نمایندگان تشکلهای اقتصادی در اتاق ایران گرد هم آمدند
تنگناهای خصوصیسازی، موانع صادرات
دکتر محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران در نخستین نشست هیات مدیره تشکلهای اقتصادی با رییس و اعضای هیات رییسه این اتاق، افزود: نهادهای مدنی به عنوان رابط دولت و بنگاههای اقتصادی وظیفه بسیار مهمیرا بر عهده دارند و باید این نهادها با کمک اتاق بازرگانی، حکومت و بنگاهها را ساماندهی کنند.
گروه بازرگانی- اصلیترین پیام اصل۴۴ باز تعریف نقش دولت و بخشخصوصی و نوع رابطه این دو بوده است و اگر واقع بینانه به مساله نگاه کنیم، باید محدودیتهایی که برای ایجاد رابطه این دو بازیگر اصلی اقتصادی وجود داشته است، برداشته شود.
دکتر محمد نهاوندیان رییس اتاق بازرگانی ایران در نخستین نشست هیات مدیره تشکلهای اقتصادی با رییس و اعضای هیات رییسه این اتاق، افزود: نهادهای مدنی به عنوان رابط دولت و بنگاههای اقتصادی وظیفه بسیار مهمیرا بر عهده دارند و باید این نهادها با کمک اتاق بازرگانی، حکومت و بنگاهها را ساماندهی کنند. نهاوندیان با تاکید بر مهندسی مجدد تشکلها با اعضای خود اظهار کرد: اتاق و تشکلها باید به یک انسجام هدفمند دست پیدا کنند و ضمن استقبال از تضارب آرا در نهایت در خصوص مسائل مختلف به یک برنامه واحد دست پیدا کنیم. وی در ادامه با اشاره به رابطه دو سویه تشکلها و اتاق بازرگانی یادآور شد: اتاق برای اینکه بتواند نقش خود را به عنوان مشاور سه قوه به خوبی ایفا کند نیازمند طرحها و نظرات برخاسته از تشکلهای اقتصادی است و این امر نیازمند نوعی مهندسی فرایند و رسیدن به ریشه مشکلات و در کنار آن ارائه راهکارهای مناسب است.
باید هزار تشکل داشته باشیم
علاء میرمحمدصادقی نایب رییس اول اتاق ایران و رییس کمیسیون تشکلهای اتاق نیز در این نشست به ارائه گزارش عملکرد این کمیسیون در سالهای اخیر پرداخت.
وی با اشاره به تاریخچه تاسیس تشکلهای اقتصادی در ایران یادآور شد: تشکلهای مردمیو اقتصادی قبل از انقلاب اسلامینه در اتاق و نه در سایر بخشهای کشور رونقی نداشتند، به نحویکه در اوایل انقلاب نیز تنها ۵ تا ۶ تشکل غیرفعال در اتاق بازرگانی وجود داشت. وی ادامه داد: وقتی قانون اتاق اصلاح و تشکیل تشکلها بر عهده اتاق بازرگانی ایران گذاشته شد، کمکم تب تشکلگرایی افزایش پیدا کرد و شاهد گسترش تقاضاها برای راهاندازی تشکلها در اتاق بودیم. وی افزود: تعداد یکصد تشکل زیر نظر اتاق ایران فعالیت میکنند که حدود ۷۰ تشکل ملی و ۳۰ تشکل استانی هستند که در استانهای مختلف تشکیل شدهاند.
وی با اشاره به برخی مسائل پیش روی تشکلهای اقتصادی گفت: یکی از مشکلات تشکلها این است که عضویت در آنها اختیاری است و افراد انگیزه خاصی برای شرکت ندارند، مگر به دلیل رابطه دوستانه با برخی اعضای هیاتمدیره این تشکلها.
رییس کمیسیون تشکلهای اتاق ایران در ادامه حق عضویت دریافتی توسط تشکلها را برای اداره این تشکلها کافی ندانست و گفت: حق عضویتی که برخی تشکلها دریافت میکنند به قدری ناچیز است که آنها حتی قادر به اداره خود نیستند.
میرمحمد صادقی تاکید کرد که در سطح کشور باید هزار تشکل داشته باشیم.
فرش را برای تشکلها پهن میکنیم
یحیی آلاسحاق رییس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران نیز در سخنانی با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی کشور تصریح کرد: به منظور جابهجایی ۸۰درصد اقتصاد دولتی با ۲۰درصد اقتصاد خصوصی و رسیدن به فضای مطلوب برای بخشخصوصی نیازمند یک برنامه و استراتژی مشخص هستیم.
آلاسحاق گفت: حرکتهای بزرگ حتما در تمام ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی هزینههای زیادی در بر دارند که تصمیم سازان هم باید این مساله را قبول کنند. وی خاطرنشان کرد: رابطه بین تشکلهای اقتصادی و ماموریت جدیدی که در فضای جدید اقتصاد کشور دارند، یک رابطه معنادار حقیقی است و اگر تشکلها در عمل وارد عرصه تغییر و تحولات نشوند، این کار ابتر میماند. به گفته رییس اتاق بازرگانی تهران چنانچه میخواهیم سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی عملی شود، این ظرف باید توسط شرکتهای بخشخصوصی ساماندهی و تنظیم شود. وی اظهار کرد: ما فرش را برای تشکلها پهن و فضا را برای آنها آماده میکنیم و در این میان نقش کلیدی و موثر را تشکلها بازی میکنند.
جهش صادراتی متوقف شده است
اسدا... عسگراولادی، رییس کنفدراسیون صادرات ایران نیز با اشاره به آمار صادرات ایران در سالهای گذشته گفت: آمار سه ماه نخست سال ۸۶، میزان ۹درصد کسری صادرات نسبت به مدت مشابه سال قبل را نشان میدهد که این امر نشان از توقف جهش صادراتی در سالجاری دارد.
وی در ادامه با تاکید بر حمایت قانونی و ارشادی اتاق از تشکلها گفت: باید کاری کنیم که نمایندگان تشکلها و بخشخصوصی به مراجع تصمیم گیری راه پیدا کنند و تقاضا دارم که با اصلاح قانون نمایندگان تشکلها بتوانند در انتخابات هیات رییسه اتاق بازرگانی نیز شرکت کنند. وی افزود: رییس جمهور در خصوص حضور نمایندگان بخشخصوصی در هیاتهای اعزامیبه خارج از کشور قول مساعد دادند اما هنوز این وعده عملی نشده است و امیدوارم که اتاق بازرگانی این مساله را هرچه سریعتر پیگیری کند.
بخشخصوصی به رسمیت شناخته نشده است
رضیمیری از اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف ایران نیز با انتقاد از پراکندگی تشکلهای اقتصادی گفت: برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید چکیده تمام حرفها را به شکل کارشناسی شده با دولت مطرح کنیم.
وی افزود: بخشخصوصی تاکنون به رسمیت شناخته نشده است و اگر شرایط به همین گونه ادامه پیدا کند نمیتوان انتظاری از بخشخصوصی داشت.
به گفته وی اگر فضای آزاد در اقتصاد کشور ایجاد شود تجارت موفق نیز در پی آن شکل میگیرد.
قاچاق چای همچنان ادامه داد
حسین عیوضی دریانی رییس اتحادیه بازرگانان و توزیع کنندگان چای کشور نیز با اشاره به مشکلات صنف چای در کشور گفت: یکی از مشکلات اساسی اتحادیه چای، با اتاق اصناف است و همکاریهای لازم برای صدور کارتهای اتحادیه چای صورت نمیگیرد.
وی سپس با اشاره به مشکل قاچاق چای خاطرنشان کرد: هنوز مشکل قاچاق چای به قوت خود باقی است و قوانین مصوب نیز هیچ کمکی به صنف ما نکرده است.
انسجام تشکلها زیر چتر اتاق
علیاصغر جمعهای، رییس اتاق بازرگانی سمنان نیز با تاکید بر لزوم انسجام تشکلها زیر چتر اتاق بازرگانی گفت: تشکلها به جای جزیره وار عمل کردن میتوانند با انسجام، بسیاری از مسائل خود را حل کنند. به گفته وی در جلسات صبحانه اتاق با مسوولان علاوه بر نمایندگان بخشخصوصی تهران، باید نمایندگان تشکلها و اتاقهای بازرگانی سراسر کشور نیز حضور داشته و به بیان مطالبات و مشکلات خود بپردازند.
رسیدگی به مشکلات ساختاری تشکلها
نوروزی از سندیکای تولیدکنندگان مواد اولیه دارویی و شیمیایی نیز در سخنانی اظهار کرد: بخش تولیدی و کارآفرین که یک رویا را با هیچ، به باور و نیروهای بالنده تبدیل میکند، زیر بار مشکلات فراساختاری از پای درآمده است. وی گفت: چرا تا کنون درباره مساله عدم تثبیت نرخ ارز که جزو مشکلات صادرکنندگان است، حتی یک حرف هم زده نشده است. وی با بیان اینکه اصلاحات بدون قانون معنا و مفهومیندارد، گفت: امیدواریم دولت از سالار اندیشی و مجلس از دولت اندیشی دست بشویند و با درک چالشهای بخشخصوصی به مشکلات ساختاری تشکلها رسیدگی شود.
کارت بازرگانی از مسیر تشکلها داده شود
مهندس محمد پارسا، رییس هیاتمدیره سندیکای صنعت برق نیز با اشاره به ایجاد برخی تشکلهای موازی با تشکلهای موجود خاطرنشان کرد: نوعی دو دستگی، تضاد و موازی کاری در اثر شکلگیری برخی تشکلهای موازی با تشکلهای اقتصادی موجود زیر مجموعه اتاق به وجود آمده است که میبایست به این مساله رسیدگی شود.
وی با تاکید بر لزوم حمایت اتاق از تشکلها، افزود: پیشنهاد میکنم کارت بازرگانی از مسیر تشکلها و یا با معرفی تشکلها داده شود و ارتباط اتاق و زیر مجموعههای آن با دولت نیز با سایر کشورها مقایسه و مشابه سازی شود.
رسیدگی به تعرفه پنبه
مهندس محمد مروجحسینی، رییس هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران نیز با اشاره به برخی مشکلات کارفرمایان از جمله دستمزد کارگران، اقساط بانکها، مساله تامین اجتماعی و مشکل مواد اولیه در گمرک گفت: یکی از مشکلات این صنعت مساله تعرفه پنبه است که بهرغم اینکه از ۱۵ به ۱۰درصد رسیده اما میگویند به ما ابلاغ نشده است.
بخشخصوصی ضعیف نیست
علی موحد، دبیر انجمن صنایع بیسکویت، شیرینی و شکلات ایران نیز با بیان این مطلب که باید از نگاه پدرسالارانه دولتی فاصله گرفته شود، گفت: قبل از انتخابات اتاقها گفته میشد که نیازمند حمایت تشکلها هستیم، که امیدواریم الان اعضای اتاق به مطالبات تشکلهایی که از آنها حمایت کردند رسیدگی کنند.
موحد افزود: اینکه میگویند بخشخصوصی ضعیف است، جفا در حق بخشخصوصی است، چرا که بخشخصوصی فقط فضای لازم برای فعالیت ندارد.
پیشنهاد تشکیل معاونت امور تشکلها در اتاق ایران
حمید حسینی، رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمیایران با تاکید بر توسعه مدیریت در کنار توسعه فعالیت گفت: اتاق نیازمند کار کارشناسی است و نقش تشکلها باید در این میان پر رنگ باشد و از نظرات این گروه برای اصلاح قانون اتاق استفاده شود. وی در ادامه پیشنهاد داد که معاونت امور تشکلها در اتاق شکل بگیرد.
لزوم طراحی مدل توسعه
فرزین انتصاریان رییس هیات مدیره انجمن مدیریت کیفیت ایران نیز در این دیدار با اشاره به لزوم طراحی یک مدل صحیح برای توسعه گفت: برای رشد صادرات باید اول مدل توسعه را طراحی و تعیین کنیم که چه میزان مسئولیت به تشکلها و نهادهای مدنی اختصاص مییابد.
وی افزود: متاسفانه تشکلها هنوز یک برنامه استراتژیک مدون برای کار خود ندارند و باید به سرعت وظایف تشکلها را در فرایند توسعه باز تعریف کنیم.
تاکید بر حضور نمایندگان تشکلها در مراجع تصمیمگیری
سیدعلی محمد ابویی، مهریزی نایب رییس سندیکای تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی نیز در این دیدار با انتقاد از حضور کمرنگ تشکلها در حوزههای اجرایی و تصمیم گیری اتاق بازرگانی اظهار کرد: برای پذیرش تشکلها در اتاق بازرگانی باید دقت نظر داشته باشیم تا تشکلهایی با هدف ملی شکل بگیرند و در خدمت رشد و تعالی اقتصاد جامعه باشند.
ارسال نظر