سنگینی چرخه مبادلات تجاری ایران و دبی به نفع طرف عربی
خبرگزاری فارس- مقامات گمرک دبی اعلام کردند که مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و دبی در نیمه نخست سال جاری میلادی، برابر ۹/۲میلیارد دلار بوده است که کاهش ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. مقامات گمرک دبی اعلام کردند: مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و دبی در نیمه نخست سال ۲۰۱۳ رقم ۱۰/۸ میلیارد درهم (۹/۲ میلیارد دلار) بوده است. به گزارش رویترز، تجارت غیرنفتی دبی با ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی ۱۲ درصد کاهش یافته است و از ۳/۱۲ میلیارد درهم در ۶ ماه نخست سال ۲۰۱۲ به ۸/۱۰ میلیارد درهم (۹/۲ میلیارد دلار) در مدت مشابه سال ۲۰۱۳ کاهش یافته است.
خبرگزاری فارس- مقامات گمرک دبی اعلام کردند که مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و دبی در نیمه نخست سال جاری میلادی، برابر 9/2میلیارد دلار بوده است که کاهش 12 درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته نشان میدهد. مقامات گمرک دبی اعلام کردند: مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و دبی در نیمه نخست سال 2013 رقم 10/8 میلیارد درهم (9/2 میلیارد دلار) بوده است.
به گزارش رویترز، تجارت غیرنفتی دبی با ایران در نیمه نخست سال جاری میلادی 12 درصد کاهش یافته است و از 3/12 میلیارد درهم در 6 ماه نخست سال 2012 به 8/10 میلیارد درهم (9/2 میلیارد دلار) در مدت مشابه سال 2013 کاهش یافته است. بر اساس این گزارش، ایران 6/1 درصد کل مبادلات غیرنفتی دبی را به خود اختصاص داده است.
صادرات از ایران کاهش یافت
واردات از دبی زیاد شد
بر اساس این اطلاعات، صادرات مجدد دبی به ایران نیز در ۶ ماه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵/۱۳درصد کاهش یافته و به ۹ میلیارد درهم رسیده است. این درحالی است که صادرات مستقیم دبی به ایران بدون تغییر، برابر با یک میلیارد درهم باقی مانده است. واردات دبی از ایران در این مدت به ۷۶۶ میلیون درهم کاهش یافته است. این در حالی است که در مدت ژانویه تا ژوئن سال ۲۰۱۲، این رقم برابر با ۸۱۹ میلیون درهم بوده است. بر اساس این گزارش، در حال حاضر بیشتر مبادلات میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس از طریق دبی انجام میشود و برخی اقلام مشتریان به وسیله لنج از طریق خلیج فارس حمل و نقل میشوند. علاوه بر مبادلات تجاری غیرنفتی ایران و دبی، این «شیخ نشین»، مقدار قابل توجهی نفت نیز از ایران وارد میکند. بر اساس اطلاعات منتشر شده در این هفته، کل مبادلات تجاری غیرنفتی خارجی امارات در نیمه نخست سال جاری، ۱۶ درصد افزایش یافته و به ۶۷۹ میلیارد درهم رسیده است. صادرات مجدد از این کشور به دیگر کشورها نیز ۱۳ درصد افزایش یافته و به ۱۸۸ میلیارد درهم رسیده
است.
امارات رتبه اول صادرات به ایران
از سوی دیگر، بر اساس آمار گمرک ایران اعلام شده که امارات متحده عربی اولین صادرکننده کالا به کشور است.
بر اساس این آمار، حدود ۶۵ درصد از ارزش کل واردات کشور در پنج ماه نخست سال ۱۳۹۲ از پنج کشور امارات، چین، هند، کرهجنوبی و ترکیه صورت گرفت.
در این مدت امارات متحده عربی با یک میلیون و۸۶۱ هزار تن کالا به ارزش سه میلیارد و ۲۱۴ میلیون دلار بیشترین میزان واردات کالا به ایران را به خود اختصاص داد. پس از امارات متحده عربی چین با سه میلیارد و دو میلیون دلار، هند با یک میلیارد و ۶۱۴ میلیون دلار، کرهجنوبی با یک میلیارد و ۴۸۴ میلیون دلار و ترکیه با یک میلیارد و ۳۸۸ میلیون دلار بیشترین رقم را به خود اختصاص دادند.
ارسال نظر