ایسنا: رئیس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران گفت: پیمان پولی دوجانبه ایران با روسیه به دلیل افت ارزش روبل عملیاتی نشد اما اکنون که موارد اولیه تحریم‌های روسیه برداشته شده اگر ارزش پول‌ آنها تثبیت شود می‌توان در سال جاری به دنبال برقراری پیمان پولی دو جانبه با این کشور بود. محمدحسین برخوردار درباره ضرورت توجه به پیمان‌های پولی دوجانبه گفت: پیمان‌های پولی دو یا چند جانبه به ویژه برای کشور‌های هم مرز می‌تواند مفید باشد. وی افزود: در حال حاضر کشور‌هایی مانند چین با کشور‌های غیر هم مرز خود مانند کشور‌های اروپایی پیمان‌های پولی چند جانبه برقرار کرده است.

این فعال اقتصادی ادامه داد: اگر اقتصاد ما از سال‌های ابتدایی که با تحریم روبه‌رو شد به سمت پیمان‌های پولی دو جانبه می‌رفت وابستگی کمتری به دلار یا یورو پیدا می‌کرد. رئیس مجمع عالی واردات درباره عملیاتی نشدن پیمان پولی دوجانبه با روسیه اظهار کرد: روسیه به دلیل اینکه در آن مقطع که موضوع امضای پیمان‌ پولی دوجانبه با روسیه مطرح شد تحت تحریم قرار گرفت و ارزش پولی آنها به شدت کاهش یافت که باعث شد این پیمان اجرایی نشود.

برخوردار ادامه داد: همچنین به غیر از روسیه، ایران می‌تواند با کشور‌هایی چون هندوستان، چین، کره و کشور‌هایی اروپایی که به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند پیمان پولی دو یا چندجانبه منعقد کند.

وی با اشاره به نقش بانک مرکزی در ایجاد این پیمان‌های پولی گفت: بانک مرکزی به تنهایی نمی‌تواند در زمینه ایجاد پیمان‌های پولی نقش ایفا کند بلکه برای این کار وارد‌کنندگان و صادر‌کنندگان باید با بانک مرکزی جلسات متعددی داشته باشند تا جزئیات این قرارداد مشخص شود. رئیس مجمع عالی واردات اضافه کرد: نباید چنین قراردادی در ابتدا به‌صورت یکساله امضا شود، ابتدا باید زمان کوتاه‌تری را برای پیمان‌های پولی تعیین کرد تا اطمینان اولیه بین دو طرف حاصل شود و در مرحله بعد می‌توان مدت زمان قرارداد را افزایش داد یا می‌توان برای قرار داد سقف پولی تعیین کرد. اینها مواردی است که باید با صادر‌کنندگان و واردکنندگان از سوی بانک مرکزی به مشورت گذاشته شود.