کنترل نرخ ارز برای جلوگیری از افزایش تورم تولید، ضروری است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق کرج با اشاره به تنش‌های اخیر بازار ارز، گفت: در سال‌جاری دولت باید تمهیدات لازم برای کنترل نرخ ارز را بیندیشد تا از تاثیر آن بر افزایش شیب تورم تولید جلوگیری شود.
  • رفع تعهد ارزی جزو قوانین دست و پاگیر در حوزه تجارت است

    دنیای‌اقتصاد: رئیس اتاق بجنورد با اشاره به شرایط تولید و تجارت و اقدامات دولت سیزدهم برای بهبود اوضاع این حوزه‌‌‌‌‌‌ها، سیاست رفع تعهد ارزی را ازجمله قوانین دست و پاگیر در حوزه تجارت عنوان کرد که باید به این مورد رسیدگی شود.
  • ارکستر ناهماهنگ تامین کالاهای اساسی

    دنیای اقتصاد-گروه بازرگانی: ماجرای ارز چند نرخی که مستقیما به کالاهای اساسی گره‌خورده است، اکنون مدت‌‌‌‌ها است که ادامه دارد و کارشناسان را در یک دوراهی قرار داده‌است.از آنجا که کل سیستم ارزی ایران چندنرخی است و آزاد‌کردن یکباره قیمت ارز می‌تواند اثرات اجتماعی و سیاسی در پی داشته‌باشد، بسیاری اقدام یکباره در زمینه حذف نظام ارز چند نرخی را با احتیاط مطرح می‌کنند. با این‌حال فعالان بازار در این زمینه جسارت بیشتری دارند و خواهان تغییر نظام ارز چندنرخی هستند. از سوی دیگر فساد بالقوه و نیز ناهماهنگی‌‌‌‌های فراوان و قابل‌توجهی که در دستگاه‌های دولتی دست‌‌‌‌اندرکار برقرار است، در برخی برهه‌‌‌‌ها دست همه را می‌بندد و کالای مردم نیز روی ارزانی به خود نمی‌‌‌‌بیند، به‌ویژه در سال‌جاری که در میان تصمیمات رسمی دولت در بودجه‌ و سخنان مقامات مسوول تضادهایی آشکار به چشم می‌خورد. درحالی‌که در بودجه‌ به میزان قابل‌ملاحظه‌ای از ارز دولتی کالاهای اساسی حذف شده‌است، اکنون مقام‌‌‌‌های رسمی اظهاراتی مبهم درباره تامین ارز نیازهای «قانونی» کالایی مطرح می‌کنند. سالی که علاوه‌بر سرگردانی، با وجود کسری ۱۸‌میلیارد دلاری تجارت ممکن است سال‌مضیقه دلار در کشور نیز باشد.
  • چالش‌های کشتیرانی سبز

    دنیای‌اقتصاد: صنعت دریانوردی در سال‌های اخیر با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو بوده‌است؛ انتشار گازهای گلخانه‌ای توسط کشتی‌ها و فرسوده‌بودن ناوگان حمل‌ونقل دریایی از جمله مواردی است که این صنعت را با چالش مواجه کرده است. با توجه به اینکه کماکان بخش قابل‌توجهی از تجارت از مسیرهای دریایی انجام می‌شود، در صورت عدم‌اتخاذ تدابیر مناسب، مشکلات این صنعت تاثیر قابل‌ملاحظه‌ای بر حجم تجارت در سال‌های آتی خواهد داشت. به دلیل اهمیت این موضوع، معاونت بررسی‌های اقتصادی اتاق تهران در یک گزارش پژوهشی، چالش‌های صنعت دریانوردی در دهه‌های آتی را موردتحلیل قرارداده و راهکارهای لازم برای افزایش تاب‌آوری این صنعت در شرایط بحرانی و زیرساخت‌های مورد‌نیاز برای گذار به سمت انرژی‌های پاک‌تر را بررسی کرده است.
  • «نان» و «نانوا» لای منگنه

    دنیای اقتصاد -محمد آزاد: «اجرای طرح‌های بزرگ دولتی، آن‌هم در کشوری با وسعت ایران، کاری بسیار دشوار است»؛ این مساله‌ای است که اگر در سخنان دولتمردان مطرح شود، به‌عنوان عذر موجه باید پذیرفت، اما در عین‌حال نمی‌توان از ایرادات اجرای چنین طرح‌های سراسری چشم‏‏‏‌پوشی کرد؛ طرح‌هایی که بسیاری از دولت‌ها در ایران به اجرای آنها علاقه‏‏‏‌مند هستند و عمدتا با اسامی مبهمی چون مردمی‏‏‏‌سازی، هدفمند‏‏‏‌سازی و هوشمندسازی اجرا می‌شوند و برای پیشبرد آنها چندین سامانه نیز راه‌اندازی می‌شود. طرح هدفمندسازی یا هوشمندسازی فروش آرد و نان که به‌تازگی وارد فاز‌مردمی‏‏‏‌سازی نیز شده‌است، طرحی است که از میان صحبت‌های پیچیده مقام‏‏‏‌های مسوول اجرای آن به سختی می‌توان فهمید که دقیقا چه کاری است. نمونه‏‏‏‌هایی از این سخنان پیش‌رو، نقل شده‌است، با این‌وجود گزارش میدانی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد این طرح هرچند با نیاتی قابل‌قبول آغاز شد، اما در اجرا با مشکلاتی مواجه شده است. برخی از نانوایان در کسب‌وکار خود دچار مشکلاتی شده‌اند و مردم نیز شکایت دارند.
  • اعتراض به ابطال انتخابات یک اتاق

    دنیای اقتصاد: روسای اتاق‌های سراسر کشور نسبت به ابطال انتخابات اتاق آبادان توسط شورای‌عالی نظارت بدون طی‌شدن روند قانونی و به‌تبع آن پلمب ساختمان این اتاق اعتراض کردند. در نخستین نشست شورای روسای اتاق‌های سراسر کشور با اعضای هیات‌رئیسه اتاق ایران در سال‌جدید، ضمن انتقاد از اتفاقات اخیر درباره ابطال انتخابات اتاق آبادان و پلمب دفتر آن، لزوم توجه دولت و شورای‌عالی نظارت بر اتاق ایران، نسبت به قانون مورد تاکید قرارگرفت.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر