صنعت پوشاک ایران تحولی تازه میخواهد
در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فرسودگی واحدهای نساجی کشور افزود: طی سال گذشته از واحدهای مختلفی در قائمشهر، اصفهان و تهران بازدید کردیم و درصددیم نوسازی جدی در این صنعت صورت گیرد.
در این مراسم وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به فرسودگی واحدهای نساجی کشور افزود: طی سال گذشته از واحدهای مختلفی در قائمشهر، اصفهان و تهران بازدید کردیم و درصددیم نوسازی جدی در این صنعت صورت گیرد. نعمتزاده در راستای حمایت از صنعت پوشاک افزود: دولت آمادگی دارد با ایجاد ارتباط با تشکلهای خارجی و انجام مراودات بینالمللی حمایتهای لازم را از این صنعت به عمل آورد. همچنین درصددیم تا با ایجاد شهرک صنعتی اطراف فرودگاه امام(ره) که هماکنون منطقه آزاد شناخته شده برای صادرات پوشاک تشکلی ایجاد کنیم و در این زمینه نیز زمینی برای نمایشگاه پیشبینی شده است. در ادامه این مراسم، سومباتهاکوپیان، مدیرعامل شرکت واحد صنعتی پوشاکهاکوپیان به تشکیل انجمن صنایع پوشاک ایران و احراز هویت صنعت پوشاک در کشور اشاره کرد و افزود: این انجمن با دستور مستقیم وزیر صنعت تشکیل شده و با این اقدام صنعت پوشاک تولدی دوباره یافته است.
وی در ادامه افزود: چند سال است که صنعت پوشاک در حاشیه قرار گرفته که این انجمن در نظر دارد با یک برنامه بسیار دقیق وارد عمل شده و دگرگونی جدیدی در صنعت پوشاک ایجاد کند. عضو هیاتمدیره انجمن صنایع پوشاک ایران در ادامه گفت: ما باید برای حضور در رقابتهای بینالمللی سرعت خود را چندبرابر کنیم و از مسوولان قانونگذار بخواهیم قوانین دست و پاگیر را از بین ببرند و قوانین جدید را جایگزین قوانین گذشته کنند و قطعا تولیدکنندهها با این قوانین نمیتوانند به بازارهای رقابتی دنیا ورود کنند. وی خاطرنشان کرد: ما به جای کسب سهم در بازارهای جهانی، بازارهای خود در داخل را نیز تا حدودی واگذار کردهایم و برای برونرفت از این بحران نیازمند کمک دولتمردان هستیم.
وی تصریح کرد: مردم در جهت مصرف کالاهای داخلی جدیت به خرج دهند و ما بهعنوان تولیدکننده نیز باید کالایی تولید کنیم که بتوان به ایرانی بودن آن برند افتخار کرد. اکبر رضائیان، عضو هیاتموسس انجمن صنایع پوشاک نیز در ادامه این مراسم در سخنانی اعلام کرد: سهم بازار پوشاک ایران براساس آمار بانک مرکزی 5/ 7 میلیارد دلار است و سرانه مصرف پوشاک هر ایرانی 96 دلار است. از این بازار 5/ 2 میلیارد دلار سهم تولید داخلی و 5 میلیارد دلار به «نرخ خردهفروشی» سهم پوشاک خارجی است. وی افزود: حجم صادرات پوشاک ایران در سال 1391 حدود 68میلیون دلار است که سرانه صادرات به ازای هر ایرانی 89 صدم دلار است. بد نیست بدانیم که سرانه صادرات پوشاک در چین 114 دلار و سرانه صادرات پوشاک در ترکیه 240 دلار است. یعنی اگر سهم بالقوه صادرات پوشاک ما برای هر ایرانی 50 دلار یعنی 43 درصد چین و 20 درصد ترکیه فرض شود، صادرات بالقوه پوشاک ما رقمی معادل 4 میلیارد دلار میشد.
ارسال نظر