ضرورت بازنگری در آییننامه انتخابات
مهندس ابراهیم جمیلی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بازنگری در آییننامه انتخابات ضروری است. طبق آییننامه جدید انتخابات اتاقهای بازرگانی کسانی که یکسال سابقه کارت بازرگانی دارند میتوانند در انتخابات این دوره شرکت کنند؛ در حالیکه در انتخابات دورههای گذشته این مدت حداکثر سه ماه بود. حال با تصویب این قانون نزدیک ۴۰ درصد از دارندگان کارت بازرگانی از رای دادن محروم میشوند. این در حالی است که در هیچ کجای قانون نیامده که بتوان برای رایدهندگان محدودیت ایجاد کرد بنابراین باید با کاهش سختگیریها کمک کرد که امکان مشارکت اعضا بیشتر فراهم شود.
مهندس ابراهیم جمیلی عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران بازنگری در آییننامه انتخابات ضروری است. طبق آییننامه جدید انتخابات اتاقهای بازرگانی کسانی که یکسال سابقه کارت بازرگانی دارند میتوانند در انتخابات این دوره شرکت کنند؛ در حالیکه در انتخابات دورههای گذشته این مدت حداکثر سه ماه بود. حال با تصویب این قانون نزدیک ۴۰ درصد از دارندگان کارت بازرگانی از رای دادن محروم میشوند. این در حالی است که در هیچ کجای قانون نیامده که بتوان برای رایدهندگان محدودیت ایجاد کرد بنابراین باید با کاهش سختگیریها کمک کرد که امکان مشارکت اعضا بیشتر فراهم شود. نکته بعدی که میتواند از مشارکت بسیاری از اعضا در انتخابات اتاق بکاهد، حق شرکت در انتخابات است که فقط برای مدیرعامل شرکتهای بازرگانی در نظر گرفته شده، به این معنا که فردی که کارت بازرگانی بهنام او صادر شده میتواند حق رای داشته باشد، این در حالی است که در برخی شرکتها رئیس هیات مدیره خود، کاندیدای انتخابات است و طبق آییننامه، فرد کاندیدا شده نمیتواند رای دهد که این وجهه خوبی در انتخابات اتاق ندارد. با این شرایط کسی که اسناد تعهدآور را امضا کند، حق رای ندارد که به نوعی ایجاد محدودیت است و این سوال پیش میآید که چرا اینگونه محدودیتها باید در قوانین انتخابات اتاقها بهوجود بیاید.
مساله بعدی این است که عده زیادی کارت بازرگانی ۵ ساله دارند که هنوز به کارت هوشمند تبدیل نشده است. این افراد میتوانند به گمرک مراجعه کرده و کالای خود را صادر یا کالا وارد کنند ولی نمیتوانند رای دهند. تمدید کارت بازرگانی همواره با مشکلاتی روبهرو بوده است. شاید اینگونه افراد که کارت بازرگانی دفترچهای دارند، بهخاطر این مشکلات از مراجعه به اتاق خودداری کردهاند. بنابراین باید تمهیداتی اندیشیده شود که زمانی که اینگونه افراد برای رای دادن مراجعه میکنند، بتوانند رای دهند. به نظر میرسد حضور حداکثری اعضا در پای صندوقهای رای، هدف همه دستاندرکاران اعم از اتاق ایران، تهران، وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و تصمیم در این خصوص درا ختیار شورای عالی نظارت است و باید با تشکیل جلسه فوقالعاده نسبت به رفع موانع رای دادن اقدام عاجل به عمل آید. یقینا در شرایط فعلی هرگونه خبر خوشحالکننده مبنی بر افزایش تعداد رایدهندگان، باعث خوشحالی همه گروهها خواهد بود.
ارسال نظر