ایسنا - معاون کل سازمان توسعه تجارت با اشاره به اینکه دیپلماسی سیاسی زمینه‌ساز دیپلماسی تجاری و در واقع جاده صاف کن روابط اقتصادی بین کشورها است، گفت: امیدواریم با توجه به فضای ایجاد شده زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور فراهم شود.کیومرث فتح‌الله کرمانشاهی در پاسخ به این سوال که آینده روابط اقتصادی و تجاری آمریکا چگونه پیش‌بینی می‌شود؟ گفت: ایران به جز رژیم صهیونیستی هیچ مشکلی برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری با سایر کشورها از جمله آمریکا ندارد؛ به طوری که برخی تجار ایرانی از گذشته بازارهایی را در آمریکا پیدا کرده‌اند که عمدتا شامل کالاهای سنتی مانند فرش دستباف و پسته می‌شود. وی گفت: وقتی بازار آمریکا به کالاهای ایران نیاز دارد، اگر این نیاز به صورت مستقیم تامین نشود از طریق واسطه‌ها کالای ایران به بازار آمریکا صادر می‌شود. در چند سال گذشته همزمان با تشدید تحریم‌ها کالاهای ایرانی از طریق بازارهای آمریکای شمالی به ویژه کانادا به بازار آمریکا وارد شد که این باعث ایجاد هزینه برای صادرکنندگان ایرانی شده بود.

کرمانشاهی با بیان اینکه اگر قرار است در آینده از تجارت خارجی کشور مقررات زدایی کنیم، افزود: از چندی پیش زمزمه ایجاد اتاق مشترک بازرگانی ایران و آمریکا مطرح شده است که به نظر می‌رسد با توجه به اتفاقات خوبی که در عرصه دیپلماسی سیاسی در حال رخ دادن است، می‌توانیم پیش‌بینی کنیم روابط تجاری و اقتصادی ایران و آمریکا نیز بهبود یابد.

وی گفت: ظرف سال‌های گذشته بازارهای صادراتی ایران بسیار محدود شده است؛ به طوری که بیش از ۹۰ درصد از صادرات ایران در این مدت فقط به کشورهای آسیایی انجام شد.