جزییات طرح توسعه تجارت کیش
مونسان: ویژه‌خواری‌های منطقه را حذف می‌کنیم گروه بنگاه‌ها- نفیسه آفرین‌زاد: «اجرای طرح جامع توسعه کیش»، «اجرای دقیق معافیت مالیاتی 20 ساله برای صنعتگران و سرمایه‌گذاران منطقه»، «حذف رانت‌های گسترده برای برخی خواص» و به‌ویژه «توسعه تجارت و سرمایه‌گذاری در کیش»، از جمله برنامه‌هایی است که قرار است در دوره تصدی مدیریتی علی اصغر مونسان در سازمان منطقه آزاد کیش به مرحله اجرا درآید.

آن طور که مدیرعامل جدید این منطقه به خبرنگار «دنیای اقتصاد» می‌گوید: رونق تجارت در منطقه از طریق ایجاد بانک‌های خارجی و نیز جذب سرمایه‌گذار، به‌طور ویژه در دستور کار مدیران جدید کیش قرار گرفته؛ همچنین اگرچه 90 درصد درآمد این منطقه به فروش زمین برمی‌گردد، اما براساس دستور ویژه اکبر ترکان، رییس دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد و نیز پیگیری مونسان، ایجاد درآمدهای پایدار و پرهیز از خام‌فروشی و زمین‌فروشی قطعا در چشم‌انداز چهار ساله پیش رو، در منطقه اجرایی خواهد
شد.
به گفته مدیرعامل منطقه آزاد کیش، یکی از راه‌های ایجاد این درآمد پایدار، تبدیل شدن کیش به مرجع re-export (صادرات مجدد) با بهره‌گیری از الگوی موفق کشور همسایه یعنی امارات متحده عربی است. بر این اساس، قرار شده ظرف سه ماه باقیمانده تا پایان سال، پایش جدی بر راه‌های درآمدزایی در منطقه کیش، انجام و راهکارهای مورد نظر اجرایی شود.
کیش نخستین منطقه آزاد کشور است که به‌رغم برخورداری از ظرفیت‌های گسترده از جمله قرار گرفتن در کریدور حمل و نقل خاورمیانه، همواره چشم طمع برخی سودجویان به این منطقه قرار داشته و آنها خواستار برخورداری از برخی ویژه خواری‌ها در این منطقه مهم‌ترانزیتی بوده‌اند، اما ظاهرا آن طور که مدیرعامل جدید می‌گوید، دیگر در دوره جدید مدیریتی، خبری از این «ویژه خواری‌ها» نیست؛ ضمن اینکه قرار است طرح جامع توسعه کیش (مصوب 1384) که در طول سنوات گذشته، انحرافاتی داشته و دچار تغییرات جدی شده، مجددا آمایش شود و به‌ویژه در حوزه‌های زیرساختی از جمله تامین آب، برق و گاز، تاسیس شبکه‌های سلامت و بیمارستان، اتمام پروژه‌های نیمه ساخت، تکمیل زیرساخت‌های فرهنگی و گردشگری منطقه و نیز تاسیس مراکز مرجع علمی به‌طور ویژه به اجرا درآید و عقب‌ماندگی‌های منطقه‌ای در این زمینه جبران شود.
آن طور که مونسان می‌گوید ماموریت محوری تعریف شده برای این منطقه در طول دوره جدید مدیریت در دولت تدبیر و امید، «گردشگری و تجارت» است و این ماموریت به تمام ارگان‌های زیرمجموعه سازمان اعلام شده، اما این منطقه در بخش‌های گردشگری، عقب‌ماندگی‌های جدی دارد که برای جبران آنها، جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی، بزرگ‌ترین اولویت است.
وعده شفاف‌سازی جدی پروژه‌ها
علی اصغر مونسان همچنین در نشستی خبری که در سازمان منطقه آزاد کیش با حضور نمایندگان رسانه‌ها برگزار شد، وعده داد که کیش در دوران جدید مدیریتی، نخستین منطقه آزاد خواهد بود که تمامی اقدامات و معاملات انجام شده در این منطقه را در سایت سازمان در معرض دید عموم قرار خواهد داد تا از این طریق، علاوه‌بر شفاف‌سازی بیشتر، برخی شائبه‌های موجود درباره پروژه‌های انحصاری منطقه، برطرف و این اقدام به الگویی برای سایر مناطق آزاد کشور تبدیل شود. مونسان در این نشست که با حضور سلطانی فر، عضو هیات‌مدیره سازمان منطقه آزاد کیش برگزار شد، این را نیز وعده داد که همواره سعی کرده در خدمت مردم باشد و آمادگی دارد حتی به همراه خانواده و در اماکن عمومی، به‌طور مستقیم با مردم در ارتباط باشد تا آنها مشکلاتشان را بازگو کنند.
آمادگی برای همکاری با بخش خصوصی
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش تصریح کرد: سازمان منطقه آزاد کیش برای همکاری با بخش خصوصی جهت سرمایه‌گذاری و اجرای پروژه‌ها، آمادگی خود را در بازدیدهایی که از صنوف مختلف انجام داده، اعلام کرده است.
جزییات طرح توسعه سرمایه‌گذاری
وی در عین حال با تاکید بر سیاست سازمان در جهت حمایت از سرمایه‌گذاران و کاهش بوروکراسی‌های اداری گفت: کارشناسان سازمان، از آغاز مرحله تسلیم طرح‌های سرمایه‌گذاری، سرمایه‌گذاران را همراهی می‌کنند و زمان پاسخگویی به سرمایه‌گذاران و رد یا قبول پیشنهادهای آنها به چند روز کاهش یافته است. با این روش، هیچ سرمایه‌گذاری از اتلاف وقت خود در سازمان منطقه آزاد کیش گله‌مند نخواهد بود.
مونسان با تاکید بر اینکه در منطقه آزاد کیش که پذیرای گردشگران بسیاری است، شایسته نیست که طرح‌های عمرانی سال‌ها بدون پیشرفت رها شده و به زیبایی نمای شهری لطمه وارد کند، گفت: معاونت سرمایه‌گذاری، طرح‌های ارایه شده سرمایه‌گذاران را به دقت بررسی می‌کند و تنها سرمایه‌گذارانی برای فعالیت در این منطقه پذیرفته خواهند شد که طرح‌های آنها واقعی و عملی بوده و پشتوانه مالی برای اجرای طرح مورد تایید معاونت سرمایه‌گذاری داشته باشد؛ ضمن اینکه تمامی سرمایه‌گذاران باید برنامه زمان‌بندی خود را برای طرح‌های عمرانی، اقتصادی و گردشگری به سازمان منطقه آزاد کیش ارایه کرده و مطابق با این برنامه فعالیت خود را ادامه دهند.
مونسان همچنین با اشاره به کمبود فضاهای فرهنگی و گردشگری در کیش، از آغاز عملیات اجرایی دو طرح تفریحی گردشگری تا چند ماه آینده خبر داد و گفت: برای توسعه همگون در تمامی بخش‌های جزیره، این طرح‌های تفریحی در بخش‌های غربی و جنوبی جزیره کیش ساخته
می‌شود.