مذاکرهای اصولی؛ کلید موفقیت در تجارت
برای مذاکره و اصول حاکم بر آن به منظور دستیابی به موفقیت، عوامل و ریشههای مختلفی در متون مدیریت عنوان شده است؛ اصولی که در بر گیرنده روابط ساده علمی یا مفاهیم پیچیده علوم رفتاری است. اما آنچه مسلم است انسان به عنوان موجودی اجتماعی نیازمند آن است که برای تحصیل خواستههای مشروع خود با دیگران به توافق برسد. این توافقات میتواند در ابتداییترین سطح ممکن مانند خانواده باشد یا در وسیعترین حالت، در سطح بینالمللی تعریف شود. از این رو همه ما همواره نیازمند مذاکره با دیگران برای یافتن توافق بر سر مسائل مختلف هستیم که این مذاکرات میتواند از مذاکره با یک کودک تا عالیترین مقام اجرایی بنگاه، کشور یا در سطح بینالمللی باشد به همین دلیل فراگیری اصول و فنون مذاکره برای همه افراد لازم به نظر میرسد.
برای مذاکره و اصول حاکم بر آن به منظور دستیابی به موفقیت، عوامل و ریشههای مختلفی در متون مدیریت عنوان شده است؛ اصولی که در بر گیرنده روابط ساده علمی یا مفاهیم پیچیده علوم رفتاری است. اما آنچه مسلم است انسان به عنوان موجودی اجتماعی نیازمند آن است که برای تحصیل خواستههای مشروع خود با دیگران به توافق برسد. این توافقات میتواند در ابتداییترین سطح ممکن مانند خانواده باشد یا در وسیعترین حالت، در سطح بینالمللی تعریف شود. از این رو همه ما همواره نیازمند مذاکره با دیگران برای یافتن توافق بر سر مسائل مختلف هستیم که این مذاکرات میتواند از مذاکره با یک کودک تا عالیترین مقام اجرایی بنگاه، کشور یا در سطح بینالمللی باشد به همین دلیل فراگیری اصول و فنون مذاکره برای همه افراد لازم به نظر میرسد. اما سوال اصلی این است که مذاکره واقعا از چه زمانی شروع میشود؟ از زمانی که مشکلی به وجود میآید که حل آن نیازمند گفتوگو و تعامل طرفین است یا از لحظه شروع مذاکره؟
آنچه مهم است هر مذاکره دو نقطه کلیدی و اساسی دارد نخست در لحظه بروز مشکل که نیاز به مذاکره را شکل میدهد و پنداشت و برداشت ما موضوع را شکل میدهد و قضاوت ما برای نحوه حل موضوع شروع میشود و دوم نخستین لحظه دیدار طرفین که مهمترین نقطه برای شکلگیری مذاکره است. آنچه ما در اولین برخورد به طرف مقابل منتقل میکنیم و قضاوتی که در ناخود آگاه ذهن او تشکیل میدهیم، سرنوشت مذاکره ما را تغییر میدهد.
حال این سوال مطرح میشود که برای این دو نقطه عطف در مذاکره باید چه کنیم و چگونه میتوانیم بهترین نتیجه را از این دو موضوع ببریم. چگونه موارد پنجگانه مذاکره به شرح زیر را تدارک ببینم: ۱- تدارک و برنامهریزی؛ ۲- تنظیم تاکتیک مذاکره؛ ۳- توضیح و توجیه؛ ۴- بحث و ارائه راه حل و ۵- تنظیم توافقنامه.
و دوم آنکه در برخورد اول حتی با همکاران و شرکای تجاری قدیمی چه چیزی را به آنها منتقل کنیم و چگونه، برخورد اولیه ما در هر مذاکره معرف موضع و گارد ما در برخورد با این موضوع است. از این رو مرکز آموزش روزنامه دنیای اقتصاد برای بسط و تشریح بهتر اصول مذاکرات بینالمللی به همراه زبان بدن دوره آموزشی ۸ ساعته در تاریخ پنجشنبه ۸ آبان ۱۳۹۲ در محل این روزنامه برگزار میکند. علاقهمندان جهت کسب اطلاع بیشتر میتوانند با شماره ۸۷۷۶۲۴۳۲ تماس بگیرند یا به وبسایت http://events.den.ir مراجعه کنند.
ارسال نظر