مدیرعامل شرکت «سریک» فرانسه:
سرمایهگذاری در ایران را متوقف نمیکنیم
یاروسلاو ژیسکرا، مدیر صنایع سرامیک «سریک» فرانسه که بزرگترین صنایع سازنده سرامیک در جهان است، ضمن هشدار نسبت به عواقب تحریم اقتصادی علیه ایران، تاکید کرد: اینگونه تحریمها دشواریهای بسیاری برای جهان غرب به دنبال خواهد داشت.
ژیسکرا گفت: مساله تحریم اروپا و آمریکا علیه ایران مانند آن است که اروپاییان تیری به پای خود شلیک کنند.
وی با اشاره به بروز اختلافنظرهایی بین ایران و کشورهای اروپایی در زمینه پرونده هستهای کشورمان گفت: این امر نگرانیهای فراوانی را در میان شرکتهای غربی فعال در ایران به وجود آورده است.
ولی مهمتر از آن برخورد غیراصولی نظام بانکی ایران با سرمایهگذاران خارجی است که در صورتی که در ایران یک دادگاه مسوول از ما بخواهد میتوانیم عملکرد دو بانک ایرانی را که با آن کار کردیم تشریح کنیم. من حتی از پاریس به آقای آیتا... شاهرودی، رییس قوهقضاییه جمهوری اسلامی ایران هم نامه نوشتهام و تقاضا کردهام با مسوولانی که امنیت سرمایه فرانسویان را در خاک ایران به مخاطره انداختهاند برخورد حقوقی نمایند تا ما بتوانیم از پشتوانه مهم قضایی برخوردار باشیم و نگران نباشیم.
ژیسکرا، در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت چندملیتی «سریک» ، شرکت سریک ماشین ایران با مرکزیت تبریز و ارومیه را به عنوان مرکز فعالیتهای خود در خاورمیانه و آسیای مرکزی برگزیده و طرحهای بزرگی برای سرمایهگذاری در بازار ایران و کشورهای همسایه ایران در دست اجرا دارد. شرکت فرانسوی سریک دارای پایگاه قوی مهندسی در آمریکا، آلمان، ایتالیا و فرانسه بوده و فرانسویان ایران را به عنوان پایگاه پنجم ساختوساز و کنترل افزایش قیمت تولیدات اروپایی ناشی از افزایش قیمت سوخت و در نهایت کاهش قیمت در برابر رقبایی چون کشور چین انتخاب کرده و همچنان مصمم به ادامه فعالیت در ایران به عنوان مرکز خاورمیانه و آسیا هستند.
ژیسکرا که به ۷زبان زنده دنیا از جمله زبان فارسی تسلط دارد، گفت: سابقه حضور صنایع سرامیک سریک در ایران به حدود ۳۰سال پیش میرسد.
وی افزود: ما در سختترین شرایط، یعنی زمان وقوع انقلاب اسلامی و هنگامی که سرمایهگذاران خارجی ایران را ترک میکردند و همچنین در زمان جنگ ایران و عراق و در زیر بمباران های رژیم صدام فعالیتهای خود را در ایران متوقف نکردیم و هماکنون نیز مصمم به ادامه حضور خود در هر شرایطی در این کشور هستیم.
به گفته ژیسکرا قابلیتهای فراوانی برای فعالیت در ایران وجود دارد که میتواند برای شرکتهای خارجی جذاب باشد.
ژیسکرا وجود نیروی انسانی ماهر و متخصص در ایران را از جمله قابلیتهای مهم بازار این کشور دانست که حتی فراتر از متخصصان برخی کشورهای اروپایی میتوانند در واحدهای صنعتی این کشور مشغول به کار شوند با این حال وی بوروکراسی پیچیده و دستوپاگیر در ایران را مسالهای میداند که فعالیت سرمایهگذاران را در این کشور تحتالشعاع خود قرار داده و حرکت سرمایهگذاران ایرانی و خارجی را کند کرده است. ژیسکرا معتقد است: صنعتگران ایرانی نباید از تحریمهای اقتصادی هراسی داشته باشند، بلکه با نهایت احترام برای کشور ایران و دولت ایران، اعتقاد داریم که به اصطلاح تحریمهای داخلی که بر اثر نظام اداری پیچیده در ایران حاکم است، بیشتر به فعالیت شرکتهای خارجی در این کشور ضربه میزند.
ژیسکرا خاطرنشان کرد: صنایع سریک که با گردش سرمایهای نزدیک به ۵۰۰میلیون دلار در سال بزرگترین صنایع تولید ماشینآلات سرامیک و سفال جهان محسوب میشود، در نظر دارد تا سال ۲۰۱۰میلادی با شرکای ایرانی خود تعداد ۳۴واحد کارخانه در نقاط مختلف ایران احداث کند. احداث این مجموعه از واحدهای تولیدی در ایران میتواند کشور ایران را به قطب تولید مصالح ساختمان در منطقه مبدل کند.
در ادامه مهندس روحبخش مهربانی نیز در مورد جایگاه شرکت صنایع گرگین و سریک فرانسه در منطقه گفت: براساس گزارش سازمان آمار در کشور ایران سالانه 42میلیون تن آجر تولید میشود ولی میزان تقاضای سالانه 62میلیون تن است و آمار رسمی کشور میگوید در سال 1390 نیاز کشور به آجر 112میلیون تن در سال خواهد بود. بنابراین مدیریت اقتصاد ملی کشور باید زمینه احداث صدها کارخانه جدید را فراهم نماید تا نیاز و کمبود مصالح ساختمانی را تامین کند. به گفته وی تدوین برنامه اصولی در اصلاح ساختار کارخانههای آجر کشور باید چراغ راه برنامهریزی دولت بهویژه وزارت صنایع و معادن باشد. بر همین اساس این شرکت برای تولید و تامین 6میلیون تن آجر سفال مدرن در کشور ایران برنامهریزی کرده تا در سال 1390 فقط 5درصد تولید کشور را خود رهبری نماید. و اگر زمینههای فرهنگ نوسازی و بهینهسازی به وجود آید صنایع آجر مسیر علمی به روز شدن را طی خواهد کرد.
سپس ژیسکرا توضیح داد: برخی بانکهای ایرانی درخواستهای گشایش اعتبار ریالی و ارزی شرکت ما را تا بیش از یک سال و بدون دادن پاسخی مشخص به حال تعلیق در آوردهاند. در این شرایط رقیبان منطقهای ایران بلافاصله مشغول کار شدهاند و با در اختیار نهادن امکاناتی بسیار سهل و مناسب خواستار افتتاح واحدهای تولید سرامیک و آجر سریک در کشورهای خود هستند. مهندس روح بخش در تایید این سخن ژیسکرا، تصریح کرد: مشکل اصلی فرانسویان مربوط به تنوع دریافت وثیقه برای پرداخت تسهیلات ریالی و ارزی در کشور است که عامل توقف سرمایهگذاری است. برای مثال یکی از بانکها برای تامین سرمایه در گردش پروژهای که ۱۸۴میلیارد ریال سرمایهگذاری مشترک ایرانی و فرانسوی داشته و مجوز سازمان سرمایهگذاری خارجی را هم گرفته، در ازای وام ریالی خرید مواد اولیه ملک سهمالوصول شهری به عنوان وثیقه طلب میکند. این موضوع برای فرانسویان بسیار عجیب بود زیرا این روش نظام بانکی با تفکر ریاست جمهوری و مصوبات هیاتدولت مغایرت و فاصله طولانی دارد. این موضوع مورد سوال و اعتراض فرانسویان است و آن را محاصره اقتصادی در داخل ایران میدانند.
نیکلا سارکوزی روز دوشنبه در گفتوگو با روزنامه «نیویورک تایمز» گفته بود: «ما قاطعانه از شرکتهای فرانسوی میخواهیم مادامی که جامعه بینالمللی تصمیم به اعمال تحریمها دارد، از رفتن به ایران خودداری کنند و اگر این تحریمها کافی نباشد، تمایل دام که سومین دور تحریمها به صورت جدی اعمال شود.»
رییس جمهور فرانسه تاکید کرده است: «از «توتال» و «گاز دوفرانس» خواستهایم تا از شرکت در طرحهای جدید در ایران خودداری کنند و به بانکهای فرانسوی هم گفتهایم تا معاملات تجاری با ایران را متوقف کنند.»
ارسال نظر