میم-رسا

دیروز یکی از خوانندگان روزنامه، اکیدا خواستار حذف ستون «از نمایشگاه چه خبر؟» شد. هر قدر به ایشان توضیح دادیم که چنین حذفی به هیچ وجه من‌الوجوه، امکان‌پذیر نیست، افاقه نکرد.استدلال آن خواننده گرامی این بود که در نمایشگاه‌های داخلی آن اتفاقی که باید بیفتد، نمی‌افتد. چرا که ۹۰درصد بازدیدکنندگان فقط برای تماشا می‌آیند نه خرید و عقد قرارداد. نمایشگاه‌های خارجی هم که صرفه ندارد و همه‌اش ارزبری است نه ارزآوری. در نتیجه فقط شرکت‌های «از ما بهتران» به آنجاها می‌روند و غرفه می‌زنند.ضمن همدلی با آن خواننده گرامی که خود مدیر یک شرکت تولیدی صادراتی هستند به استحضار ایشان می‌رسانیم که عجالتا می‌توانند دست به ابتکاری جالب از نظر جذب مشتری و عقد قراردادهای میلیون دلاری بزنند و آن اینکه در یکی از نقاطی که ارزبری ندارد و عطای مشارکت به لقایش می‌ارزد، مثلا در سواحل آرام دریاچه نمک (زیاد هم دور نیست) نمایشگاه اختصاصی برگزار کنند. ما هم قول می‌دهیم که در همین ستون «از نمایشگاه چه خبر؟» اطلاع‌رسانی کامل کنیم. از قدیم گفته‌اند در خیابان نشد در بیابان که می‌شود!

«موقتا» کار نمی‌کند

یکی دیگر از خوانندگان روزنامه طی نامه‌ای بلندبالا نوشته‌اند سه سال است که دستگاه عابربانک یکی از بانک‌های معتبر از کار افتاده و هر بار از کنار آن می‌گذرم با این جمله روبه‌رو می‌شوم که «دستگاه موقتا کار نمی‌کند!» واقعا آدم یاد آن حکایت معروف می‌‌افتد که....

در پاسخ به ایشان باید با کمال تعجب توضیح دهیم که زیاد نگران نباشند. مناره اسکندریه سه هزار سال است که کار نمی‌کند آن هم نه موقتا که تا ابد‌الدهر. اما مگر در اقتصاد و تجارت آناتولی قدیم و ترکیه جدید خللی روی داده است؟ تازه صادرات این کشور روزبه‌روز بیشتر هم می‌شود. بنابراین یاد آن حکایت معروف نیفتید و کمی خونسرد باشید.