توضیح وزارت جهاد کشاورزی درباره یک خبر
گروه بازرگانی- به دنبال انتشار گزارشی با عنوان «هشدار رسمی درباره کمبود گندم» در تاریخ ۱۲ مردادماه در صفحه بازرگانی، معاونت امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی توضیحی به روزنامه ارسال کرده که به شرح زیر است: ۱- برابر روال معمول سنوات قبل و در چارچوب وظایف قانونی و براساس سازوکارهای پیشبینی شده این معاونت، همه همت و توجه خود را مصروف و معطوف به پیگیری مسائل مربوطه از طریق مجاری قانونی کرده و مطلقا اعتقادی به ورود به جدال رسانهای و دامن زدن به آن را نداشته و ندارد و این روش غیرکارشناسی را جز اتلاف وقت، هزینه و فرصتسوزی محض و.
گروه بازرگانی- به دنبال انتشار گزارشی با عنوان «هشدار رسمی درباره کمبود گندم» در تاریخ ۱۲ مردادماه در صفحه بازرگانی، معاونت امور تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی توضیحی به روزنامه ارسال کرده که به شرح زیر است: ۱- برابر روال معمول سنوات قبل و در چارچوب وظایف قانونی و براساس سازوکارهای پیشبینی شده این معاونت، همه همت و توجه خود را مصروف و معطوف به پیگیری مسائل مربوطه از طریق مجاری قانونی کرده و مطلقا اعتقادی به ورود به جدال رسانهای و دامن زدن به آن را نداشته و ندارد و این روش غیرکارشناسی را جز اتلاف وقت، هزینه و فرصتسوزی محض و... نمیداند و به این وادی بیسرانجام نیز وارد نخواهد شد.
۲- تهیه و ارائه این پاسخ مختصر نیز صرفا در جهت تنویر افکار عمومی به منظور تعدیل تشویش اذهان عمومی که صورت گرفته، است و آخرین اقدام این چنینی این معاونت نیز خواهد بود و با تاکید خاص بر پیگیری مسائل مربوطه از طریق مجاری قانونی و با تکیه بر اصل قانونگرایی، تدبیر و اعتدال، این پاسخ تهیه شده و ارائه آن در شرایط فعلی و در پاسخ به خبر مذکور، اجتنابناپذیر بوده است، کما اینکه همان درج کلمه هشدار نوعی سلب اطمینان و آرامش خاطر از مخاطب و گرم کردن بازار خارجی بوده که در حقیقت خلاف واقع و در تضاد کامل با تاکید ویژه رییس محترم جمهوری اسلامی در مورد «ضرورت حفظ امید مردم» است.
۳- در برخی مطالب مورد ادعا درباره «آمار تولید گندم در سال زراعی جاری» و «چگونگی تامین نهادههای کشاورزی برای سال زراعی آتی» از آنجایی که بدون استناد به آمار و اطلاعات موثق و معتبر بیان شده، از بعد کارشناسی مطلقا فاقد اعتبار بوده و تعیین صحت و سقم این ادعا و اثبات این مهم نیز از طریق تشکیل جلسات کارشناسی با حضور اهل فن و انصاف میسر است و تمامی مساعی این معاونت، معطوف به پیگیری مجدانه، مستمر و شبانهروزی موضوع است که برای آن «نهایت اهمیت و اولویت» را قائل است.
۴- شدت و حدت کوبیدن به طبل توخالی واقعی نبودن پیشبینی آمار تولید، این شائبه را تقویت میکند که نکند و شاید، این موضوع واهی مستمسک و بهانهای غیرموجه برای زمینهچینی دوباره جهت تداوم واردات بیشتر گندم و بهرهمندی از برخی مزایای مترتب احتمالی وارد بر آن است و لاغیر و امیدواریم که این میل و رغبت شدید به تداوم واردات (که اغلب اوقات کوتاهترین و سادهترین روش حل مساله توسط شرکت بازرگانی دولتی واردات انتخاب شده و میشود) نه به دلیل برخی منافع خاص احتمالی، بلکه صرفا به منظور حفظ و تامین مصالح ملی و حقوق حقه مصرفکننده نهایی یعنی ملت ایران اسلامی است. لازم به ذکر است که تا تاریخ ۱۵/۵/۹۲ میزان خرید شرکت بازرگانی دولتی برابر ۴۰۲۴ هزار تن بوده که در مقایسه با میزان کل خرید گندم در سال گذشته (۲۴۰۰هزار تن) رشدی برابر با ۱۶۸ درصد داشته است و با تداوم پیگیریهای مستمر و ثمربخش مراجع مسوول در صورت تامین کامل و به موقع وجوه مورد نیاز برای خرید گندم و به ویژه مبالغ مربوط به مابهالتفاوت خرید هر کیلو گندم (۸۰ تومان) پیشبینی میشود میزان کل خرید در سالجاری به ۸ میلیون تن نیز خواهد رسید. لازم به توضیح است شرکت بازرگانی دولتی به عنوان دستگاه مسوول خرید و تامین گندم مورد نیاز نان کشور موظف است هر میزان گندم داخلی برای فروش توسط کشاورزان در مهلت تعیین شده (تا آخر آذر ماه) به آن شرکت ارائه میشود را خریداری کرده و کسری آن را بر اساس سیاستهای کشور تامین کند. حال این سوال مطرح است که چرا مسوولان رده بالای شرکت بازرگانی دولتی هر روز مصاحبه و از نبود تولید گندم داخلی حرف میزنند و در کنار این حرفها چه اهدافی را دنبال میکنند؟ آیا منطقی نیست که به جای تکرار و القای نبود گندم داخلی یا حداکثر تولید ۳ میلیون تن و... وظیفه خود را انجام بدهیم و دایه مهربانتر از مادر برای دستگاههای دیگر نشویم و مردم شریف را به آینده بدبین نکنیم و باامید زندگی کنیم؟
۵- به استناد مفاد همان خبر، قسمت عمدهای از موضوعات آن به صورت مستقیم به وظایف قانونی برمیگردد و لذا پیشنهاد میشود که به جای پرداختن به حواشی و تشدید جدال رسانهای بیحاصل و... با اهتمام ویژه به حسن و بهبود پیگیری وظایف و مسوولیتهای قانونی خود، یقین بدانند که این معاونت همچون گذشته در راستای وظایف محوله و به منظور «حفظ و تقویت روح امید و آرامش خاطر ملت ایران»، از هیچ گونه همکاری تنگاتنگ، موثر و فعالی دریغ نخواهد کرد.
* دنیای اقتصاد: در آمار اعلامی معاونت تولیدات گیاهی وزارت جهاد کشاورزی، آمده که تا تاریخ ۱۵/۰۵/۹۲، میزان خرید شرکت بازرگانی دولتی، ۱۶۸ درصد رشد داشته؛ این در حالی است که بنابر ارقام اعلامشده در همین گزارش، میزان رشد نزدیک به ۶۸ درصد بوده است.
ارسال نظر