رییس اتاق بازرگانی بینالمللی:
مذاکرات دور دوحه باید ادامه یابد - ۱۲ بهمن ۸۵
گروه بازرگانی- رییس اتاق بازرگانی بینالمللی (ICC) در حاشیه مجمع جهانی اقتصاد در داووس بر پیشرفت فوری مذاکرات دور دوحه تاکید کرد. مارکوس والنبرگ در گفتوگو با شبکه BBC اعلام کرد که حرکت جدیدی برای از سرگیری مجدد مذاکرات دور دوحه که از ماه جولای ۲۰۰۶ به تعویق افتاده در حال شکلگیری است و رهبران سیاسی کشورهای عضو تمایل خودشان را برای ادامه این مذاکرات نشان میدهند.
والنبرگ به BBC گفت: تنها آمادگی برای شروع مذاکرات کافی نیست و نیازمندعزم سیاسی برای ادامه مذاکرات هستیم.
چرا که موقعیت کسب و کار جهانی با وجود حمایت از تولیدات داخلی همچنان نگرانکننده است.رییس ICC با اشاره به سابقه تاریخی نظام چندجانبه تجارت در رشد و رفاه جوامع، نقش پررنگ رهبران سیاسی را در تضمین انعطافپذیری در مذاکرات ضروری دانست. وی خاطرنشان کرد که اتاق بازرگانی بینالمللی تلاش خود را در جهت نتیجهبخش بودن مذاکرات با وجود فرصت اندک ادامه خواهد داد.
چین و روسیه بدترین جایگاه جهان در مالکیت معنوی
همچنین براساس یک تحقیق که به تازگی توسط اتاق بازرگانی بینالمللی انجام شده، اقدامات جدی دولتها تنها راهحل برای جلوگیری از تقلب و سرقت در سطح جهان عنوان شده است.
این اولین تحقیق سالانه بینالمللی است که به ابتکار کمیسیون BASCAP اتاق بازرگانی بینالمللی (گروه کاری توقف سرقت و تقلب در تجارت) و همکاری با مدرسه بازرگانی Cass دانشگاه لندن انجام شده است. گای سبان در نشستی که توسط کمیته BASCAP در ژنو برگزار شد، تصریح کرد: باید به سیاستگذاران گفته شود. سرمایهگذاری بزرگتری در مالکیت فکری نهفته است که به معنای ایجاد شغل بیشتر و درآمدهای حاصل از مالیات است و همچنین باید آموزشهای لازم را درباره جرایم سازماندهی شده در اختیار آنان قرار داد. سبان با اشاره به تحقیق انجام شده، گفت: نام بردن کشورهایی که دارای عملکرد ضعیف هستند نشاندهنده این واقعیت است که مشکل جهانی است و نیازمند راهکارهای جهانی نیز هست و توجه به یک یا دو منطقه در جهان کافی نیست.
در حاشیه این جلسه پیترلتمات، مدیرعامل شرکت نستله درباره این تحقیق اظهار داشت: نه تنها تقلب و سرقت در باب مالکیت معنوی باعث ایجاد رقابت نابرابر پول در چرخه رشد اقتصادی میگردد بلکه موجبات نگرانی تولیدکنندگان را از مصرف محصولات جعلی و تقلبی توسط مصرفکنندگان خود فراهم میسازد. که در این میان کمک دولتها در جلوگیری از تکثیر محصولات تقلبی لازم است.
باب رایت، نایب رییس جنرالالکتریک نیز در این اجلاس با اشاره به نقش محوری دولتها در کمک به بازرگانان و سازمانهای تجاری در جلوگیری از تقلب و سرقت، اعلام کرد: در صورت عدم آموزش و حمایت از تجارت، بخشهایی از اقتصاد که خلاقیت و نوآوری در آنها باعث ایجاد ارزشهای اقتصادی با مشاغلی پردرآمد میشوند در معرض خطر قرار میگیرد.
این تحقیق با نظرخواهی از ۴۸شرکت فعال بینالمللی و بررسی ۲۷نوع از محصولات آنان انجام گرفته است.
در این گزارش آمده است که سرقت مالکیت فکری که منجر به سواستفاده در کسب و کار میشود بسیاری از مشاغل را از بین برده و به میزان قابل ملاحظهای درآمدهای بودجهای حاصل از مالیات را کاهش داده است.
این تحقیق کشورهایی را که در مقابله با تقلب و سرقت دارای بهترین و بدترین عملکرد بودهاند طبقهبندی کرده است. از میان شرکتهای ارزیابی شده، شرکتهای کشورهای آمریکا، انگلستان، آلمان و فرانسه مناسبترین موقعیتهای مالکیت فکری را دارا هستند و از میان ۱۰برگزیده بعد از ۴کشور یادشده، بهترین مجریان طرح مقابله با سرقت ژاپن، کانادا، سوئیس، هلند، سنگاپور و استرالیا به ترتیب رتبههای بعدی را به دست آوردهاند. براساس این تحقیق دو کشور چین و روسیه جزو بدترین مجریان مقابله با سرقت و تقلب عنوان شدهاند که بعد از آنها به ترتیب کشورهای هندوستان، برزیل، اندونزی، ویتنام، پاکستان، ترکیه و اوکراین را میتوان نام برد.
ارسال نظر