افزایش سالانه یک درصد تجارت درون منطقهای کشورهای اکو
گروه بازرگانی- یکصد و نود و سومین اجلاس شورای نمایندگان دائم اکو (CPR)، با حضور سفرا و نمایندگان کشورهای عضو شامل افغانستان، آذربایجان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، قرقیزستان، قزاقستان و پاکستان و همچنین نمایندگان وزارت امور خارجه ایران و شامیل آلسکروف، دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در محل دبیرخانه سازمان اکو برگزار شد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، در این نشست، محمدرضا کرباسی دبیر کل اتاق بازرگانی و صنعت اکو گزارشی از فعالیتهای سه سال اخیر و برنامههای آتی این اتاق ارائه کرد.
گروه بازرگانی- یکصد و نود و سومین اجلاس شورای نمایندگان دائم اکو (CPR)، با حضور سفرا و نمایندگان کشورهای عضو شامل افغانستان، آذربایجان، ایران، ازبکستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ترکیه، قرقیزستان، قزاقستان و پاکستان و همچنین نمایندگان وزارت امور خارجه ایران و شامیل آلسکروف، دبیرکل سازمان همکاریهای اقتصادی (اکو) در محل دبیرخانه سازمان اکو برگزار شد. به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، در این نشست، محمدرضا کرباسی دبیر کل اتاق بازرگانی و صنعت اکو گزارشی از فعالیتهای سه سال اخیر و برنامههای آتی این اتاق ارائه کرد. کرباسی تدوین سیاستهای مشترک و ارائه راهکارهای لازم، تلاش برای توسعه تماس بین کشورهای عضو، تبادل تجربیات و اطلاعات بین کشورها و اتاقهای عضو، ارائه پیشنهادهای عملی در راستای منافع مشترک کشورهای عضو و تشویق افزایش یک درصد سهم تجارت درون منطقهای از کل تجارت خارجی کشورهای عضو به صورت سالانه را از اهداف اصلی اتاق اکو برشمرد.
وی در ادامه به تشریح فعالیتهای اتاق اکو در قالب کمیتههای تخصصی تسهیل تجاری، گردشگری، حملونقل، داوری، صنعت و سرمایهگذاری، و شورای بانوان کارآفرین پرداخت.
دبیر کل اتاق اکو افزود: برای شناسایی و اقدام در زمینه از میان برداشتن موانع تجارت میان کشورهای عضو اکو، کمیته تسهیل تجارت اتاق بازرگانی و صنعت اکو هدف خود را بر تشویق اجرای موافقتنامه تجاری اکو (ECOTA) متمرکز کرده تا مشکلات بر سر راه تجارت کالا در منطقه کاهش یابد.
وی اظهار کرد: با جایگزین کردن تجارت با کشورهای خارج از منطقه اکو با تجارت درونمنطقهای، کشورهای عضو اکو قادر به افزایش یک درصد حجم روابط تجاری از طریق راهکارهایی ازجمله تقویت بانک توسعه تجارت اکو، اجرای موافقتنامه تجاری اکو (اکوتا) و اجرای موافقتنامه تسهیل صدور روادید هستند. او به تشریح عملکرد اتاق اکو در زمینه تسهیل تجاری ازجمله تشویق کشورهای عضو از طریق اتاقهای بازرگانی این کشورها به اجرایی کردن موافقتنامه تجاری اکو (اکوتا)، رایزنی برای ایجاد امکان ارائه متقابل فضای رایگان نمایشگاهی، پیگیری طراحی و اجرای ویزا استیکر اکو، مطالعات میدانی برای شناسایی موانع ویزایی میان کشورهای عضو اکو و مذاکره با بانک توسعه و تجارت اکو برای برگزاری مجمع موسسات مالی (خصوصی/ دولتی) کشورهای عضو و تامین کنندگان منابع مالی برای تدوین مکانیزم تامین مالی مشترک تجارت و ارائه تسهیلات مشترک پرداخت.
کرباسی به توانمندیهای منطقه در زمینه حملونقل ازجمله موقعیت محوری و استراتژیک منطقه در جهان به عنوان حلقه اتصال خاورمیانه، آسیای جنوب شرقی، شمال آفریقا و اروپای شرقی یعنی کریدورهای شمال - جنوب و شرق - غرب اشاره کرد و فعالیتهای اتاق اکو در این زمینه در سه سال گذشته را ازجمله انتشار و توزیع گزارشهایی در زمینه ۶ بندر منتخب کشورهای عضو بنادر ترابزون و مرسین از ترکیه، بندرعباس و چابهار از ایران و گوادر و بندر محمدبن قاسم در پاکستان/کراچی، انتشار گزارش مختصات قطار باری استانبول، تهران، اسلام آباد(ITI)، هماهنگسازی ساعات کاری گمرکات کشورهای عضو، حرکت منظم و ایجاد ترتیبات بازاریابی جهت قطار باری استانبول، تهران، اسلامآباد (ITI)، برگزاری کارگاه آموزشی برای دستاندرکاران حملونقل کشور پاکستان در خصوص کنوانسیون TIR توسط اتاق بازرگانی ترکیه، برگزاری کارگاه آموزشی برای دستاندرکاران حملونقل کشور افغانستان در خصوص کنوانسیون TIR با همکاری اتاق بازرگانی ایران و جمعآوری و انتشار گزارش موانع عبور مرزی میان کشورهای عضو اکو و ارائه آن به دبیرخانه سازمان اکو برشمرد.
بر اساس این گزارش، اتاق بازرگانی و صنعت اکو با همکاری اتاقهای سه کشور ترکیه، پاکستان و ایران در سال ۱۳۶۹ تاسیس و با توافق بین اتاقهای عضو از سال ۲۰۰۸ و با تایید اساسنامه جدید اتاق بازرگانی و صنعت اکو، ریاست دبیرخانه این اتاق به ترتیب توسط اتاقهای بازرگانی ترکیه، ایران و پاکستان هر یک بهمدت ۳ سال اداره و در سال ۲۰۱۷ نسبت به تعیین محل دائمی استقرار دبیرخانه اتاق اکو تصمیمگیری خواهد شد.
ارسال نظر