پرونده دانه‌درشت‌ها با سرعت پیگیری شود

گروه بازرگانی- رییس ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به این که بعضی‌ها مبارزه با فساد را مغایر امنیت اقتصادی می‌دانند، گفت: مبارزه با فساد بزرگ‌ترین کمک به امنیت اقتصادی است. محمدرضا نقدی در دومین همایش مدیران ستادی و اجرایی گمرکات کشور، در گمرک فرودگاه مهرآباد تصریح کرد: صاحبان سرمایه‌های مشروع و بازرگانان متعهد که از مسیرهای قانونی تجارت می‌کنند، صنعتگران و کشاورزانی که با پرداخت انواع هزینه‌ها با زحمات زیاد تولیدات کشور را افزایش می‌دهند چه گناهی کرده اند که در رقابت با متخلفان عقب بمانند.

وی افزود: امنیت اقتصادی و امنیت سرمایه‌گذاری این است که ما با کسانی که به صورت نامشروع و با پایمال کردن حقوق مردم دست به رقابت ناجوانمردانه در عرصه اقتصاد می‌زنند قاطعانه مبارزه کنیم و این بهترین حمایت از سرمایه‌های مشروع و بازرگانی شرافتمندانه است.

نقدی خاطرنشان کرد: قاچاق و فساد اقتصادی فعالیت‌های تجاری صحیح و شرافتمندانه را ناکام می‌گذارد و صنعتگری که مشابه کالای تولیدی او از مسیر قاچاق وارد شود، دچار ورشکستگی می‌شود.

نماینده ویژه رییس‌جمهور با اشاره به مبارزه اخیر با قاچاق سوخت، ادامه داد: براساس آمار و مستندات در سال‌جاری حداقل یک‌میلیارد و ۳۰۰‌میلیون دلار مصرف نسبی سوخت نسبت به سال ۸۴ کاهش پیدا کرده است که بخش اعظم آن مرهون مبارزه با قاچاق است و گمرک نقش برتری در این موقعیت داشته است.وی درخصوص پرونده‌های دانه درشت، تصریح کرد: صاحبان این پرونده‌ها سعی در اعمال فشارهایی دارند که پرونده‌هایشان از مسیر رسیدگی خارج شود در حالی که ما باید تمام تلاش خود را برای رسیدگی کامل و سریع به این پرونده‌ها انجام دهیم.

۱۰قلم کالای عمده قاچاق در سال ۸۴

خودرو و ماشین‌آلات، مشروبات الکلی، پارچه، مواد شیمیایی، لوازم یدکی، البسه، شمش طلا و ضایعات، چای و غلات ده قلم کالای عمده قاچاق‌شده طی سال ۸۴بود.

براساس گزارش‌های ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ماشین‌آلات به ارزش ۲۱۷‌میلیارد و ۴۷۵‌میلیون و ۴۰۳‌هزار و ۹۵۹‌ریال سهمی حدود ۲۴‌درصد، خودرو به ارزش ۱۰۷‌میلیارد و ۸۶۹‌میلیون و ۴۲۷‌هزار و ۲۶۴‌ریال سهمی حدود ۱۲‌درصد، مشروبات الکلی به ارزش ۸۵‌میلیارد و ۵۶۴‌میلیون و ۷۸۹‌هزار و ۸۷۱‌ ریال سهمی حدود ۹‌درصد، پارچه به ارزش ۷۶‌میلیارد و ۴۹۱‌میلیون و ۷۸۷‌هزار و ۷۳۶‌ریال سهمی حدود ۸/۵‌درصد، مواد شیمیایی به ارزش ۷۲‌میلیارد و ۲۶۵‌میلیون و ۹۶۸‌هزار و ۷۰۳‌ریال سهمی حدود ۸‌درصد، لوازم یدکی به ارزش ۴۲‌میلیارد و ۱۳۰‌میلیون و ۳۴۴‌هزار و ۸۱۱ ‌ریال سهمی حدود ۴/۷‌درصد، البسه به ارزش ۳۳‌میلیارد و ۷۱۴‌میلیون و ۷۷۱‌هزار و ۶۱۶ریال سهمی حدود ۳/۷‌درصد از کل قاچاق کشف شده، شمش طلا و ضایعات به ارزش ۲۸‌میلیارد و ۲۷۴‌میلیون و ۳۴‌هزار و ۴۷ریال سهمی حدود ۳/۱‌درصد، چای به ارزش ۲۷‌میلیارد و ۹۶۳‌میلیون و ۸۶۶‌هزار و ۹۸۴‌ریال سهمی حدود ۳/۱‌درصد و غلات به ارزش ۲۷‌میلیارد و ۹۷‌میلیون و ۷۶۰‌هزار و ۷۹۹‌ریال سهمی حدود ۳‌درصد از کل قاچاق (ورودی به کشور) کشف شده را به خود اختصاص داده است. این ۱۰ قلم کالا سهمی حدود ۸/۷۹ درصد از کل قاچاق (ورودی به کشور) کشف شده در سال ۸۴ را دربرمی‌گیرد.