یارانه کالایی، جایگزین یارانه نقدی
گروه بازرگانی: «جایگزینی یارانه کالایی با یارانه نقدی»، «آزادپز شدن نانوایی ها»، «مشکلات تنظیم بازار کالاهای شب عید»، «هدفگذاری ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی برای تولیدات صنعتی ۹۴»، «شکلگیری ۱۰۴ شهرک صنعتی جدید» و «برگزاری جلسه مشترکی با شاکیان انتخابات اتاق بازرگانی» از مهمترین اخباری است که در نشست خبری از سوی قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شد. مجتبی خسروتاج در نشست خبری روز گذشته، در رابطه با طرحهای وزارت صنعت برای جایگزینی یارانه کالایی با یارانه نقدی گفت: از سال گذشته ما طرحهایی را برای ارائه یارانه کالایی در کنار یارانه نقدی مطرح کردیم تا اقداماتی برای افزایش تقاضا در سطح بازار برای خرید کالاهای تولید داخل فراهم شود.
گروه بازرگانی: «جایگزینی یارانه کالایی با یارانه نقدی»، «آزادپز شدن نانوایی ها»، «مشکلات تنظیم بازار کالاهای شب عید»، «هدفگذاری ۷۰۰ هزار میلیارد تومانی برای تولیدات صنعتی ۹۴»، «شکلگیری ۱۰۴ شهرک صنعتی جدید» و «برگزاری جلسه مشترکی با شاکیان انتخابات اتاق بازرگانی» از مهمترین اخباری است که در نشست خبری از سوی قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت مطرح شد. مجتبی خسروتاج در نشست خبری روز گذشته، در رابطه با طرحهای وزارت صنعت برای جایگزینی یارانه کالایی با یارانه نقدی گفت: از سال گذشته ما طرحهایی را برای ارائه یارانه کالایی در کنار یارانه نقدی مطرح کردیم تا اقداماتی برای افزایش تقاضا در سطح بازار برای خرید کالاهای تولید داخل فراهم شود. وی افزود: در سال گذشته مذاکراتی را نیز با وزارت تعاون انجام دادیم و همچنان این موضوع در دست بررسی است تا یارانه کالایی در بخش کالاهای صنعتی نیز اجرایی شود.
خسروتاج از جمله دیگر برنامههای وزارت صنعت را جلوگیری از تبلیغات کالاهای خارجی دانست و خاطرنشان کرد: تبلیغات کالاهای داخلی برای تحریک تقاضا در دستور کار قرار گرفته و بر همین اساس تلاش داریم تا جلوی تبلیغات کالاهای خارجی را در یک برنامه زمانبندی شده بگیریم.
سخنگوی وزارت صنعت همچنین پیگیری مشکلات نقدینگی واحدهای تولیدی و کوچک را یکی دیگر از کارهایی عنوان کرد که وزارت صنعت روی آن حساسیت ویژهای دارد و افزود: برای حمایت از صنایع کوچک قرار است ۱۰۴ شهرک جدید صنعتی ایجاد شود.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در رابطه با افزایش قیمت نان و اختلافنظرهایی که در این رابطه وجود دارد گفت: براساس مصوبه سال گذشته هیات دولت و اصلاح قیمتها در سال گذشته افزایش قیمتها تا سقف ۳۰ درصد مجاز شمرده شده و در آذرماه این موضوع اجرایی شد، البته ۱۸تا ۲۰ درصد این افزایش قیمت مربوط به هزینههای تولید خود نانواییها و ۱۰ درصد بابت افزایش قیمت آرد
است.
خسروتاج در رابطه با آزادپزی نانواییها نیز اظهار کرد: قرار است ۲۰ درصد نانواییها آزاد پز شوند به نحوی که تا ۳۱ فروردین ماه این موضوع در استان تهران اجرایی شده است اما درحال حاضر در کل کشور فقط ۱۲ درصد از نانواییها آزادپز شدهاند.
وی افزود: صنعت نان درسال گذشته ۱۰هزار میلیارد تومان یارانه دریافت کرده این درحالی است که کل درآمد گمرکات از عوارض ۱۳ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعلام شده است. این رقم نشان از آن دارد که باید در بخش نان اصلاحات ویژهای صورت گیرد و با آزاد کردن نانواییها، منابع خرج مصارف بهتری شود.
وی در ادامه این نشست خبری با بیان اینکه آزادپزها سهم خود را از کارخانه به قیمت آزاد خریداری میکنند، گفت: اتحادیهها حق قیمتگذاری در نانواییهای آزادپز را ندارند به موجب دستورالعملهای تدوین شده و لحاظ کردن هزینهها، نانوایان آزادپز مجازند ۱۰ تا ۱۵ درصد بر قیمتهای خود اضافه کنند.
سخنگوی وزارت صنعت در رابطه با مشکلات تنظیم بازار کالاهای شب عید که اختلافنظرهایی را میان وزارت صنعت و وزارت جهاد کشاورزی به وجود آورده بود نیز به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: براساس قانون انتزاع، وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید و تجارت کالاهای اساسی وظایفی را برعهده دارد، حتی این وزارتخانه درسال گذشته با اعمال ممنوعیت در واردات کالاهای اساسی اقداماتی را برای حمایت از تولید داخل انجام داده است.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی علاوه بر بخش تولید باید خودکفایی کشور در کالاهای استراتژیک و حساس را نیز در دستور کار خود قرار دهد، گفت: در بخش بازار شب عید و ابهاماتی که از سوی محافل خبری مطرح شده بود این موضوع را عنوان کنم که باید بهعنوان یک بازوی نظارتی وظایف خود را انجام دهد.
خسروتاج اضافه کرد: اصولا براساس قانون، دو نظارت در بازار صورت میگیرد به نحوی که اتاق اصناف مسوول نظارت بر عملکرد واحدهای صنفی و سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان مسوول نظارت بر قیمت کالاهای تولیدی و صنعتی است.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت از برنامه این وزارتخانه برای جذب ۳ میلیارد دلار منابع خارجی در سرمایهگذاریهای صنعتی خبر داد و گفت: امیدواریم بتوانیم سرمایهگذاریهای بخش صنعت را گسترش داده و سرمایههای خارجی را نیز جذب کنیم.
خسروتاج در ادامه صحبتهای خود به اعلام رقم نهایی میزان تجارت ایران با دنیا پرداخت و اظهار کرد: سال گذشته صادرات کالا سهم ۵۰ میلیارد دلاری، صادرات خدمات سهم ۱۱ میلیارد دلاری، نفت و فرآوردهها سهم ۳۰ میلیارد دلاری و واردات سهم ۵۳ میلیارد دلاری داشته است.
قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه رقم تولیدات صنعتی در سال ۹۳، ۶۱۰ هزار میلیارد تومان بوده است،گفت: درسال ۹۴ برنامه داریم این رقم را به ۷۰۰ هزار میلیارد تومان برسانیم که تسهیلات مورد نیاز بانکی برای رسیدن به این هدف ۱۷۵ هزار میلیارد تومان و سرمایه درگردش موردنیاز ۳۵۰ هزار میلیارد تومان تعریف شده است.
خسروتاج همچنین درخصوص شکایت از آییننامه انتخابات اخیر اتاقهای بازرگانی گفت: سهشنبه هفته جاری قرار است جلسه مشترکی با شاکیان برگزار شود، اما تا بهحال هیچ دادخواست مکتوبی برای شکایت از انتخابات اتاق دریافت نکردهایم و تنها برخی افراد شفاهی اعلام کردهاند که نسبت به این انتخابات اعتراض دارند.
وی اضافه کرد: بیش از ۴۰۰ میلیون تن مواد معدنی استخراج شده و ۸۰ طرح فولادی و ۱۵۰ طرح ملی نیز مورد پایش قرار گرفته است.
به گفته خسرو تاج دولت مصوبات مناسبی را برای اصلاح دستورالعملهای صنعتی، معدنی و حتی بخش تجارت مانند ثبت سفارش و واردات در دستور کار دارد. وی همچنین گفت: در سال ۹۳، بالغ بر ۱۰۶ هزار میلیارد تومان تسهیلات برای سرمایه در گردش بخش تولید دریافت شده در صورتی که کل نیاز این بخش ۱۵۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
ارسال نظر