بودجه صنعت و معدن جوابگو نیست
گروه صنعت و معدن - پیشبینی سهم دوهزار و ۱۴۰میلیارد ریالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بودجه سال آینده واکنش وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز به همراه داشت. به گفته محمدرضا نعمتزاده بودجه عمومی در نظر گرفته شده جوابگوی نیاز این بخش نیست و باید به فکر جذب منابع مالی خارجی بود. پیش از وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالان صنعتی نیز با اعلام بودجه پیشنهادی برای این وزارتخانه به تکاپو افتادند تا با ارایه راهکارهایی در مورد چگونگی تخصیص سهم این بخش، نظرات خود را در لایحه بودجه بگنجانند تا تمام بخشها سهمی از این بودجه محدود ببرند.
گروه صنعت و معدن - پیشبینی سهم دوهزار و 140میلیارد ریالی وزارت صنعت، معدن و تجارت در بودجه سال آینده واکنش وزیر صنعت، معدن و تجارت را نیز به همراه داشت.
به گفته محمدرضا نعمتزاده بودجه عمومی در نظر گرفته شده جوابگوی نیاز این بخش نیست و باید به فکر جذب منابع مالی خارجی بود.
پیش از وزیر صنعت، معدن و تجارت فعالان صنعتی نیز با اعلام بودجه پیشنهادی برای این وزارتخانه به تکاپو افتادند تا با ارایه راهکارهایی در مورد چگونگی تخصیص سهم این بخش، نظرات خود را در لایحه بودجه بگنجانند تا تمام بخشها سهمی از این بودجه محدود ببرند. به گفته فعالان این بخش سهم پیشبینی شده در بودجه سال آینده هر چند اندک و محدود است، اما در صورت تخصیص کامل میتواند بخش اندکی از مشکلات این وزارتخانه را برطرف کند اتفاقی که در سال گذشته رخ نداد و دست این بخش از سهم پیشبینی شده کوتاه ماند. از سوی دیگر فعالان صنعتی امیدوارند تا با آزادی داراییهای دپو شده ایران و عبور دولت از مشکلات کنونی، راهکاری نیز برای مشکل نقدینگی واحدهای تولیدی در نظر گرفته شود.
به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت بودجه عمومی در نظر گرفته شده برای بخش صنعت و معدن به هیچوجه جوابگوی نیازهای این بخش نیست، به همین دلیل جذب منابع مالی از خارج از کشور و همچنین بخش خصوصی داخلی برای اجرای پروژههای صنعتی و معدنی در دستور کار قرار گرفته است.
نعمتزاده در گفتوگو با «ایسنا» درباره وضعیت بودجه بخش صنعت و معدن در لایحه بودجه سال ۱۳۹۳ کل کشور توضیح داد: ما به دنبال آن هستیم که از راههای غیردولتی تامین مالی پروژههای صنعتی و معدنی را انجام دهیم که در این راستا جذب منابع از خارج از کشور و همچنین بخش خصوصی داخلی در اولویت قرار دارد. قصد داریم بخش خصوصی را به سرمایهگذاری در پروژههای صنعتی و معدنی تشویق و ترغیب کنیم.
وی با اشاره به اینکه برای اجرای طرحها هیچ بودجهای نداریم، گفت: بودجه عمومی اختصاص یافته به بخش صنعت و معدن عمدتا مربوط به انجام یک سری کارهای زیربنایی مانند اکتشاف یا کمکهای فنی و کمکهای اولیه میشود. به عنوان مثال در زمینه معدن، درصدی را به استناد ماده ۱۲ که حق مالکانه دولت است، میگیریم که بخش عمده آن به خزانه واریز میشود و بخشی از آن نیز بازمیگردد.
نعمتزاده افزود: پیشبینی میشود حدود ۲۲ درصد از منابع حاصل از بهره مالکانه معادن به همین بخش بازگردد و صرف انجام کارهای زیربنایی در بخش معدن شود. وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به این سوال که آیا بودجهای برای اجرای طرحهای هفت گانه فولادی در نظر گرفته شده است یا خیر نیز گفت: خیر. طرحهای فولادی هیچ بودجه عمومی ندارند و ما در حال شریک کردن بخش خصوصی و جذب منابع این بخش برای تکمیل طرحهای فولادی هستیم.
ارسال نظر