همکاری چندجانبه ایران و آلمان
گروه بازرگانی: هشتمین هیات آلمانی طی هشت ماه اخیر به منظور ارتقای حجم روابط تجاری این کشور با ایران با رئیس اتاق بازرگانی ایران دیدار کرد. در این جلسه که با حضور جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: این دو کشور رابطهای دیرینه و کاملا استراتژیک دارند. وی با بیان اینکه متاسفانه طی چند سال اخیر به دلیل محدودیتهای بینالمللی حجم روابط تجاری ایران کاهش یافت، تصریح کرد: در شرایط کنونی نه تنها باید روابط تجاری دو کشور را ترمیم کنیم، بلکه باید به ارتقای این روابط بیندیشیم.
گروه بازرگانی: هشتمین هیات آلمانی طی هشت ماه اخیر به منظور ارتقای حجم روابط تجاری این کشور با ایران با رئیس اتاق بازرگانی ایران دیدار کرد. در این جلسه که با حضور جمعی از فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شد، غلامحسین شافعی رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: این دو کشور رابطهای دیرینه و کاملا استراتژیک دارند. وی با بیان اینکه متاسفانه طی چند سال اخیر به دلیل محدودیتهای بینالمللی حجم روابط تجاری ایران کاهش یافت، تصریح کرد: در شرایط کنونی نه تنها باید روابط تجاری دو کشور را ترمیم کنیم، بلکه باید به ارتقای این روابط بیندیشیم. در این راستا تشویق شرکتهای کوچک و متوسط آلمانی برای همکاری نیز میتواند بسیار موثر باشد.
وی افزود: در برنامه نوسازی صنایع، آلمان میتواند شریک خوبی برای ایران محسوب شود. از طرفی با توجه به موقعیت جغرافیایی آلمان در قاره اروپا و روابط دیرینه تجاری میتوان همچون گذشته، برای صادرات کالاهای سنتی ایران به این قاره با آلمان وارد همکاری شد. با توجه به موقعیت جغرافیایی ایران، همکاریهای ایران و آلمان میتواند فراتر از همکاریهای دوجانبه بوده و به همکاریهای سه یا چندجانبه منجر شود. در این زمینه آسیای مرکزی، افغانستان، عراق و حوزه قفقاز میتوانند امکان این نوع همکاری را داشته باشند. شافعی گفت: دو کشور میتوانند در زمینه عمران، خدمات مهندسی و پروژههای زیر بنایی با یکدیگر مشارکت داشته و از این طریق، راه موفقیت را طی کنند. برای استفاده از فرصتهای پیشرو، اتاقهای مشترک میتوانند برنامههای راهبردی جدید را تدوین کنند. رئیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر تسهیل ایجاد ارتباط تجار دو کشور، عنوان کرد: این امر از اهمیت ویژهای برخوردار بوده است در نتیجه انتظار میرود تسهیل در صدور روادید تجار مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه بالا بردن سهم بخش خصوصی در اقتصاد در دستور کار دولت جدید قرار گرفته است، اظهار کرد: بر این اساس، بخش خصوصی در ایران، آینده متفاوتی را تجربه خواهد کرد.
شافعی در حاشیه نشست مشترک با هیات آلمانی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در فضای جدیدی که به وجود آمده برنامههای توسعه صنعتی و نوسازی ایران مطرح شده که بیشتر در بخش خدمات و فنی و مهندسی است. هماکنون آلمانها به دنبال به دست آوردن بازار از دست رفته اقتصاد ایران هستند و ما مطمئن هستیم در آیندهای نزدیک مبادلات اقتصادی ما افزایش خواهد یافت. فولکر ترایر، قائم مقام اتحادیه اتاقهای بازرگانی و صنایع آلمان در این نشست اظهار کرد: ما توانستیم صنایع نیازمند بازسازی ایران را شناسایی کنیم تا بتوانیم در آنها مشارکت داشته باشیم.اقتصاد آلمان نیز همیشه مثبت نبوده و برای سرمایهگذاری ترس و واهمه وجود داشته است. وی با بیان اینکه محدودیتهای مالی و بانکی بین دو کشور به واسطه تحریمهای آمریکا به وجود آمد افزود: بانکهای آلمانی آمادگی خود را برای تضمین پروژهها اعلام کردند. بر این اساس میخواهیم سهمی در برداشتن تحریمها داشته باشیم.
ارسال نظر