معاون وزیر بازرگانی خبر داد
راهاندازی ۱۰۰۰ واحد تولید نان صنعتی در کشور
دولت انحصار و تصدی کالاهایی همچون گندم، آرد و نان را به صورت تام و تمام ترک کرده و به همین دلیل نیز به همه گمرکات کشور ابلاغ شد که گندم کالای یارانهای محسوب نمیشود و اجازه صادرات دارد بنابراین هر کسی که گندم یا آرد را به صورت آزاد خرید کرده باشد میتواند صادرات هم انجام دهد. مجید پارسانیا ـ معاون وزیر بازرگانی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ـ در گفتوگو با «ایسنا» درباره صادرات گندم به سایر کشورها با اشاره به وجود بازار مصرف جهانی برای محصول گندم خاطرنشان کرد: برای تحقق صادرات گندم برنامهریزیهای دقیقتری در حال انجام است اما چون تجربهای در این زمینه وجود ندارد و از سویی بازار جهانی گندم با رقابتهای فشردهای همراه است، لذا در آغاز راه ابتدا عبور از روزنههای بازاریابی و شناخت بازار ضروری است.
معاون وزیر بازرگانی تاکید کرد که تلاش وزارت بازرگانی تشویق بخش خصوصی برای ورود به عرصه صادرات گندم است چرا که دولت قصد ندارد در این حوزه جدید نقش آفرینی کند البته در عین حال از اهرمهای خود برای کمک به این بخش برای یافتن بازار استفاده خواهد کرد.
وی گفت: مجوز صادرات به میزانی خواهد بود که وضعیت کشور به لحاظ ذخایر استراتژیک گندم به مخاطره نیفتد با این شرایط معتقدم که در سه ماه آینده صادرات گندم در حجم مطلوبی تجربه میشود.
پارسانیا با اشاره به اجرای طرح پایلوت خرید گندم در استانهای سمنان، یزد و خراسان شمالی از سوی کارخانههای آردسازی بخشخصوصی عنوان کرد: متاسفانه در تهیه مصوبه قیمت خرید آرد این کارخانجات بیدقتی رخ داد که این کار را دچار مشکل کرد البته این مصوبه اصلاح میشود.
وی گفت: اختلاف قیمت خرید آرد از بخشخصوصی از صرفه اقتصادی آن کاسته بود لذا برای توانمندکردن شرکتهای خصوصی برای خرید گندم تسهیلاتی در نظر گرفته شد.
معاون وزیر بازرگانی با تاکید بر اینکه در حال حاضر زمینههای فعالیت بخشخصوصی برای گسترش حضور در عرصه خرید محصول گندم فراهم است، خاطرنشان کرد: وزارت بازرگانی علاقهمند ورود بازیگران جدید اقتصادی در حوزه گندم است چرا که ورود بخش خصوصی به فضای رقابتی در این حوزه دامن میزند. وی تسهیلات بانکی اختصاص یافته به بحث حمایت از بخش خصوصی را ۷۵۰۰میلیارد تومان عنوان کرد و با بیان اینکه میزان خرید گندم از مرز چهار میلیون و ۵۰۰هزار تن گذشته است، افزود: با وجود تاخیر زمانی که در برداشت گندم به دلیل شرایط آب و هوایی اتفاق افتاد میزان خرید در حال حاضر نسبت به سال قبل کمتر است البته مطمئنا این کاهش به زودی روند افزایشی مییابد.
معاون وزیر بازرگانی خاطرنشان کرد: اگر در سال جاری واحدهای پیشبینی شده برای نان صنعتی به تولید محصول و فرآورده دست یابند، کشورمان چرخه نوین تولید گندم، آرد، نان و ذخیرهسازی را تجربه خواهد کرد. وی از اعطای مجوز احداث هزار واحد تولید نان صنعتی در سراسر کشور خبر داد و بیان کرد: بخشی از واحدهایی که مجوز احداث واحد صنعتی تولید نان دریافت کردهاند غیرحرفهایاند و در عمل ممکن است به محصول دست نیابند اما از سویی نیز گروههایی کاملا حرفهای وارد عرصه شده و بدون استفاده از هرگونه تسهیلاتی در حال انجام کار هستند، لذا معتقدیم با ادامه این روند در شش ماهه دوم سال جاری از تعدادی از واحدهای صنعتی تولید نان بهرهبرداری میشود چرا که اگر تا سه ماه پس از دریافت مجوز پیشرفت کار نداشته باشند مجوز آنها باطل خواهد شد. وی اختصاص نیم میلیارد دلار تسهیلات ارزی برای واردات ماشینآلات صنعتی واحدهای تولید نان صنعتی را از دیگر سیاستهای تشویقی دولت برشمرد و اظهار کرد: علاوه بر اعطای تسهیلات ریالی و ارزی، شرکت بازرگانی دولتی برای شروع کار واحدهای تولید نان صنعتی، بازاریابی کرده و نانهای تولیدی آنان را در مراکز عمومی از جمله پادگانها، زندانها و دانشگاهها به فروش خواهد رساند.
ارسال نظر